Co powie Adrian?

Inwestycji zagranicznych w Polsce jest coraz mniej. I to jest bardzo negatywny gospodarczo skutek rządzenie PiS. Inwestorzy, po to wkładają kasę, by zarobić, tak było jest i będzie. Ale nie zarabia się tam, gdzie rządy zmieniają przepisy, jak rękawiczki i nie można przewidzieć, co będzie w najbliższej przyszłości. W polskim rządzie ludzie odpowiadający za gospodarkę i ekonomię oraz finanse są laikami w tych sprawach, a PiS politykę wpycha w ekonomię. Tak robiono w epoce socjalizmu. Sprawa tvn, jest tego typowym przykładem. Nie sądzę, by Discovery, czyli USA przeszła nad tym do porządku dziennego. W takich sprawach u nich panuje zasada; - zero tolerancji. Nie odpuszczają. Będzie się działo.

3 polubienia

Ale nie no to tak jakby pis mial pretensje do kogos tam ze ktos chce zablokowac gdzies (w jakims kraju) nadawanie polsatu tak? A co to kogo obchodzi.
Gdyby polsat byl na inne kraje

Polsat jest na inne kraje. No wiesz ja to rozumiem ale widzisz bubek coś bąknął i w pałacu PAD myślą co zrobić by go nie urazić.

4 polubienia

Zaraz ale bubek to ktory to ? :rofl:

Ale jest wlascicelem jakichs obcojezycznych stacji ?

Poszukam Artykułu . Jakiś sekretarz czegoś tam w USA. Ja tam ich tych dziwnych tytułów nie rozumiem.

2 polubienia

Chyba obcojęzycznych nie ale nie jestem pewien czy u krecików nie ma czegoś. Ale weź np taki Orlen? W Niemczech już działa spółka córka. I teraz wyobraź sobie Orlen zainwestował w stacje,ludzi brand a Niemcy mówią ale paliwa powinny być w 100% kontrolowane przez krajowe spółki. Teraz rozumiesz problem tvn?

4 polubienia

No rozumiem. Tylko ze orlen jest panstwowy wiec tutaj rzeczywiscie wyglada to powazniej.
Ale no dobry przyklad.

Orlen nie jest państwowy a jest spółką akcyjną z udziałem skarbu państwa.

4 polubienia

W sumie państwowy, o ile skarb państwa ma więcej niż 50%.

1 polubienie

Obecnie nazywa się to z większościowym udziałem państwa. Oficjalnie nie ma państwowych firm. Ale to tylko kwestia nazewnictwa.

1 polubienie

Dokładnie tak. Na tej samej zasadzie, np, w Niemczech jest państwowy DHL. A burdel tam…, wiem coś o tym. Tam gdzie coś jest państwowe, to od razu lipa…

2 polubienia

Gdzie koryto tam świnie. A gdzie świnie tam chlew.

2 polubienia

Spolki skarbu panstwa to minimum 50% plus zlota akcja. Ale zwykle maja duzo wiecej, praktycznie sa monopolistami w sektorach. Probowano to rozbić, ale od 6 lat jedna druga spolke wykupuje lub robi sie przymusowe fuzje, zeby wlasnosc wrocila do Skarbu Panstwa
A telewizja i jej status to w ogóle pomieszanie z poplataniem.

2 polubienia

Tak, jak powyżej napisał @anon18020312

1 polubienie

Ale czy on aby swin nie obraza?

A tego nie wziąłem pod uwagę.

1 polubienie

Nieoficjalnie z WP jest już ustalone by projekt wysłać do trybunału konstytucjonalnego do J Przyłębskiej, na dokładną analizę. Chodzi o zachowanie twarzy dla prezydenta czego nie przewidzieli mądrzy inaczej - będzie usprawiedliwiony, i póżniej potrzebny jako wiarygodny do rozmów z USA, gdyby ci nałożyli kary i restrykcje. Projekt poleży w trybunale na gest z metra ciętego dla przyłębskiej. Mała zamiana ról by skłonić USA by się wygadały jakie mają plany po Lex TVN, wiedzą że kraj straci. Opozycja nie dała się wkręcić w plan łupierzowego, by ich winą obciążyć

Jarek stary ale nie głupi

1 polubienie

To nad niezależnymi mediami wisiał będzie miecz Damoklesa.
Czyli, aby do wyborów zamknąć gęby opozycji.

2 polubienia