Nie słyszałeś że ból Jarosława jest większy niż twój
Korwin byl i jest zwolennikiem silnej ręki.Jako monarchista,nie cierpi parlamentu…No chyba zeby go cofnąc do XIX wieku…
Sam sie zastanwaialem,kogo by wtedy popieral…Disraelego?Gladstone’a?A moze Cecila Rhodesa?
Korwin bardzo korzysta na tym ze w Polsce nikogo to nie obchodzi,wiedza jest znikoma a zbudowanie poparcia na oryginalnosci,wydaje sie logiczne…
Niestety…
Polska jak kraj/spoleczenstwo,nienawidzi prawicy,samodzielnosci,odpowiedzialnosci itp.Widac to zawsze gdy wypowiedzi zaczynaja sie od…“panstwo powinno”
To temat na bardzo dlugie gadanie…
Słyszałem, słyszałem
Każdy rząd czy Kowalski ma prawa, ale zapominają że też są obowiązki. Na monecie prócz orła / rewersu do wypłaty za pracę jest i awers / reszka .Zamiast powiedzieć bo mi się należy, to nagle brak odpowiedzi na za co się należy. To jakby amnezja narodowa delikatnie mówiąc
T
Trafnie.Zgadzam sie.
Ja się np obawiam, że wraz z ukończeniem Nord Stream 2, a ponoć pozostała jedynie trudny dość niewielki odcinek na południe od duńskiej wyspy Bornholm do ukończenia, to wzrośnie ryzyko odmrożenia konfliktu na Ukrainie …
Ponoć Tatarstan w Rosji już stara się przygotować do większego uniezależnienia się od Moskwy … Na Krym Ukraina wstrzymała dostawy wody pitnej i co za tym idzie brakuje tam wody do picia już od dawna …
Daleki Wschód Rosji się wyludnia … Obwód Kalingradzki czuje większe przywiązanie do Europy niż Rosji i nie czuje wspólnoty z Rosją …
Generalnie Rosja ma sporo problemów … Oficjalnie umiera w Rosji codziennie po od 500 do 800 osób z powodu COVID-19 … A chorych w Rosji jest (lub było) już ponad 3 miliony ludzi … A i tak kto wie czy nie oszukują oni tak samo jak Białoruś … Białoruś to zdaje się kłamie zdecydowanie najbardziej bezczelnie …
a w 2020 roku Rosjanie wjechali do Stepanakertu … Wykorzystali problemy na Białorusi (być może swoimi trolami je bardziej rozdmuchali) i jeszcze bardziej uzależnili od siebie Łukaszenkę i co za tym idzie Białoruś …
Nie panikuj.
W najgorszym przypadku dozyjesz tej polsko-chinskiej granicy na Uralu. Chinczyki Ruskich pokojowo zadepcza…
Obserwuj UE teraz?
Drobnymi kroczkami, ale przejmuje sterowanie w kwestii pandemii.
Urszula z Borysem sie dogadali, nawet Hiszpanie uszczkneli cos dla siebie w kwestii Gibraltaru.
Gdyby nie UE, to ten milion Polakow w Aglii przy sprawnosci polskiej polityki zagranicznej zostalby na lodzie i to kruchym.
A tak jako obywatele UE maja takie same prawa jak inni.
Jak z nich skorzystaja to juz sprawa indywidualna.
To też prawda … I niestety wizja Chińczyków na Uralu nie jest tylko straszeniem …
Ale z tego co wiem to Rosjanie oprócz Nord Stream I i II odpalają lub odpalili tzw. TurkStream … My z kolei od Norwegów budujemy Baltic pipe …
Także ten tego … Rosja nie będzie zależna od tranzytu przez Ukraine … A przecież nie bez powodu budowali to wszystko …
Wiadomo … Też Niemcy na tym zyskają, ale generalnie pomysł był raczej rosyjski …
A konkretniej ? Bo chyba nie chodziło Ci tylko o to, że z UK się jakoś tam dogadali …
Centralny zakup (duzy wytarguje wiecej) i rozdzial szczepionki, przyjecie programu finandowania odbudowy gospodarki to malo?
Trump to d_bil! Nie umie przegrywać jak dziecko… Człowiek totalnie nieodpowiedzialny… Nie potrafi przyjąć do wiadomości, że naród chciał go zmienić … Wielki mi patriota rozpie*dala całe USA …
Skłóca i dzieli amerykański naród … Szkoda gadać … Przeciwnicy mieli rację, gdy pokazywali publicznie balony Trumpa w postaci dziecka …Totalne dziecko …
Jak dla mnie to zarówno Trump jak i Bidet to d*bile … Ale z powodu pandemii te wybory były mniej widowiskowe od poprzednich … Szczerze sam nie wiem, który z nich jest głupszy, ale Trump miał się okazje już kompromitować w praktyce, a Bidet też pozostawia wiele do życzenia …
Z drugiej strony nie dziwi mnie, że część Amerykanów jest niezadowolona, bo mimo wszystko bidet nie miał mocy przekonania do siebie społeczeństwa … Sam Bidet twierdził, że jeśli wygra wybory to nie dlatego, że on wygra tylko dlatego, że Trump przegra … Tak więc jak dla mnie znowu to była tragedia jeśli chodzi o wybory w USA … Tylko, że z uwagi na pandemię mniej wywołująca emocje … A może po prostu w inny (dużo bardziej negatywny) sposób te emocje wywoływała … Nawet nie można było beki z tych wyborów cisnąć … jedynie się wkoorwiać …
Co do Trumpa to dla mnie po prostu drugi Max Kolonko (W końcu Maksiu nazywa siebie prezydentem Stanów Zjednoczonych Polski XD) z tą różnicą, że Trump był prezydentem, a Max Kolonko nawet nie był … (Tzn. Maksiu jest prezydentem XD)
Nawet tutaj z Maxa Kolonki bekę cisną już od 2:44 hehe
Trumpowi wladza zasmakowala.
A ze zachowywal sie jak slon w skladzie porcelany o go zmienili.
Czasy monarchii absolutnych juz dawno odeszly w niebyt.
Jesli trafiaja sie dyktatorzy, to na ogol marnie koncza (zreszta zwykle ich wlosci nieduze), albo sa formatu Putina, Xi Jinping, co z niechecia trzeba przyznac? Obdarzeni charyzma i potrafiacy wykorzystac sile przeciwnika.
Trump to biznesmen, do ktorego nie dotarlo, ze zarzadzanie nawet najwiekszym przedsiebiorstwem rozni sie od rzadzenia panstwem - polowa (jak nie wiecej) kontymentu.
Jak zaczal szalec to go zaczeto medialnie blokowac, a okolicznosci czyli najpierw spuszczony z lancucha ruch BLM, potem covid robia reszte.
Media razem z portalami spolecznosciowymi pogrywaja z nim jak chca.
Szczerze to nie do końca łapię tą przenośnię
PS. Zapomniałem jedynie dodać, że mam nadzieję, że Biden/Bidet będzie jedynie marionetką w rękach głównych sił amerykańskich … A także, że amerykańskie elity w końcu się obudzą, bo w USA coraz gorzej, a z Chinami nie wyszło za Trumpa … Amerykanie wojnę handlową przegrali …
To takie przyslowie z tym sloniem.
Wpada do magazynu z porcelana i probujac sie poruszac wszystko tlucze.
A kazdy prezydent jest zakladnikiem okreslonych kregow - pytanie, czy i w jaki sposob spelnia ich oczekiwania.
Zgadzam sie ale jesli juz o tym mowa,obie strony grają niczysto.
A od kiedy polityka i lobbing sa czysta gra?