No i lgbt porównane do czerwonej zarazy. Lgbt politycznie a nie zwykli ludzie… Według mnie to jest dokładnie to co mówił papież co wyżej napisałem tylko bardziej ostro wypowiedziane XD
Swadczyl sie Cygan grzybem swoim. Czyli milosnikiem kasy i wysokich blondynów.
KK bez wroga - czytaj diabla zyc nie moze.
A takie LGBT dla nich to konkurencja gorsza od czerwonej - pieklem nie straszy, do niczego nie zmusza, a do tego zajmuje cenna przestrzeń spoleczna , ktora moznaby wykorzystac na procesje. Nie liczac tego, ze w przeciwienstwie do czerwonej z tęczowa zaraza dogadać sie nie da.
Ja bym LGBT porownala socjologicznie do ruchow hippie.
Nic potem nie bylo juz takie samo, ale kosciol nie tylko katolicki, bo prawoslawny nie lepszy, nawykly do wykorzystywania panstwa dla siebie, Wisle kijem zawracac bedzie. To nie tylko Polski dotyczy.
Nie. Znowu nie bierzesz pod uwagę kontekstu społecznego. Coś, co mogłoby (aczkolwiek nie musiało, taka wada ostrych wypowiedzi, nigdy nie są przez wszystkich jednoznacznie rozumiane, i, dziwnym trafem, chyba nigdy nie zgodnie z intencją mówiącego) być zrozumiane tak, jak piszesz, w tym akurat czasie, niedługo po takich wydarzeniach, nie może być tak odbierane i nie można zakładać, że słuchacze będą się zastanawiać nad słowami w oderwaniu od aktualnej rzeczywistości. Biskup powinien doskonale rozumieć, że nie wypowiada słów w próżni.
Raczej wątpię że jakiś homoseksualista poczul się obrażony słowami tęczowa zaraza… Przecież wie że to nie o niego chodzi xd
Nie? Na przykład moja znajoma, osoba biseksualna, poczuła się obrażona, a nie jest przeczulona na tym punkcie. Nie sądzę, żeby z innymi homoseksualistami sprawa wyglądała inaczej, skoro w Krakowie nawet otwarcie przeciwko temu protestowali
To nie zrozumiała słów albo ogląda fakty🤣 dlaczego ludzie nie potrafią oddzielić tego co się wyprawia wszędzie z tym lgbt od normalnych ludźi którzy nie są hetero. Tęczowa zaraz opanowywuje świat… Czyli naprzyklad ta akcja z Ikea, czy dyskryminacja ludzi którzy otwarcie nie powiedzą lub nie zaznacza że są za lgbt… To nie ma nic wspólnego z gejem czy lesbijka, oprócz tego że są wykorzystywani przez mafie lgbt
To wlasnie sa fanatycy religijni,na dodatek popierani przez ksiezy.
Wiara(nie religia) to moj kodeks moralny,sposob na zycie.
,Zyj tak,by nikt przez Ciebie nie plakal’’
To moje motto zyciowe.
Pewnie,ze czasem komus ,nadepne na odcisk’’
Ale jestem tylko czlowiekiem,
Znowu…nie możesz wmawiać (znaczy możesz, ale to nie będzie rzetelne), że to była wypowiedź skierowana przeciwko ruchowi lgbt, nie ludziom do niego należącym, kiedy pojawia się właśnie w takim kontekście, w takim momencie, jest przy tym wyrażona w tak agresywny sposób.
Jeszcze raz: osoba wypowiadająca się publicznie musi być świadoma, że jej słowa nie są oderwane od aktualnych wydarzeń. Jeśli ktoś mówi tak jak ci biskupi-nie dość, że w taki sposób, to akurat w takim czasie - to nie jest krytyka lgbt (zresztą nazwanie “zarazą” to i tak nie krytyka, jak piszesz, tylko atak), tylko coś jak powiedzenie do homofobów: “macie rację, popieramy was, robicie dobrze”.
oj @GumowyKrokodyl musisz jeszcze wiele rzeczy zrozumiec.
KK i prawoslawny zreszta tez stoja na skraju utraty tego co mialy - wladzy, pieiedzy, wplywow.
z jednej strony naciskane przez islam, z drugiej koscioly reformowane, ktore mozeszsobie sprawdzic - sa coraz czesciej wybierana opcja religina w katolickich krajach Ameryki Lacinskiej, szukaja wroga wewnetrznego - kolorowa trzodka LGBT sie do tego jak najbardziej nadaje - raz, ze blisko, dwa kojarzy sie glownie z krajami, o których mowi sie z pogarda “kalifaty” czyli Francja, Niemcy i Benelux (a tak naprzawde jesynymi kalifatami jakie istnialy w Europie to byly te sredniowieczne w Hiszpanii - ostatni upadl poz rzadami Krolow nomen omen Katolickich w XV wieku) czyli dwie pieczenie na jednym ogniu.
tylko nie moga ci sutannowi zrozumiec, ze jedyna obrona przed islamem jest silne laicke panstwo i demokracja - tego muzulmanin nie wytrzyma na dluzsza mete
no coz pozostaje tylko pozdrowic fioletowa zaraze
@elsie Jedraszewski ma nieposkromione ambicje - jemu sie marzy papiezem zostac - na razie musi najpierw kardynalem…
Co muszę zrozumieć? Przeciez mnóstwo ludzi uważa tak jak ja, raczej większość w Polsce. Dlaczego ja starając się powiedzieć komuś że uważam że to nie jest atak na ludzi tylko na organizację, mam zrozumieć że to jednak jest atak na ludzi i dyskryminacja? Chodzi mi o normalna opinie o lgbt. A to co mówił ten biskup to już inna sprawa ale też nie chodziło mu o ludzi, może źle że tak powiedzial i w złym czasie ale ja jakoś odrazu zakumalem że chodzi o lgbt…
ludzie uwazaja @GumowyKrokodyl? powiadasz? to czemu wpadaja pod samochody lub jest tyle niechcianych dzieci???
nie rozsmieszaj mnie.
Akurat to że bydło chodzi po ulicach nie patrząc na samochody to wiem
Jedraszewski atakuje LGBT prawie jak Jaruzelski Solidarnosc.
Tak, kreujemy wrogow…
O rany, kolejny koniec swiata…
Niezłe porównanie LGBT na równi z Solidarnością. Może coś w tym prawdy jest jak spojrzeć na okulary Wałęsy, przemawiającego gdzieś tam ostatnio.
Takie dobrze chronia przed promienieaniem UV, ale trzeba byc daltonistą, zeby w nich wytrzymac.
A porownanie mialo dotyczyc inicjatywy oddolnej, zdarzały sie takie ruchy, ktore mialy duzy wplyw na spoleczny rozwoj ludzkosci, na tej zasadzie do tego worka mozna dorzucic narodziny protestantyzmu czy ruch hippie.
Czyli teraz wyzwala się tym, co wcześniej się zwalczalo. Dobre
Z tego co sie orientuje,to okulary,do jazdy noca.
Kiedys mialem takie,ale zakladalem tylko w nocy,do jazdy(lepsza widocznosc)
Jak spolaryzowane? Swego czasu probowano znormalizowac reflektory samochodowe na okreslona polaryzację swiatla i takie okulary pozwalaly na unikniecie oslepienia noca, czy to stosuja ?
A pamietasz jak w fotografii czarno-bialej używało sie kolorowych filtrów, w tym żółtego, zeby chmurki ladniej wyglądały? U niego to raczej bajer niz cokolwiek innego, chyba, ze faktycznie ma jakas nadwrazliwosc oczu na nadfiolet?