Co należałoby z nim zrobić?

@roqq

Nie tak do końca, bo to my za ten jego raj musimy płacić :frowning:

Pewne normy społeczne zostały przekroczone, dyskusja powinna dotyczyć raczej tego jak uniknąć takich rzeczy.
Przeciez ten typ nie stał sie psychopata z dnia na dzień. Musiał byc poje…ny juz wcześniej. Nie wiadomo ile osób czy zwierząt dręczył, był bezwzględny. Porażka wychowawcza, edukacyjna itp.
Psychicznie chorych należy leczyć i nie dopuszczać do takich zachowań. To skrajny przypadek ale nie od dziś wiadomo że jeśli chodzi o mniejsze przestępstwa, dręczenie, nękanie, przemoc fizyczną to państwo nic z tym nie robi a ofiary nie maja ku temu ani sił ani mocy sprawczej. Koleś musiał wcześniej dawać w dupe ale był bezkarny.
Żadna resocjalizacja tu nie pomoże, jestem zdania że powinno sie utylizować szkodniki.

3 polubienia

Kolega udostępni link zainteresowanym

Nie zgwałcił jej

Tylko pociął.

1 polubienie

Ten szczyl nie powinien więcej oglądać swiatła dziennego.Ale to nie ma być lincz tylko efekt działania PRAWA.
Prawa które będzie stanowilo jasno i bez najmniejszych wątpliwości,co czeka mordercę.A czy będzie to krzesełko,czy dożywocie czy kamieniołomy to już dalszy ciąg rozważań.
U nas prawo nie odroznia mordercy od zabójcy…
Brak jakichkolwiek sygnałow w strone społeczeństwa o nieuchronności kary.Zamiast tego mamy przeświadczenie ze"wyjdzie po paru latach za dobre sprawowanie".
W efekcie,demoralizacja,brak respektu wobec prawa i tysiące tzw.okolicznosci łagodzących…Wystraczy ze będzie skrucha a już można domniemywać ze się morderca zdoła wyślizgać…
Oczywiście presja spoleczna zrobi swoje,podobnie jak i media.Ale nie na tym to powinno polegac.
Już widze oczami wyobraźni jak za miesiąc ktoś kogoś potnie ale okaże się ze był w jakims tam,blizej nieokreślonym stanie.Prze minute,moze 10…
I proszę potem tego delikwenta postawić oko w oko z najbliższymi ofiary…

3 polubienia

zaczyna miec to znamiona linczu.

3 polubienia

Ale dlaczego partie rządzącą łączy się z tym co robi policja i prokuratura

bo szefem policji i prokuratury jest premier.

Ale chyba każdy policjant czy prokurator w tej sprawie wie co ma robić, nie ważne czy u góry jest pis po czy ja XD

nawet sobie nie zdajesz sprawy jak policja i prokuratura sa upolitycznione.

1 polubienie

Ale chodzi mi o to ze każdy wie jak ma działać w takiej sprawie. Co ma PiS w tej chwili do tego że udało im się go złapać? Nic.

pobozne zyczenia kolego.

3 polubienia

Czyli jak policja znajdzie złodzieja który ukradł mi auto to mam dziękować jednak Jarkowi a nie sprawnym polskim policjantom. A to super, Jarkowi mogę zawsze XD

Ja z innej beki. Ten typ powinien się modlić, żeby go zamknęli i izolowali. Na wolności ma znikome szanse na przeżycie. Smutne, to co tu piszę, ale, niestety, prawdziwe.

3 polubienia

do ministra Zerro na kolanch, niczym do Czestochowy z pielgrzymka dziekczynna.

1 polubienie

Ja tylko delikatnie przypomnę, że ponoc kościół jest za ochrona każdego życia od poczęcia do NATURALNEJ smierci.

7 polubień

Bo niestety prokurator generalny jest upartyjniony a nie powinien.

1 polubienie

Prokurator generalny nie powinien byc pieniaczem i do tego Ministrem Sprawiedliwosci.

1 polubienie

Dziś w pracy przysżło mi do głowy.
Trochę jest niejasności w tej sprawie.
Gówniarz i pani starsza od niego.
Ona ma troje dziecia tylko jedno postanowił zabić.
Mała go znała i lubiła.
Matka nie wspomniała o cżłowieku który odbiera małą ze szkoły - to znajomi jej o nim mówili…

Nie jeden chłop dał się omotać babie.
Jak jest pewność iż to dzieciątko nie przeszkadzało tak naprawdę mamusi? Znalazła se naiwniaka.
Dała mu dobrze i przekonała do swego pomysłu…
Wygląda iz na niego są twarde dowody. Historia przegladarki. Logowania się do sieci. Zdjęcia z kamer drogowych.
Jej słowek szeptanych mu do ucha nikt poza nim nie słyszał…

A że Polska to kraj w którym o kobiecie -matce niż złego nie wolno powiedzieć…

1 polubienie