Jestem ciekawy waszych opini.
Moda na mizoginię. Nie interesuje mnie to zbytnio a w zasadzie wcale.
Pierwsze słyszę
Reakcja na akcję.
Nie znam
???
Nigdy nie słyszałem…Ale można doczytać…I jest to dla mnie tak samo głupie jak współczesny feminizm który obraża samym swoim istnieniem,ruch wspaniałych i dzielnych sufrażystek.
Według mnie to odpowiedź na samotność mężczyzn. Żyjemy w czasach, kiedy związki stały się tylko opcją, a to utrudnia ich osiągnięcie, bo opcjonalność związków obniża determinację do dążenia ku nim.
Red Pill, co najmniej niektóre nurty, głosi, żeby skupić się na swoim rozwoju, a partnerka zjawi się prawie sama, a nawet jeśli nie, to jako rozwinięty mężczyzna będziesz umiał być szczęśliwy sam ze sobą, czy jakoś tak.
Nazwa stąd, że red-pillowcy uważają się za przebudzonych analogicznie jak w filmie “Matrix”.
Ale pierdoły.
I to jest właśnie dowód na to,jak szkodliwe są te wszystkie nowe fale i inne sekty pseudo odrodzeniowe.Te wszystkie new age itp.
Ludzie są niekiedy tak głupi jak byli w czasie ulepionego przez siebie bożka Baala…Nic się nie zmieniło.
Aha.
A wg mnie z jakiegos powodu namnozylo sie jednostek bez neuronow lustrzanych, ktore skupiaja sie na swoim pryszczu na czubku nosa i nic wiecej nie widza poza swoja wyimaginowana samotnoscia. W efekcie cierpia z braku seksu i robia z tego martyrologie na uzytek podobnych sobie mizoginow.
Upaly sa i ida, wiec zawsze mozna podrzucic zgrzewke wody do domu starcow (w tym tam, gdzie sa ludzie z choroba alzheimera) i zobaczyc co to jest samotnosc. Polecam tez prywatne domy opieki…i nie chodzi mi tylko o samotnosc czlowieka w sedziwym wieku ale i ta samotnosc opiekunow, ktorymi ora sie ponad ich sily. Fundacja Daj herbate apelowala o to, zeby czasem bezdomnemu dac butelke wody w upal.
Na samotnosc pomaga tez ugotowanie komus zupy (najlepiej systematycznie).
Tu nie o samych mizoginów chodzi tylko o ludzi ogólnie.Niemniej trafnie to ujęłaś
Kiedyś w Toruniu dałem butelkę wody mineralnej takiemu i jeszcze kupiłem mu dwie bułki z wędliną i serem, bo mówił, że zbiera na jedzenie. Wziął to ode mnie z dziwnym wyrazem twarzy, wodę za rogiem wylał, a bułki wyrzucił do kosza.
Ludzie mają za dużo czasu na myślenie i jednocześnie za dużo bodźców
Kiedyś chłop po robocie szedł spać, potem robił w polu a wieczorem czytał gazetę. I tak codziennie. W niedzielę rytuał ten był uzupełniany o mszę świętą
Zapomniałeś, że musiał mieć też czas, żeby porządnie się napić.
Na picie zawsze musi być czas
Mogę dodać, że istnieją też pigułki w innych kolorach:
Pink Pill – żeński odpowiednik męskiego Red Pilla,
Blue Pill – osoby nieświadome i żyjące w iluzji,
Black Pill – jeśli jesteś brzydalem i/lub biedakiem, to żadne starania ci nie pomogą,
White Pill – pogódź się ze swoją sytuacją i bądź szczęśliwy mimo wszystko.