Zbieg okolicznosci, przypadek…
Sluchajac jego tatusia, to Endriu tak ma od kolyski.
Szczególnie jeżdżenie przez Dudę wieczorem do Kaczyńskiego w którym kraju głowa państwa jeździ do jak by nie było szeregowego posła jego partii? Na dowód żebyś nie powiedział że to jakieś teorie spiskowe albo scenariusz Ucha prezesa
No co Ty, na partyjke garibaldki się umowili…
Tylko czy dla prezydenta ta gra nie jest zbyt skomplikowana?
Nie wiem, w makao da sie grac w dwie osoby?
Chyba można
Można.
Ja to wiem, ale to nic nie znaczy… To wy mowicie ze Kaczynski jest raz naczelnikiem albo a raz szeregowym poslem w sytuacjach jak wam pasuje… ja nie mowie ze kaczynski jest szeregowym poslem bo nie jest… Bo jezeli jest prezesem partii a nie zostal premierem to normalne ze bedzie wywieral automatycznie jakies wplywy na “swoj” rząd…
Ale jezeli chodzi o Dude… To ze Duda jezdzi do Kaczynskiego to nie znaczy ze Kaczynski mu rozkazuje… to jest dorabianie sobie teori spiskowych i tyle…
Po godzinach dorabia. Pizzę rozwozi.
On nawet nie szeregowy, bo w wojsku nie byl.
Bo Kaczyński był wiele lat szeregowym posłem bo nie miał żadnego stanowiska w rządzie od 2015 roku dopiero nie dawno został wicepremierem i za nie długo przestanie nim być Więc jak mieliśmy go nazywać premierem prezydentem ministrem? Jak nie miał żadnego stanowiska określenie Poza tym pisałem o czasach kiedy był tylko posłem słowo klucz był…Kaczyński był (będzie za nie długo tylko posłem) szeregowym posłem i jednocześnie Naczelnikiem tylko że posłem jest oficjalnie i formalnie…a Naczelnikiem nie oficjalnie…wtedy pisałem o stronie formalnej gdzie głowa państwa jeździ do szeregowego posła a nie o tej stronie nie oficjalnej Nie rozumiesz wielu kontekstów wypowiedzi tak naprawdę On nie wywiera wypływu tylko steruje wszystkimi…ale co do tego to nie będę wchodził w dyskusje bo i tak nie dojdziemy do porozumienia zawsze będzie zaprzeczał mimo że jesteś jednym z najmłodszym na tym forum i nie widziałeś wielu polityków i tego co się działo Co do Dudy to widziałeś kiedyś w Niemczech żeby Merkelowa jeździła do jakiegoś posła np.z CDU? Albo widziałeś żeby prezes banku fatygował się osobiście do recepcjonistki? I to że Duda jeździ do Kaczyńskiego to jest właśnie dowód jego zależności od niego bo to szef wzywa pracownika a nie pracownik szefa
Nie. To nie jest zaden dowod i tylko o to mi chodzi… nie mowie ze na sto procent nie jest tak za Kaczybski steruje Dudą, bo moze tak byc… Chodzi mi tylko ze nie ma na to zadnego dowodu i nigdy pewnie nie bedzie. To są poszlaki jakies…
Rownie dobrze moze byc tak, ze Duda jest po stronie pisu a nie bezstronny prezydent, ale nie na zasadzie, ze Kaczynski mowi a Duda slucha, tylko maja jakis deal. I to jest duzo bardziej prawdopodobne, ale wiadomo… zawsze lepiej i przyjemniej mieszac z blotem i osmieszac wiecej niz mniej… jezeli juz sie to robi… Bo jezeli nie lubie Dudy to lepiej gdy powiem o nim dlugopis niz wspolnik kaczynskiego… zawsze to wieksze poniżenie przeciez.
z tym szefem banku i recepcjonistka? to moze zalezec od urody recepcjonistki
Ale Duda jest za PIS. Nigdy nie był bezstronny.
Mozliwe, ale niekoniecznie jest poddanym kaczynskiego i o to mi chodzi…
juz przestan twierdzic, ze żaba ma siersc i przypomina kota…
Ale wracając do tematu…
Czy to znaczy że teraz Polska będzie zwozić na granicę imigrantów wbrew UE i innym?
Ale ja jak widac nie popadlem w obsesje na punkcie klęczącego Dudy przed Kaczynskim… Nie chce mi sie pisac o smolensku, ale to na zamach sa wieksze dowody niz na Dude kleczacego przed kaczką XD