Co jest dla Ciebie ciekawsze - opis wilgi zwyczajnej, czy

niezwykłe wydarzenie z hiszpańskiej Calandy, opisywane jako “Cud Cudów, największy ze wszystkich cudów”?

Opis wilgi. Zdecydowanie.

2 polubienia

Samolotem Wilgą polscy lotnicy kilkanaście lat dominowali na świecie w konkurencji latania nawigacyjnego. Był to też najlpepszy samolot usługujący rolnictwu a także weterynarii dzikich zwierząt.

A co do cudów, to one te cuda mają to do siebie, że nigdy się nie wydarzyły, a mimo to są tacy co w w to wierzą. Cudów, panie, nima.

1 polubienie

Jak to nie ma?
Cudem jest, że uwierzono w cuda, które nigdy się nie wydarzyły.
Cuda Panie, cuda
:blush:

2 polubienia

Wg mnie, jest to wiarygodnie opisany ten Cud Cudów. Czytałem już mnóstwo opisów, że ten świat nie jest taki rzeczywisty, jak uczą tego w szkołach i uczelniach. Sam też widywałem niejedną zjawę po przebudzeniu się.

Na uczelniach uczą o
nierzeczywistości - kolory i ich postrzeganie przez ludzkie oko
nieokreśloności - stan i położenie atomu
względności - np. dylatacja czasu
obserwowalnych w naturze procesów.

Czasem sam zadaję sobie pytanie, co ja tu qrwa robię? i czy moja istota jest rzeczywista. :thinking:

2 polubienia

Cudem jest matka natura a nie jakieś objawienie albo typ chodzący po wodzie

2 polubienia

W to nie wątpię. Omamy wzrokowe lub słuchowe są faktem. Omamy jako schorzenie, a nie to co nam się zwiduje w tychże omamach czyli zwidach.

1 polubienie

Ptasia wilga (a i samolot zwany jej imieniem) sa bez wątpienia ciekawsze, niz banialuki napisane nie wiadomo przez kogo.

2 polubienia