Będzie Niemiec, Brytyjczyk, Włoch, Francuz, będzie sekretarz NATO i Ursula.
Będzie nawet przywódca Finlandii.
Że głupio wyszło…
Jesli tak ma wyglądać “udana współpraca premiera z prezydentem na odcinku bezpieczenstwa narodowego” ?
To ja poprosze o wize do San Escobar.
Mamy Ige w finale w Cincinatti.To dla nas ważniejsze nie tylko ze względu na genialną zawodniczke ale także ze względu na uniknięcie kolejnej kompromitacji jaką zafundowaliby nam prezydent i premier.
LEPIEJ aby świat tego nie oglądał!
Biorac pod uwage protokol tam powinien być Nawrocki. Wiec faktycznie moz lepiej jest jak jest?
Salomonowym wyjsciem byloby jak pisalam wczesniej “upakowac” szefa MSZ (czyli Sikorskiego) w pakiecie doradców i zostawic konal informacyjny dotyczacy biezaceych wydarzeń rownolegle dla premiera i prezydenta?
Nic o nas bez nas? To przy rokowaniach 4+2 czyli zjednoczeniu Niemiec i Skubiszewdkim się sprawdzilo.
Ale w obecnym ukladzie to predzej sobie gardla poprzegryzaja niz coś sensownego zrobią.
Wiec lepiej niech to zostanie jak w Moralności pani Dulskiej - we wlasnym domu, bez osmieszania się na zewnątrz.
Ja profilaktycznie znalazlam sobie inne zajęcia niż ogladanie tej menazerii.
Co myślę? Że rzygać mi się chce, kiedy patrzę na naszą rodzimą scenę polityczną. Medialne przerzucanie odpowiedzialności za zaistniałą sytuację pomiędzy obozami prezydenta i premiera jest po prostu szczytem chamstwa i pogardy dla narodu, który dał im mandat do sprawowania władzy w naszym imieniu, tj. podejmowania działań w jak najlepszym interesie państwa, a nie realizacji osobistych ”ambicyjek”. Powiedzieć, że to jest żałosne, to jak nic nie powiedzieć. Patrząc na wysiłek całej naszej gospodarki i pracę całego społeczeństwa, jaką nasz naród bezinteresownie wykonał podczas trwania tej wojny, to jaką przez cały czas rolę pełnił i nadal pełni nasz kraj, i jak obecnie jest to w głupi sposób marnotrawione, obecna sytuacja jest dla mnie nie do przyjęcia! Niestety naród zaprogramowany nienawiścią dwóch starych dziadów bezkrytycznie bierze udział w tym chorym, politycznym performansie …
Powtarzam to od wielu lat…Polska jest piękna i to eksportowo,na tle Europy.Polska dokonala cudu cywilizacyjnego dzięki swoistemu kapitalizmowi i wyszła cało z kryzysu.
Polska zachowała przyzwoitość wobec wojny i skrzywdzonych sąsiadów…
Ale czasem jak sie patrzy z bliska na ten naród…Jak sie spojrzy tylko na polityczne inferno i odpychające stosunki miedzyludzkie to tylko Stwórcy dziekować że,mniej więcej od czasu Wałęsy,nikogo to specjalnie w Europie czy w świecie,nie interesuje.Bo gdyby było inaczej,dopiero byśmy się wstydu nawdychali!
Alfons na być u Trumpa 3 września
I po jaką cholore? Musztarda po obiedzie.
Myslę, że opnia byłego Ministra Spraw Zagranicznych z czasów PiS (notabene mojego kolegi ze studiów) wiele wyjaśnia.
“Nikt nas nie chciał”. Były minister PiS ostro o absencji Nawrockiego w USA - Wiadomości
Jak sądzę jednej przyczyny nie ma.
Ale zbierajac ziarnko do ziarnka?
Po prostu brak profesjonalizmu i klasy. No cóż wybrano kabotyna i megalomana.
Z rownie radosną kancelarią karierowiczów ważniaków ?
Ostatnio “doradczynią” prezydenta została … Beata Kempa !
Ja prdl!
No nie?
Duda ja dodał w spadku?
Rumunii też nie było jak i większości krajów zaangażowanych w ten konflikt.
Jednak nie zdziwiłbym się jak powodem absencji byłby …mecz Rakowa w eliminacjach pucharu konfederacji.Prezydent się wypowiedział co myśli o zachowaniu kibiców i ich transparentu i mogło zaważyć.Tak nieobliczalny jest ten fioł z grzywką wiewióra.Mnie nic nie zdziwi jak i pewnie Was też w tym co mówi/robi A tamci mają nieograniczenie większe poparcie od wuja s czego byliśmy i jesteśmy świadkami.
Rumunia to ma wiekszy problem z Węgrami. Od ruskich izoluje ich jeszcze Moldawia.
A poza tym to się specjalnie nie interesowałam rozmieszczeniem wojsk NATO, ale przejecie delty Dunaju przez ruskich byłoby tragedią gospodarcza dla Europy (rzeka jest gospodarczo i wojskowo logistycznym szlakiem laczacym 10 krajow w Morzem Czarnym. A posrednio dalej - Morze Srodziemne i hajda na oceany świata. Drogi wodne to od poczatkow cywilizacji takie autostrady, o wiekszej przepustowości niz lądowe. )
A co do nieobecnosci Polski na tym zjedzie w Bialym Domu? Ludzie maja prawo czuc sie rozczarowani. Pamietajac atmosfere zimy 2022 po raz kolejny zmarnowano cos o co ciężko obecnie. Zgodne zaangazowanie spoleczenstwa. Bez ogladania sie na politykę.
Ale niestety o to, żeby kogos doceniono ten ktoś musi o to zawalczyć.
I nie po to dajemy mandat rzadzacym, zeby bawili sie jak dzieci w piaskownicy i wyladowywali swoje kompleksy gluchymi telefonami i “poezją” twitterową na X.
Bo to juz nie smieszne, a tragiczne.