ciężarówek w Polsce ? Czy wprowadzenie takiego zakazu wpłynie na jakieś opóźnienia w dostawach towaru czy coś? Ja naprzyklad jako niedoświadczony kierowca, jeżdżąc droga dwupasmowa często mialem przypadek(często-a nie jeżdżę nawet kilka lat) że tir zajeżdża mi drogę na lewym pasie, widząc że zbliżam się z prędkością ponad stu kilometrów… Co oni śpią za kierownicą czy to po prostu chammstwo… Przecież to powoduje gwałtowne hamowanie i duże ryzyko kolizji… Ja jestem ZA, no ale pisze o zakazie w Polsce wiec na mnie by to nie wpłynęło zbytnioXD
Najgorzej to wyprzedzać tak z 10 tirów pod rząd… i mieć świadomość że zaraz któryś wyskoczy na lewy pas… Zawsze się tego boję XD
Partia która ten zakaz zaproponowała chyba nie lubi poparcia wyborców…
Ale ze nie popierasz tego?
A w życiu. Czemu miałbym innym utrudniać pracę?
Czyli to jest utrudnianie pracy tak? Ja to nigdy nie mogę trafić… Myślałem że będzie jakiś hejt na tirówcow jak to zwykle bywa… Ehhh
…
Nie no na poważnie, pytałem co o tym myślicie.
W Polsce jest sporo tego tych zakazów. Gdzie indziej też. Ale, niestety w Polsce jeszcze wiele dróg nie jest dostosowana do dużego ruchy ciężarowego.
Tam gdzie są dwa pasy i nie ma zakazu, to kierowca ciężarówki może wyprzedzać tylko wtedy, gdy nikomu nie zajeżdża. W Polsce, niestety, wielu kierowców ciężarówek tego nie przestrzega.
Tak często widzę zakazy wyprzedzania przez ciężarówki np od 8 do 17 itp… Ale też widziałem że ignorują takie znaki
Tak, zgadza się.
Ale jeżeli wprowadzić taki zakaz ogólnie na każdej drodze to wpłynie to jakoś negatywnie na coś?
Nie.
Ja myślę właśnie tak. Inni niech mówią za siebie…
Wiesz widzę problem ale mam znajomego jeżdzącego na tir. Oni mają max prędkość 89/h a to nie tak że oni specjalnie się wyprzedzają.
Jestem ZA. Lepiej dojechac później ale w zdrowiu i w całości.
Ciężarówki to drogowa broń masowego rażenia.
Na Twoim miejscu, pokusiłbym się o odróżnienie chamstwa od hamowania.
.sorry. po chamsku nie mogłem się pohamować.
Przecież kierowca ciężarówki wyprzedzając nie hamuje… Lepiej nie komentować piszac bez ładu i składu i jeszcze po chamski… co za lud… Byle by zaczepic…
Na wszystkich drogach dwukierunkowych powinien być zakaz wyprzedzania się ciężarówek.
Aha już wiem. Napisalem hamować przez Ch xd