Co można zrobić ze zużytych rajstop?

Albo ze zużytymi rajstopami… - wiem że ludzie wyplatają jakieś dywaniki z tego więc wystawiłam na olx i… dwie panie i dwóch panów się odezwało. Myślicie że oni też rękodzielnicy albo materiału do pracy dla swoich połowic szukają🤔

1 polubienie

Jeżeli chodzi o panów, to w najbardziej optymistycznym wariancie założyłbym, że planują napad na bank i szukają czegoś do kamuflażu. Mniej optymistyczne scenariusze nie przychodzą mi teraz do głowy … a o tych pesymistycznych nie będę pisał przed 22-gą. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Nie wiem co jescze, ale zwinięte w kłębek sa swietna myjką do lazienki lub kuchni. I dość higieniczną, bo mozna wyprać czy nawet wygotowac. A kafelki myja swietnie.

2 polubienia

Kominiarki

2 polubienia

Z drutu i kolorowych rajstop (najczęściej dziecięcych, można zrobić piękne motyle na firankę. Z normalnych? np.nosy dla krasnali :slight_smile:
O dywanikach słyszałam, ale nigdy nie robiłam.

Dawno dawno temu za siedmioma górami w krainie miodem i mlekiem płynącej…gdy nie było w sklepach akcesoriów akwarystycznych a prawdopodobnie takich sklepów też,z rajstop i kawałka drutu robiono podbieraki do rybek.

1 polubienie

Potwierdzam - w siermiężnych czasach wędkarze robili takie podbieraki. A i niedawno widziałam u znajomego taki mini - do akwarium.
Przypomniałam sobie, że można takiego skłębionego zwitka użyć jako pędzla to “tapowania” - to taki sposób malowania. Dziś lepszy jest kawałek gąbeczki, zostawia taki kropkowany wzorek :slight_smile:

2 polubienia

I wklady do filtra w akwarium.

Mozna jeszcze uzyc jako sitka na obiektyw, zeby nieco zmiekczyc obraz.

1 polubienie

Podobno worki do odkurzacza…

1 polubienie

Jak chcesz zaltwic dilnik?
Teraz odkurzacze bez worków. Ale tak pomyslalam, ze jak dużo to np. jako wypelnienie do dekoracyjnych poduszek mozna zrobic?

Bardzo się przydają, jak jedziemy autem i pierdyknie któryś z pasków klinowych. Sam dwa razy uskuteczniałem takie zastępstwo w dawniejszych czasach, aby dojechać i wymienić powrotnie na pasek. Dobrze jednak taką rajstopę przed założeniem na kółka, spleść.

3 polubienia

@birbant Właśnie kiedyś do wiązania używałam. Dobrze trzyma. I gumkę np. do włosów można zrobić.

2 polubienia