Co jeszcze w TVP?

Wszyscy zapewne słyszeli o wpadce TVPiS i postraszeniu imigracją przy pomocy szwedzkiego serialu Netflixa:

Pytanie wiec jest luźno z tym powiązane. Jakie postaci i fragmenty filmów powinna jeszcze wykorzystać TVPiS do ataków na opozycję?

2 polubienia

King Konga, Godzille i Mumie (z 1932 roku)

3 polubienia

Może sceny z Jokera? I musowo powiedzieć że to Tusk

3 polubienia

A w ogóle uparli się na Szwecję. Nie prawda że imigranci są tam jakimś wielkim problemem. Był czas że większość czasu tam spędzałem. Oczywiście są tam osiedla z imigrantami i problemami. Ale w polsce złe osiedla też są. Na tyle razy co płynąłem do szwecji promem nie widziałem awanturującego się imigranta. Za to polaków kilku a już o zachowaniu w restauracji nie wspomnę.

3 polubienia

Opozycja wywołała epidemie zombie i sceny z Word War Z

3 polubienia

Ogolnie problemem nie sa imigranci, bo w Hiszpanii ich duzo, ale podejscie panstwa.
Bledem czesci krajow jest nadmierne pochylanie sie z troską nad “biednymi murzynkami” zamiast narzucic im pewne normy i jak sie nie podoba to…
Getta i slumsy sa nie do unikniecia, ale bywaja tez lokalne.
Wystarczy czasem popatrzec na osiedla umownie nazywane cyganskimi czy powstajace wlasnie wokol osrodkow miejskich slumsy?
A jak swiatem ludzie migrowali, chyba miedzy innymi po to maja nogi?

2 polubienia

Ta obecna migracja to i tak małe piwo w porównaniu z tym, co czeka nas za kilkadziesiąt lat, gdy podniesie się poziom wszechoceanu wskutek globalnego ocieplenia. Ocenia się, że swoje miejsca zamieszkania będzie musiało opuścić od 500 do 700 milionów ludzi.

3 polubienia

Jak sie kolejna pandemia nie trafi?
Podnoszenie sie poziomu morz i oceanow to bedzie zmiana klimatu - niektore tereny dzis niezamieszkane beda byc moze nadawaly sie do kolonizacji. Problem to jaki bedzie stan atmosfery? Juz prady powietrzne powoduja wystepowanie klesk zywiolowych typu deszcze, w innych miejsczach ich brak, problemy komunikacyjne i zanieczyszczenie, a przez to brak slodkej wody?
Sa cale polacie ladow (nie mowiac juz, ze diabli wiedza co zatopione w morzach) juz tak zatrute, ze jak to sie rozleje?
Wyspy plastiku, gigantyczne wysypiska smieci?

2 polubienia

Bierz 500+ i zamknij się

1 polubienie

To oni sie nie zsiusiali pod kolderka a deszczyk padal?

1 polubienie

Liczyłem na trochę więcej polotu, np Terlecki mówiący do Tuska “szczerze, moja droga, gówno mnie to obchodzi” (frankly, my dear, I don’t give a damn) :joy:

1 polubienie