Co Ciebie zawsze wzrusza?

Właśnie zdałem sobie sprawę że to ta,piosenka ABBY

4 polubienia

Oj tak, wzrusza. Oni jednak byli mistrzami w budowaniu nastrojów i emocji za pomocą zarówno melodii jak i tekstu.

3 polubienia

I don’t wanna talk…
I pozamiatane…Wystarczy spojrzeć…
Jaki cholerny magnes w tym jest…

3 polubienia

I to niesamowite wykonanie. Lubię czasem posłuchać tego zespołu, ale moje muzyczne wzruszenia biorą się z innych kierunków muzycznych.
Ostatnio posłuchałem sobie Roty i Wróć Jasieńku, nie spodziewałem się tak wielkiej emocji, która mną targnęła podczas słuchania. Aż mnie oczy “zaswędziały”…

4 polubienia

Mnie też!

3 polubienia

A pamiętam jak to moja ulubiona koleżanka forumowa,do nocnych dyskursów [krewka zośka] wręcz nie znosiła zespołu :joy:

1 polubienie

O serio? Tez z nią często gadałem, ale tego tematu akurat nie poruszalismy.

1 polubienie

To raczej przypadkowo wyszło.Chyba puściłem Intermezzo No.1,akurat nie śpiewane…Czy może jakaś sylwestrowa okazja…Nie pamiętam.
Ale pamietam jak bardzo mnie wtedy zaskoczyła.

1 polubienie

Noooo, Intermezzo, to bardzo nietypowy dla ABBY utwór. Mało kto usłyszawszy go przypisze do tego zespołu.

1 polubienie

Aby niewtajemniczeni mięli pojęcie :wink:
Chyba od tego sie ta rozmowa zaczęła ale na 100 procent pewności nie mam…

1 polubienie

Nie ABBA to ogolnie nie moje dźwięki. Widac ciezkie dziecinstwo mialam z tym jako tlem mzycznym?:innocent:wzrusza mnie?
Tak jak wiele tego typu muzyki.
The Doors Riders on the Storm i Skorpion z Wind of Change, ale to drugie ze względów osobistych lata pozniej po nagraniu. No i dodam z mojego podwórka

Też to lubię.

1 polubienie