Co dzisiaj będziecie jeść?

powiedz mi gdzie oni te “czworke do brydza” zebrali?
tak przegladam yt i mi wyswietlilo.
Mark Knopfler, Eric Clapton, Sting & Phil Collins - Money for Nothing Live - YouTube

Widze sezon ogórkowy na pytamy :wink:

Wszystko przez kwaranranne. Czlowiek zaczyna kombinowac co by tu przekasic? Lub czym zakasic?

Kremy u mnie w domu robimy w różnych wariantach. Przykładowo poza cukinią jeszcze z dyni, brokułów, kalafiora i czegoś tam jeszcze, co mi w tym momencie do głowy nie przychodzi.

1 polubienie

Krem to u mnie do rąk i twarzy.

1 polubienie

Jak kto woli. Ale krem z brokuła na twarz? Sorry, ja się na to nie piszę. :grin:

1 polubienie

a ja wiem co oni do tych tubek i sloiczkow dodaja?
ja po prostu zupek - kremow nie lubie. to jest jedzenie dla poznych niemowlakow, chorych i bezzebnych staruszkow.
sorry, ale …

1 polubienie

Dziś obiadek wypasiony! Po raz pierwszy w tym roku zupa szczawiowa ( szczaw przed domem rwany) z jajem. Mniam. Sezon mozna zaczynac. Wkrótce pojawi się mloda pokrzywa i mniszek.

2 polubienia

Szczawiowa to jedyny “kwach” jaki uwielbiam.Najlepiej na rosole i z jajami :upside_down_face:

1 polubienie

Babcia ostatnie miesiące tylko miksowane jedzenie mogła jeść. Straszne to dla niej było. Zawsze mówiła “znowu mi dajesz ten kit, to nie jest jedzenie”.

Ja lubię zupy kremy, nie jem tego codziennie, a tylko jak mam ochotę. Współczuję ludziom, którzy są zmuszani do jedzenia potraw których nie lubią.
Dlatego ludzie dbajcie o zęby i protezy.

1 polubienie

Bardzo lubię, jedna z zup mojego dzieciństwa. Szczaw chodziłam zrywać na łące, bo u nas dużo go rosło. Babcia gotowała często, bo dopraszałam się tej zupy. Podawała ją z ziemniakami polanymi tłuszczem ze smażonego boczku, oddzielnie od zupy.
Pychota.

1 polubienie

Ja wczoraj zrobiłam, bo też mi wywaliło już piękny szczaw w ogrodzie :wink:
A dzisiaj właśnie wleciała ogórkowa z ryżem, więc też na kwaśno.

1 polubienie

Dzisiaj?
A DZISIAJ wlasnie zjadlem 3 kiełbaski"ślaskie" w sosie pieczeniowym i z ziemniakami pure.Do tego zupa brokulowa. :rofl:

1 polubienie

Teraz mi się zachciało takich pikantnych gofrów: do ciasta wrzuca się pokrojoną na drobno kiełbasę, ser żółty i oliwki i zapieka w gofrownicy. Pychota!!!

3 polubienia

Cos dla mnie!!!

1 polubienie