Jaja sobie robisz??? Jaja z kury. Kurczak zamówiony na piątek…
daj sobie spokoj ze slupkami.
a ten pomaranczowy cheddar u mnie tez jest, jeden z profitow istnienia angielskiego getta w poblizu
drugi to faktycznie herbata.
No jakis kontakt ze swiatem musze utrzymywac
na razie BoJo nikt na przewod tlenowy nie nadepnal jak Brezniewowi?
to nie ma co sie slupkami przejmowac.
Tak, kogutek by się przydał…
Wyjdzie z tego.I bedzie"bohaterem narodowym"
To jest w sumie,fajny gość.Bardzo impulsywny [taki jak ja ] ale optymista.Wariat w dobrym tego slowa znaczeniu.
Ja w kazdym razie,wole go od dyplomowanych lesbijek o poprawnosci politycznej nie wspominając…
U mnie juz koniec dnia, więc powiem co zjadłam: na sniadanie zapiekanke domowej roboty, potem ciasteczko owsiane z suszoną żurawiną a na kolacje ryż smażony z warzywami i żeberka.
Cos się pewnie jeszcze przekąsi… mam ochotę na jabłko.
Bez konkretnego powodu dzisiaj, tak mi przyszło na myśl zapytać, bo tracę wenę do gotowania. Nie wiem co gotować, więc szukam natchnienia na kolejne dni.
Zjadła bym rybę o czym wspomniano w pytaniu, ale teraz dobrej nie kupię. U mnie raz w tygodniu z rybami na rynek przyjeżdżał pan. Teraz wiadomo, że nie ma, a w sklepie same mrożonki podejrzane ostatnio były.
Całkiem apetycznie to wygląda.
Z dwa dni temu mąż wspominał o sushi, bo bardzo lubi, ale nie mam w ogóle w domu składników teraz. W sumie też bym zjadła, ale chyba już w tym tygodniu w sklepie nie będę.
Mamy dzieciaki w podobnym wieku, bo nasze dziewczyny rocznik 2002.
@Bingola @ihtiel moja córka to jedynaczka, a wy macie więcej potomków?
Rosołek bardzo lubię, często gotuję. Gotowała bym częściej ale córka nie pała do niego aż tak entuzjazmem.
Jak robisz krem z cukinii? Kremy warzywne bardzo lubię, kilka dni temu robiłam z czerwonej soczewicy, a pomidorowo paprykowy zawsze pod ręką jest za wekowany.
i jest smaczne, winogrona to nie tylko do dereserow, rodzynki czy wino.
z przypraw tam uzyli tymianku, pieprzu i soli.
ja daje majeranek. przepis przetestowany.
jeszcze jedno zastosowanie? to serowy polmisek podawany wlasnie z wynogronami. w wersji “rozaniec” winogrona sa przecinanae na pol, drylowane i obierane ze skorki
No to ja Ci nie pomoge bo jestem strasznym tradycjonalistą
jak masz tunczyka w sosie wlasnym z konserwy to mozesz zrobic tarte na kruchym spodzie - nadzienie to przesmazona na oliwie papryka czerwona (od biedy tez moze byc z konserwy, byle nie w occie), cebula, i pomidory lub przecier/kncentrat.
pod koniec dodajesz osaczonego tunczyka - przepis na kruche ciasto - tradycyjny (ja tylko zoltka do ciasta daje z ugotowanych jajek, jest suchsze, gotowane bialko to posiekane z majonezem i jakas rzodkiewka czy groszkiem na przystawke) no i oczywiscie bez cukru
Ja mam tylko córkę. Maria ma na imię.
Na sniadanie szybkie kanapki co się nawinie. Na obiad ziemniaki i swiezy ( na swieta ma byc ( bigos. Na kolacje? Nie wiem. Jakos teraz nie przykladam sie do jedzenia.
Zjadłam na śniadanie też owsiankę, z żurawiną suszoną i kakao, i banana, wypiłam 2 kawy, zjadłam drugiego banana, potem zupę szczawiową, gulasz warzywny, w międzyczasie schrupałam trochę orzechów, a na kolację zjem chyba tosty z dżemem.
Ilości lepiej nie podam.
Chociaż gulasz mi inni perfidnie pożarli, kiedy pisałam zaliczenie, więc zjadlam tylko 1 dokładkę