Nie tak do końca, bo to my za ten jego raj musimy płacić
Pewne normy społeczne zostały przekroczone, dyskusja powinna dotyczyć raczej tego jak uniknąć takich rzeczy.
Przeciez ten typ nie stał sie psychopata z dnia na dzień. Musiał byc poje…ny juz wcześniej. Nie wiadomo ile osób czy zwierząt dręczył, był bezwzględny. Porażka wychowawcza, edukacyjna itp.
Psychicznie chorych należy leczyć i nie dopuszczać do takich zachowań. To skrajny przypadek ale nie od dziś wiadomo że jeśli chodzi o mniejsze przestępstwa, dręczenie, nękanie, przemoc fizyczną to państwo nic z tym nie robi a ofiary nie maja ku temu ani sił ani mocy sprawczej. Koleś musiał wcześniej dawać w dupe ale był bezkarny.
Żadna resocjalizacja tu nie pomoże, jestem zdania że powinno sie utylizować szkodniki.
Kolega udostępni link zainteresowanym
Nie zgwałcił jej
Tylko pociął.
Ten szczyl nie powinien więcej oglądać swiatła dziennego.Ale to nie ma być lincz tylko efekt działania PRAWA.
Prawa które będzie stanowilo jasno i bez najmniejszych wątpliwości,co czeka mordercę.A czy będzie to krzesełko,czy dożywocie czy kamieniołomy to już dalszy ciąg rozważań.
U nas prawo nie odroznia mordercy od zabójcy…
Brak jakichkolwiek sygnałow w strone społeczeństwa o nieuchronności kary.Zamiast tego mamy przeświadczenie ze"wyjdzie po paru latach za dobre sprawowanie".
W efekcie,demoralizacja,brak respektu wobec prawa i tysiące tzw.okolicznosci łagodzących…Wystraczy ze będzie skrucha a już można domniemywać ze się morderca zdoła wyślizgać…
Oczywiście presja spoleczna zrobi swoje,podobnie jak i media.Ale nie na tym to powinno polegac.
Już widze oczami wyobraźni jak za miesiąc ktoś kogoś potnie ale okaże się ze był w jakims tam,blizej nieokreślonym stanie.Prze minute,moze 10…
I proszę potem tego delikwenta postawić oko w oko z najbliższymi ofiary…
zaczyna miec to znamiona linczu.
Ale dlaczego partie rządzącą łączy się z tym co robi policja i prokuratura
bo szefem policji i prokuratury jest premier.
Ale chyba każdy policjant czy prokurator w tej sprawie wie co ma robić, nie ważne czy u góry jest pis po czy ja XD
nawet sobie nie zdajesz sprawy jak policja i prokuratura sa upolitycznione.
Ale chodzi mi o to ze każdy wie jak ma działać w takiej sprawie. Co ma PiS w tej chwili do tego że udało im się go złapać? Nic.
pobozne zyczenia kolego.
Czyli jak policja znajdzie złodzieja który ukradł mi auto to mam dziękować jednak Jarkowi a nie sprawnym polskim policjantom. A to super, Jarkowi mogę zawsze XD
Ja z innej beki. Ten typ powinien się modlić, żeby go zamknęli i izolowali. Na wolności ma znikome szanse na przeżycie. Smutne, to co tu piszę, ale, niestety, prawdziwe.
do ministra Zerro na kolanch, niczym do Czestochowy z pielgrzymka dziekczynna.
Ja tylko delikatnie przypomnę, że ponoc kościół jest za ochrona każdego życia od poczęcia do NATURALNEJ smierci.
Bo niestety prokurator generalny jest upartyjniony a nie powinien.
Prokurator generalny nie powinien byc pieniaczem i do tego Ministrem Sprawiedliwosci.
Dziś w pracy przysżło mi do głowy.
Trochę jest niejasności w tej sprawie.
Gówniarz i pani starsza od niego.
Ona ma troje dziecia tylko jedno postanowił zabić.
Mała go znała i lubiła.
Matka nie wspomniała o cżłowieku który odbiera małą ze szkoły - to znajomi jej o nim mówili…
Nie jeden chłop dał się omotać babie.
Jak jest pewność iż to dzieciątko nie przeszkadzało tak naprawdę mamusi? Znalazła se naiwniaka.
Dała mu dobrze i przekonała do swego pomysłu…
Wygląda iz na niego są twarde dowody. Historia przegladarki. Logowania się do sieci. Zdjęcia z kamer drogowych.
Jej słowek szeptanych mu do ucha nikt poza nim nie słyszał…
A że Polska to kraj w którym o kobiecie -matce niż złego nie wolno powiedzieć…