Zgadza sie jak nie wiecej
Wg szacunkow niemieckich trzy razy wiecej.
Albo swiadomie zignorowali, a zasadzie, niech sie UE martwi co z nimi zrobic, u nas nie zostaną.
Ale co my mamy robić z tymi ludźmi? Oni chcą na zachód.
Mamy tyle ośrodków dla uchodźców? Selekcja?
Na razie jest ich 3-4 tysiące. Ma być wkrótce kilkanaście tysięcy. Potem może kilkadziesiąt. Jedni uciekają przed wojną, inni po prostu chcą social.
Sankcje na Białoruś tylko pogorszą sprawę.
Wszystkiemu z uśmieszkiem przygląda się Putin.
Może by to wszystko puścić na Niemcy?
Ja bym puścił wszystko na Warszawę na al Mickiewicza…
@birbant Też trochę nie rozumiem, że blokuje się pomóc humanitarną…
Teraz już taki burdel się z tym zrobił, że nie dojdziesz. I to jest ta wojna, o której bzdety pieprzyła Witek. A bałagan sprzątnąć trzeba będzie.
To już policji w tym kraju zabraknie bo wszyscy będą musieli prezesa pilnować i jego chatki
Z tego, co się godzinę temu dowiedziałem, to nawet do szpitala się już zabiera najbardziej potrzebujących. Z odmrożeniami kończyn.
No i wykrakałam : sama policja potwierdza, że to nie przypadek, że to się dzieje przed 11 listopada.
To teraz już wiemy po co nam cnoty niewieście. Chytrze to sobie obmyślili. Z zaskoczenia nas wzięli… A tak się cieszyliśmy ze wsparcia UE i NATO. Tak się cieszyliśmy, jak ten wróbelek co go kot z kupy wyciągnął i zjadł
PiS broni niepodległej.
11 listopada na białym koniu Jarek przejedzie przez stolicę w asyście narodowców. Po drodze zatrzyma go kaja godek by dać mu kwiaty.
Na Bialorus daleko.
Jak sie przetnie droge lotnicza to o nowych bedzie trudno. Nalezy watpic, ze Putin tak ochoczo udostepni swoje lotniska i transport na Bialorus.
Sankcje? Nie pogorsza tego co jest.
Upchniecie migrantow w osrodkach? To nie sa jakies zastraszajace liczby ludzi, tyle, ze nie fundowac im wczasow a tak, zeby przezyli. Niektorzy moze jednak beda chcieli zostac. Wbrew pozorom nie wszyscy tam to pastuchy.
Tylko czy KK bedzie z tego zadowolony? Z muzulmanina pozytku nie maja.
Chyba na kocie.
Coś się wydarzy. Jakiś białoruski wojak przez przypadek strzeli do naszego wojaka.
Czyli na wierzchu.
Ja co prawda o muzułmańskim raju, gdzie kazdy dobry wyznawca ma prawo do 72 hurys z odnawialnym dziewictwem.
Bardziej wierzchem ale skąd on takie małe siodło wziął?
Wódz może wszystko.
Teraz niech nikt nie narzeka na swój los, bo w kupie było najlepiej.
Czyli to spisek pis i Lukaszenki ?
Predzej jakis prowokant zastartuje z nozem i imieniem Allaha na ustach.