Wszyscy zapewne słyszeli o wpadce TVPiS i postraszeniu imigracją przy pomocy szwedzkiego serialu Netflixa:
Pytanie wiec jest luźno z tym powiązane. Jakie postaci i fragmenty filmów powinna jeszcze wykorzystać TVPiS do ataków na opozycję?
Wszyscy zapewne słyszeli o wpadce TVPiS i postraszeniu imigracją przy pomocy szwedzkiego serialu Netflixa:
Pytanie wiec jest luźno z tym powiązane. Jakie postaci i fragmenty filmów powinna jeszcze wykorzystać TVPiS do ataków na opozycję?
King Konga, Godzille i Mumie (z 1932 roku)
Może sceny z Jokera? I musowo powiedzieć że to Tusk
A w ogóle uparli się na Szwecję. Nie prawda że imigranci są tam jakimś wielkim problemem. Był czas że większość czasu tam spędzałem. Oczywiście są tam osiedla z imigrantami i problemami. Ale w polsce złe osiedla też są. Na tyle razy co płynąłem do szwecji promem nie widziałem awanturującego się imigranta. Za to polaków kilku a już o zachowaniu w restauracji nie wspomnę.
Opozycja wywołała epidemie zombie i sceny z Word War Z
Ogolnie problemem nie sa imigranci, bo w Hiszpanii ich duzo, ale podejscie panstwa.
Bledem czesci krajow jest nadmierne pochylanie sie z troską nad “biednymi murzynkami” zamiast narzucic im pewne normy i jak sie nie podoba to…
Getta i slumsy sa nie do unikniecia, ale bywaja tez lokalne.
Wystarczy czasem popatrzec na osiedla umownie nazywane cyganskimi czy powstajace wlasnie wokol osrodkow miejskich slumsy?
A jak swiatem ludzie migrowali, chyba miedzy innymi po to maja nogi?
Ta obecna migracja to i tak małe piwo w porównaniu z tym, co czeka nas za kilkadziesiąt lat, gdy podniesie się poziom wszechoceanu wskutek globalnego ocieplenia. Ocenia się, że swoje miejsca zamieszkania będzie musiało opuścić od 500 do 700 milionów ludzi.
Jak sie kolejna pandemia nie trafi?
Podnoszenie sie poziomu morz i oceanow to bedzie zmiana klimatu - niektore tereny dzis niezamieszkane beda byc moze nadawaly sie do kolonizacji. Problem to jaki bedzie stan atmosfery? Juz prady powietrzne powoduja wystepowanie klesk zywiolowych typu deszcze, w innych miejsczach ich brak, problemy komunikacyjne i zanieczyszczenie, a przez to brak slodkej wody?
Sa cale polacie ladow (nie mowiac juz, ze diabli wiedza co zatopione w morzach) juz tak zatrute, ze jak to sie rozleje?
Wyspy plastiku, gigantyczne wysypiska smieci?
To oni sie nie zsiusiali pod kolderka a deszczyk padal?
Liczyłem na trochę więcej polotu, np Terlecki mówiący do Tuska “szczerze, moja droga, gówno mnie to obchodzi” (frankly, my dear, I don’t give a damn)