Co bajkowego macie w domu albo swoim otoczeniu?

Są tez kraje, gdzie uwaza sie, ze kaktus przynosi nieszczęście. Kalie sa typowym kwiatem weselnym nie trumiennym, podobnie jak chryzantemy sa symbolem piekna i harmonii, a nie ozdobą grobów. O kotach i “pechowych” datach nie wspominajac :wink:
A wrzosy też lubię.

3 polubienia

A ja nie wiem, czy iść do paczkomatu po produkty leczniczo-spożywcze czy dostanę w łeb…w to zimno to nie chyba?

1 polubienie

Tu nie ma się co przytłaczać Jeżeli którekolwiek z tych informacji są dla Ciebie nowe, a interesujące, to wujaszek Google znajdzie ich dla Ciebie więcej. Wystarczy go poprosić.

2 polubienia

Ja bym poszła jutro, ale nie będę Ci niczego sugerować. Masz własny rozum.

1 polubienie

@Nunu może pali za dużo trawki?

1 polubienie

Mogę pić i palić nawet :lying_face:, jak kaczka oskarża, tylko skąd ja mam na to wziąć pieniądze? :thinking:

1 polubienie

Kosmosy sa bardzo ładne

Takie kolorowe gwiazdki.

3 polubienia

@Nunu mam na myśli lotosa.

2 polubienia

No kosmos!

1 polubienie

A to znasz?
.

Cleo Bastet

1 polubienie

Pierwszy raz widzę i nie słyszałam. Cleo średnio lubię, ale czytałam, jak bardzo się stara i próbuję dać jej szansę. Może jeszcze kiedyś będą z niej ludzie? Wątpię ale nie skreślam tak natychmiast.

2 polubienia

Ok.

Jest też film “Immortal Kobieta Pułapka”, w którym występuje Bastet (na podstawie komiksu Enki Bilala).

1 polubienie

Jest więc skąd czerpać informacje, jeśli ktoś jest zainteresowany.
Ja na razie średnio mogę skupić się na czymkolwiek, bo bardzo zajmuje mi myśli to, co się dzieje na wojnie. Ciągle sprawdzam czy nie ma jakichś nowych informacji i co się tam dzieje. Jak się jest czymś tak bardzo zajętym,. to trudno przerzucać myśli na coś innego. :wink:

1 polubienie

I tak nie mamy na to wpływu, a wojna potrwa kilka lat.

1 polubienie

Wypluj te słowa. Mam nadzieję, że do wiosny.

1 polubienie

Ruskie nakradli tyle ukrainskiego zboza, ze przednówek przetrzymają.

1 polubienie

Ale może im broni zabraknąć. I ludzi do walki kiedyś wreszcie też. I wcale nie będzie mi ich żal, mimo, że wśród ruskich ginących na froncie jest sporo takich prawie dzieciaków. Ale to ruskie dzieciaki.

1 polubienie

O, tu jest takie info konkretne. Mam nadzieję, że ci inżynierowie nie ustaną w swojej pracy.

Dzieciaki, ktore urodzily sie w niekoniecznie odpowiednim miejscu i czasie.
Na to juz nic nie poradzimy

1 polubienie

Mam duzego
i sredniego chińskiego smoka z przychowkiem siedmiu mniejszych .
Pilnuje ich odpasiony Budda z wyraznym zadowoleniem z zycia wypisanym na pyzatej buzi.

2 polubienia