Amerykańscy, niemieccy i tureccy żołnierze będą nam pomagać w “operacji feniks” we wspieraniu powodzian i ich dobytku
Ich dobytku w sensie zabezpieczanie workami z piaskiem
Amerykańscy, niemieccy i tureccy żołnierze będą nam pomagać w “operacji feniks” we wspieraniu powodzian i ich dobytku
Ich dobytku w sensie zabezpieczanie workami z piaskiem
Kolego zyjemy.
Pomoc to i z Kanady w ramach NATO
Pamiętaj, jestesmy krajem przyfrontowym.
Co do przeszkód geograficznych rzeki sa trudne
I nie zapominaj, że granica w Rzymie była na Renie.
Powody? Ponad 2 tysiace lat temu? Niejaki Armiño czyli Herman? Też, choc niekoniecznie😹
Powodzianie, nie jestescie sami…
A tak na marginesie? Troche wody w Wiśle przybyło?
Na razie niewiele
Tiaaa a ja podobno do kraju zapirenejskiego deszcz przywiozłam? Jako strefy.
Ale jak zwykle, nigdy deszcz nie pada na Costa Blanca. I cieplutko jest.
Polska jako zlewisko.
Niz jest większą częścią, oberwalo sie Europie środkowej i psu sąsiadów też
Kolego, yyy. … jak to nazwac? Pada deszcz i kundelka niespecjalnie ma ochotę na spacer?
Wrocław jutro o 5 rano ma mieć kulminacje dlatego mieszkańcy Wrocławia cały czas pomagają przy workach z piaskiem
Kolego, to ze ludzie działają? Kataklizm? Moze nie az tak, ale w sytuacjach krytycznych? Pierwszym odruchem jest pomoc, drugim?Słuchać mądrzejszego
Obawiam się że mniejsze miejscowości gorzej sobie poradzą
Chociaż zapomniałem że wojsko ma pomagać polskie, amerykańskie, niemieckie i tureckie
Kolego
Na tym polega wic.
Paliło się w Skandynawii? Nasi gasili. A przynajmniej pomagali.
Mimo wszystko da sie przez Europe podróżować z kartą i szczoteczka do zębów? Od lat. Panika w pueblu, bo kontrole na granicy? Owszem, Schengen przewiduje takie rozwiazanie , ale to juz bylo i za zgodą stron zainteresowanych jest
U was też kontrolę czy źle zrozumiałem?
Kontrole na niemiecko polskiej granicy sa z przerwami na czas wymagany prawem od grudnia. Podobnie jest z Czechami.
Poza tym są umowy miedzynarodowe.
Zwane bilateralne czyli dwustronne. I do kontroli granicznej moga cie zatrzymac bo wygladasz podejrzanie? Na terenie całego
kraju. Ale rowniez jadac tranzytem? Chroni to przed piractwem . Kolego jakby ktos się przejmowal byle przepisem? Dura lex sed lex
Przeczytaj to ze zrozumieniem tresci?
Prawo imperialne zakladalo wyjątki a w zasadzie precedens prawny? Bo TAK?
Ustanowione. I sklada sie z wyjatkow zwanych zdrowym rozsądkiem.
No jakos nie przewidziało prawa i sprawiedliwosci , Ziobry, kucharki prezesa i samego prezesa kociofila
Dudzie cos sie pomylilo? Kociarzami są Kamela i Yaro.
A swojego nalezy popierac, a nie spleśniałe trampki.
W Lewinie Brzeski już czwarty dzień powódź
Michał Kerwiński zamienił bycie europosłem na pomoc Tuskowi w odbudowie powodzian
Będzie ministrem a to o tyle dziwne że bycie europosłem jest pieniężnie bardziej opłacalne
Ponad 200 placówek szkolnych zostało już zalane i póki co nie nadają się do użytku
Tak, woda nie zawsze ma odplyw.
Mnie tu pytają,. Takie deszcze i burze na mniejsza skalę co prawda sa od środy. Mam kontakty i znajomych, ktorzy stracili pasieki
Odbudowanie będzie skomplikowane. Bo pszczoly są wybredne
I tu nie o kase chodzi a konkretne dzialania co by owadow nie niszczyc i mieć z nich pożytek
Odbudowanie ula? I pasieki? To co najmniej dwa, trzy lata
Teraz wielka woda zmierza do Głogowa. Póki co spokój ale
Ale w gminie Głogów są już pierwsze zalane domy
Fala ma 100 km długości