Co myślicie o decyzji Roberta Lewandowskiego i sporze z trenerem?

W sieci wrze po tej decyzji

A co mam myśleć?
Lewandowski chce zarabiac i mieć ładnie w CV.
Gra w reprezentacji temu juz od dawna nie służy.
W koncu to zawodowiec.
A, że zaczeli po nim jezdzic jak po łysej kobyle? No może z wyjatkiem Bońka, co rzadkie u niego, ale sie od sprawy zdystansował?
Swiadczy tylko, że piłka nożna a sprawa narodowa zaczęła byc groteską.
Oj hektolitry pomyj się jeszcze wyleją…

2 polubienia

od dawna nie interesują mnie polscy kopacze.

2 polubienia

Dobrze, że wrze. Kawę sobie zaparzę :hot_beverage:

2 polubienia

To chyba dziś mecz z Finlandią. Bez lewego.
Damy radę?

1 polubienie

“Moj dom murem podzielony..”

Mam wrazenie ze wszyscy ze wszystkimi w stanie wojny.

4 polubienia

Polska wojenka - w polityce, sporcie, poglądach, szczepieniach. Źle to się skończy. Jakby doszło do rozbiorów, tak jak 250 lat temu to ja chcę mieszkać w niemieckim! :slight_smile:

3 polubienia

Ja tam sie zabezpieczyłam za Pirenejami…
A nagle Polacy zaczynaja dowiadywac sie czym pachnie hiszpański urząd skarbowy.
I podatek od nieruchomosci…a PIT co do dnia rozliczą jesli uzbiera się wiecej niz pól roku, nawet jak nie jestes rezydentem.
Ale przeciez nikt nie obiecywal, ze to raj podatkowy :rofl::rofl::rofl:

Przegraliśmy.

Co bylo do przewidzenia.
To jest fragment tego co dzieje sie w bagnie zwanym polska pilka nozna…

Minęło dość czasu aby sobie ten zawstydzający temat,przyswoić…
I uważam że Lewandowski postapił karygodnie,odmawiajac przyjazdu “na kadrę”.Nie wiem w jakiej formie się to odbyło ale to sprawa drugorzędna.
A w każdym razie…Robert od tej chwili, nie ma prawa powtarzać w nieskończoność że kadra to zaszczyt dla każdego sportowca…To od lat w ustach piłkarzy,nie brzmi przekonywująco ale teraz,zabrzmialoby jak złośliwa kpina.
Chyba nigdy nie było aż takiego chaosu na reprezentacyjnym szczeblu…Trener zrezygnował i jedyne co osiągnął to to,że przynajmniej go nie wywalili…
Pytanie na dzisiaj brzmi:czy nowy selekcjoner nie zacznie przypadkiem od przepraszania Roberta… :face_with_raised_eyebrow:Malo prawdziwie męskich postaw ale przecież może być jeszcze gorzej…
Piłkarze w meczu z Finami,trawy nie gryźli…Tej kadrze brakuje wspólnego mianownika jakim powinna być Polska a nie ich kariery i zarobki.Oraz rozpychanie się łokciami aby podkreślić swoją pozycje w drużynie…
Funkcja kapitana kiedyś należała się temu kto ma najwiecej występów w drużynie narodowej.Proste rozwiazanie,eliminujace problem niemal w zarodku.
Niestety nawet to,nie zapobiega egoistycznym i nie mającym nic wspólnego z dobrem ekipy, zachowaniom.
Smutny obraz gangreny w drużynie,jak to określił nasz znakomity niegdyś orzeł Górskiego,Antoni Szymanowski.

Z proznego to i Salomon nie naleje…
Z tym, ze to slowo mozna uzyc w dwoch kontekstach - proznia jaka istnieje od dziesiecioleci w systemie naboru i szkolenia pilkarzy w Polsce. Czyli kto ma grac? Nie jest to udprawiedliwienie dla kolejnych selekcjonerow, ale smutny fakt.

I próżność charakteryzujaca rodzime “gawiazdy”, ktore faktycznie w klubach graja czesto na swiatowym poziomie, ale w reprezentacji jakby za karę?
Zwroc uwage, ze szukanie selekcjonera teraz przypomina polowanie na bialego jelenia. Podobno taki gdzies jest?
Jak dla mnie to Lewandowski po prostu nigdy wiecej nie powinien grac w reprezentacji. Nie dlatego, że w pewnym momencie zachowal sie jak Linda Evangelista : “nie wstaje z łóżka za mniej niż 10 tysięcy” ( jej uszlo na sucho, bo ładna :wink:) , ale za show jaki zrobil pozniej, pchajac sie na afisz i pozniej urzadzajac pyskówkę z trenerem. Obaj w tym przypadku siebie warci (nie w sensie fachowosci, ale postepowania).
Polska pilka w pigułce… Niewatpliwie mistrzostwo swiata.:roll_eyes:

To jest zupełnie inny temat.
Pisałem już o tym chyba 5 razy.
Krótkowzroczne wynaradawianie naszej ekstraklasy przez dominujących idiotów,dla których liczy sie cel,tu i teraz [a po nas choćby potop…] doprowadza do tego że polscy piłkarze nie mają gdzie grać.A w ekipie byłego mistrza a obecnego wicemistrza,nie ma Polaków w ogóle! [Raków].
Szkoleniem zajmują sie pasjonaci na wsiach,Lech czy Legia i na tym realnie traktując siły,koniec.
Bo tańsza jest nędza importowana z Bałkanów czy z Hiszpanii.Za darmo niemal są Ukraińcy a klubom sie wydaje że w ten sposób dogonią Arsenal czy Bayern :enraged_face:
Selekcjonerzy,może poza Nawałką,wydają sie być bardziej ludzmi klik czy układzików a już z pewnościa nie są żadnymi światowymi fachowcami!
I teraz,zupełnie na poważnie,po rezygnacji kandydatury Skorży,rozważa się powrót Brzęczka!!! :woozy_face:
Porażka z Finami powinna być wstrząsem…A nie jest i wyzwala raczej radziecki fatalizm i machanie “ręcami”.
Dno po wszystkich stronach problemu!

1 polubienie

Nie zartuj? Raków to legia cudzoziemska? Ja sie tym od lat przestalam interesować, wiec nawet nie wiem jakie zespoly teraz grają. Z dawnych nazw zostalo moze kilka?
Nie wiem czy polski futbol juz osiagnal dno? Czy jeszcze jest to muł?
Ale wesoło nie jest.
Skorża wie co robi, ze sobie odpuścił. Zresztą nie wiem czego Kulesza oczekuje? Posadka selekcjonera niepewna, kadra jak podejrzewam mocno rozwydrzona, jesli chodzi o tych, o ktorych jeszcze z cwierc wieku temu powiedzieliby “oldboy” . A mlodych? Hmmm, po ostatnim popisie na Mistrzostwach Europy U-21 ? Bez komentarzy.

1 polubienie