Stronie śląskie 3 dni było zalane. Komisariat policji zniknął. Tama czy tam wał pękną
Zrujnowane budynki masakra
Stronie śląskie 3 dni było zalane. Komisariat policji zniknął. Tama czy tam wał pękną
Zrujnowane budynki masakra
Potwierdzenie że Nysa uratowana
Mieli dwie wyrwy w wale ale udało się uratować sytuację
Wg policji 7 ofiar śmiertelnych
A ile wsi zostało zalanych bo mowa jest głównie o miasteczkach
Burmistrz Nys stwierdził że największe zagrożenie za nimi
Dokladnie. I czy udalo sie uratowac zwierzèta?
Opole podobno sobie radzi z wielką wodą
Teraz Oława szykuje się na kataklizm
Moze lepiej znajdź jakieś miejsce, które ocalało?
Nysa nieznacznie ucierpiała z tego co zrozumiałem
Każdy mądry po szkodzie
Jakby czlowiek widział, ze się przewróci to by się położył…
Ważne, żeby jakies wnioski na przyszłość wyciągnąć.
Odkładanie do “jak Duda odejdzie to się weźmiemy do roboty” może okazać się strzałem we własne stopy
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby juz zająć się ustawami o tematyce gospodarczej i ekologicznej ( nie mam ma mysli politycznych wariactw z CPK, czy ciągłego szumu wokół przekopu mierzei, zwłaszcza, ze to ostatnie istnieje i trzeba by tylko zastanowić jak ma na siebie zarabiać? A komunikacja zarówno lotnicza jak i naziemna faktycznie w Polsce potrzebuje przemyslenia i zreformowania. Niekoniecznie centralnie. Juz sa tereny wykluczone gospodarczo przez brak wygodnego transportu. Zrównoważonego.
Bo jeśli w innych krajach można świadomie nadłożyć kilometrów, żeby chronić tereny cenne ekologiczne to się od nich uczyc, a nie ładować z infrastruktura w sam środek?
A na opracowanie takich ustaw trzeba czasu, przekonania ludzi, wyboru wykonawcy - i żadne tłumaczenia, że Duda nie podpisze? Jak tak dalej pojdzie to nie podpisze inny dudopodobny rezydent.
W sejmie jest 460 luda, zagoni6c to do roboty… Ja rozumiem, niektorzy są ludźmi specjalnej troski, ale może choc kawe i kanapki pozostalym nauczą się robić?
O właśnie…Niekończąca się historia…