Albo ze zużytymi rajstopami… - wiem że ludzie wyplatają jakieś dywaniki z tego więc wystawiłam na olx i… dwie panie i dwóch panów się odezwało. Myślicie że oni też rękodzielnicy albo materiału do pracy dla swoich połowic szukają🤔
Jeżeli chodzi o panów, to w najbardziej optymistycznym wariancie założyłbym, że planują napad na bank i szukają czegoś do kamuflażu. Mniej optymistyczne scenariusze nie przychodzą mi teraz do głowy … a o tych pesymistycznych nie będę pisał przed 22-gą.
Nie wiem co jescze, ale zwinięte w kłębek sa swietna myjką do lazienki lub kuchni. I dość higieniczną, bo mozna wyprać czy nawet wygotowac. A kafelki myja swietnie.
Kominiarki
Z drutu i kolorowych rajstop (najczęściej dziecięcych, można zrobić piękne motyle na firankę. Z normalnych? np.nosy dla krasnali
O dywanikach słyszałam, ale nigdy nie robiłam.
Dawno dawno temu za siedmioma górami w krainie miodem i mlekiem płynącej…gdy nie było w sklepach akcesoriów akwarystycznych a prawdopodobnie takich sklepów też,z rajstop i kawałka drutu robiono podbieraki do rybek.
Potwierdzam - w siermiężnych czasach wędkarze robili takie podbieraki. A i niedawno widziałam u znajomego taki mini - do akwarium.
Przypomniałam sobie, że można takiego skłębionego zwitka użyć jako pędzla to “tapowania” - to taki sposób malowania. Dziś lepszy jest kawałek gąbeczki, zostawia taki kropkowany wzorek
I wklady do filtra w akwarium.
Mozna jeszcze uzyc jako sitka na obiektyw, zeby nieco zmiekczyc obraz.
Podobno worki do odkurzacza…
Jak chcesz zaltwic dilnik?
Teraz odkurzacze bez worków. Ale tak pomyslalam, ze jak dużo to np. jako wypelnienie do dekoracyjnych poduszek mozna zrobic?
Bardzo się przydają, jak jedziemy autem i pierdyknie któryś z pasków klinowych. Sam dwa razy uskuteczniałem takie zastępstwo w dawniejszych czasach, aby dojechać i wymienić powrotnie na pasek. Dobrze jednak taką rajstopę przed założeniem na kółka, spleść.
@birbant Właśnie kiedyś do wiązania używałam. Dobrze trzyma. I gumkę np. do włosów można zrobić.