Te wypowiedzi wpisują sie w estetykę lekcji wychowawczych czy lekcji religii które niezwykle miło wspominam.
Nastrój dokumentów w rodzaju"Najważniejszego dnia życia"
Właściwie można tylko zatęsknić za czasami gdy nie tylko w szkole ale i na imprezach,zdarzało sie toczyć takie dyskusje do białego rana.Czas gdy ludzie potrafili i bardzo chcięli ze sobą rozmawiać…
Bardzo charakterystyczny rys z niezapomnianych lat licealnych ale też niezliczonych programów telewizyjnych…
Dzisiaj to już prawie zawsze tylko wspomnienie, teraz ludzie zabiegani i wpatrzeni w swoje smartfony.
Już nie chciałem znowu bluzgać ale moim zdaniem,wszelkie zło towarzyskie,miedzyludzkie,ma niemal zawsze dużo wspólnego ze smartfonami i ubezwłasnowolnieniem jakiego są przyczyną.
Technologia przerasta ludzi, ich psychike.
@collins02, @Aekimt - fobie macie z tymi smartfonami? to bardzo pozyteczne narzedzie, a ze czesc ludzi przez to sie zabije, odleci od rzeczywistosci czy wpadnie w depresje? no coz, dobor naturalny. ekrany tez maja dzialanie uzalezniajace.
znalam wiele osob, ktore w czasach rozkwitu telewizji zyc bez wlaczenia szczekaczki nie potrafili - to im zostalo do dzis (mam na mysli osoby w mocno podeszlym wieku tak grubo po 80) potrzebny czy nie wlaczony od rana do wieczora.
teraz ekranik perfidniejszy - bo nie tylko daje sie ogladac, ale wdaje sie w pyskowki
Zanim się wypowiesz, obejrzyj z łaski swojej, zadany filmik
A w każdym razie, pokazuje ze miażdżąca większość nie wyrosła jeszcze z pieluch i zachowuje się jak ubezwłasnowolnione dzieci.
ja nie o filmiku, a robieniu ze smartfona narzedzia szatana. nie ierwszy raz tak piszesz, co nie zmienia faktu, ze nim sie jednak poslugujesz?
Tak,posluguje się bo nie mam wyjścia.Dzisiajszy świat nie zapewnia podstawowego elementu wolności osobistej, jakim jest możliwość WYBORU!
Natomiast mój komentarz nie dotyczy ludzi dla których jest to narzędzie pracy.
Dotyczy półgłówków idących z tym na randki, zombie które na ulicy nie patrzy na nic i wchodzi z tym na jezdnie bo przecież debilne rolki są ważniejsze!Bez tego się żyć nie da, prawda?!Dotyczy także kierowców którzy bawią się w trakcie jazdy jak i tym bardziej rowerzystów! To ostatnie powinno być bezwzględnie karane!
Nie udawaj ze nie rozumiesz bo to jest jałowa paplanina na która nie mam ochoty.
poza tym, ze jestem zdania, ze takim powinno sie odbierac prawa wyborcze?
To akurat traktowałbym jako żart ale tylko to.
Ludzie którzy przyczyniają się do wzrostu niebezpieczeństw w życiu publicznym, powinni być jednak karani.