opis bedzie pusty, bo sie zalamuje wlasnie.
Na ile pierwszą część pytania w miarę rozumiem, drugiej ani trochę.
rozmawiam z systemem;) mowi mi “opis nie moze byc pusty”
juz zmienilam, zeby nie bylo zamieszania
Będę szczery - załamuje mnie poparcie dla PiS w narodzie. Jakzesmy się skundlili i schamieli!
Wiele rzeczy. Najbardziej poczucue bezsilnosci i niemocy
Ale wytłumaczenie jest proste XD… PO jest nie lepsze, też można napisać że załamuje mnie poparcie dla PIS-PO ogólnie w narodzie, a ludzie wiedząc że są skazani na PIS albo PO, widać wola już pseudo patriotyczne pis plus rozdawanie kasy niż nijakie PO (jednocześnie jako część tego POPISowego bloku) , które gwarantuje tylko to że nie zbankrutujemy lol ale tak i tak przy rządach PO musimy dalej męczyć się ze złym popisem tylko z ta bardziej nie dbajaca na co dzień o Polaków wersja XD więc wola już programy socjalne na poprawę tej szarej polskiej rzeczywistości🤣 przecież nikt nie wierzy że z pomocą PO polska stanie się kiedyś państwem na dobrym poziomie, a PIS chociaż coś daje.
a nie mozna obalic politykow, i zrobic jakas rewolucje? obsadzic rzad specjalistami i filozofami
@raja przy obecnej partyjnej ordynacji wyborczej? Zobacz jakie miernoty powchodziły do PE po ostatnich wyborach, tylko dlatego że przywódca partii wstawił ich na pierwsze miejsce - Zalewskaz Szydło, Mazurek itp.
Nie tyle załamuje, co martwi, że nie ma realnie alternatywy dla PiS. Może ta Agrunia?
Od jakiegoś czasu ciągle to samo z przerwami.
Ogólnie: przeszłość bez sensu i przyszłość bez perspektyw.
O, jak pozytywnie zabrzmiało
Nie no, pewnie trochę dramatyzuję, ludzie mają większe problemy. Ale jakieś załamanie ostatnio mam, tylko z przerwami.
Dlatego coraz więcej ludzi odchodzi w ogóle od wyboru PiS PO, przynajmniej z tego, co zauważyłam, na rzecz mniej znaczących w tej chwili partii.
Chociaż nie brakuje i takich (ale tu zauważyłam ogólnie podział mniej więcej starsi-młodsi), którzy uważają, że nie ma sensu głosować na kogokolwiek innego i dokonują takiego, nawet w swoim mniemaniu, wyboru “między dżumą a cholerą”. A PiS, fakt, że w mentalność takiego archetypowego Polaka trafia idealnie.
Pytam całkowicie z ciekawości: na jaką partię obecnie być zagłosował, Krokodylu?
Na konfederacje albo partie Korwina osobno xd
Permamentne braki…Ustrój się zmienił…Sklepy pełne…Dziewic wciąż niedostatek na rynku…
Megalomania
Nic na dłużej…A na krótko,tzw.sytuacje bez wyjścia lub…złośliwość przedmiotów martwych