Bo już nawet bukmacherzy zaczęli obstawiać. Ma być posiedzenie sejmu jakby kto nie widział.
Powinien ich nie wpuścić, ale on ich wpuści, bo mam wrażenie, że on swoją grę rozgrywa na zasadzie: panu Bogu (Tuskowi) świeczkę i diabłu (Dudzie) ogarek. Chce w przyszłości w wyborach na prezydenta startować i mieć poparcie z koalicji ale i z PISu też.
o muj bosz tosz to prawdziwy cyrk: minmen wściekły odyniec też chce i reasumpacja chce i ten chce… To już w tym kraju nikt poważniejszy się nie trafi…
Nie martw się @Nunu . I tak wybiorą tylko jednego
w trujcy jedynej będą chcieli może być…znaczy trojce albo w czech. Pierwsza Dama to lepsza fucha to jakby reasumpcja płeć zmieniła to by i jej mąż mógł zmienić, bo i tak milczy…dobra, niesmaczny żart, że milczy…
Na trybuny ich wpuszczą , dadza popcorn.
No coz obaj to zatwardziali kryminalisci, dobrowolnie nie ustąpią.
Ja bym proponowała kajdanki, takie wygodne, z futerkiem, niebieskim, bo dla chłopców.
Ja sądzę, ze bedzie jakas niezla draka, chyba, ze PAD-a jutro wezma do aresztu wydobywczego, a tych dwoch panow potem w trybie ekspresowym odstawia pod celę.
Jedynym rozwiazaniem jest metoda faktów dokonanych.
Biedny PAD nie zdaje sobie sprawy, ze i tak juz go nikt za “mądrego” nie bierze…
Tak czy tak ułaskawienie nie jest w swietle prawa uniewinnieniem.
Powinien zastosować proskrypcję lub wygnanie.
Proskrypcja oznaczała wyjęcie spod prawa danej osoby. Wiązało się to z konfiskatą jej majątku, brakiem możliwości zawierania małżeństw, utratą szlachectwa(to tych buraków nie dotyczy).Wszystkie zamki i dobra powinny zostały skonfiskowane na rzecz skarbu.
Kara wygnania (z granic państwa lub danej dzielnicy),Jednak skazywani na nią byli wyłącznie szlachetnie urodzeni(też tych prostaków nie dotyczy). Pozostali,nisko urodzeni w zamian za darowanie życia mogli pójść w niewolę.<- (to dotyczy).
Lub klasycznie potraktować → Pręgierz, będący słupem stojącym przed ratuszami dawnych miast. Wiązano do niego oszustów, tak by cała lokalna społeczność mogła się o nich dowiedzieć. Podobną funkcję pełniły dyby, czyli drewniane pęta, w których mocowano nogi lub głowę skazanego.
Zeslac na Madagaskar, blizniaka ratowac.
Maja wprawe
Ja myślę, że przywrócenie kary banicji byłby dobrym sposobem na oczyszczenie (celowo nie używam słowa “odszczurzenie” ) Polski z ludzi, którzy zawłaszczyli państwo i jego podstawowe instytucje. Niech sobie jadą na drugi koniec świata w jedna stronę i więcej tu smrodu nie robią!
Kwestia ustalenia kierunku.
Pozbawienie praw obywatelskich ciagle w kodeksie jest…
Do wyboru dałbym im Koreę Północną i Kubę.
Przy ich zdolnosciach do destrukcji?
Moskwa
Aktualnie Manowska (już wróciła z “chorobowego”) sprawia, że nic tym kryminalistom nie będzie.
A szkoda.
Korea wydaje się być bardziej odpowiednia bo na Kubie mimo biedy za wesoło jest…!
Ja bym proponowala Liberię
Albo do bagażnika i za miasto
Raczej do jeziora
Też można… …
Zwierzatek szkoda.