Co sądzić o tym?

No przecież ta niemiecka łajza znów kombinuje, by rozwalać wszelkie ustalenia i włazić Putinowi tam, gdzie Putin sobie życzy.

4 polubienia

Znam to. Zobaczymy, co z tego wyniknie, bo niewielu jest takich, co orędują z tym palantem. Nie lubię, generalnie Litwinów, ale oni są bardzo uparci.

4 polubienia

Ruskie w Ukrainie odcinali miasta od żywności, wody i leków… Kaliningrad to też miasto :thinking:

4 polubienia

Ale ma port i lornisko, bez ostrzału, ze swobodnym dostepem. Ukraińcy tego nie mieli. Powstancy w Warszawie tez nie.

3 polubienia

Obwod Kaliningradzki jest o mnie wiecej 1/3 wiekszy od wojewodztwa opolskiego.

1 polubienie

“łajza”? bardzo delikatne określenie; ja go nazywam bardziej drastycznie.
Pytałam też o niemieckie i francuskie media, ale chyba nikt nie wie co tam piszą i co wie społeczeństwo o poczynaniach władzy.

2 polubienia

Może @ciekawie coś powie na temat gazet i stosunku francuskeigo społeczeństwa do tego co się dzieje

2 polubienia

poczekajmy :slight_smile:

No i dobrze. Niech niewinni ludzie nie cierpią przez zawiść innych.

Kogo uważasz za niewinnych? rosjan z Kaliningradu???

2 polubienia

No tak. A są oni czemus winni??

W Hiszpanii Niemców to tylko lubia jak dojczojro wydają. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Jak znam zachodni przepływ info to każda wiadomosc znajdzie swoje miejsce. A nastroje spoleczne zaleza od tego kto i ktora nogą wstanie.
Generalnie nastroje w Hiszpanii są bojowe, Putinowi nie popuszczac.

2 polubienia

Temu winni, że popierają to, co dzieje się w Ukrainie. Popierają zabijanie dzieci, między innymi. I nie mów mi, że o tym nie wiedzą…, bo wiedzą dobrze…

6 polubień

Nikt nie popiera zabijania jakichkolwiek dzieci. Po prostu są osoby ktorzy wierza w zabijanie dzieci a są ktore nie wierza. To chyba roznica.

1 polubienie

Jak nie będą mieli co kuszać to uwierzą szybciej niż Ci się wydaje.

5 polubień

Nie. Dla mnie to cos wlasnie jak zemsta na niewinnych ludziach. I nie ma wytlumaczenia ze na Ukrainie cierpią bardziej to w Rosji chociaz tak moga…

1 polubienie

Tu nie ma żadnego wierzenia, te dzieci, naprawdę zostały zabite przez ruskich sołdatów. I będzie więcej. Ukrainki są gwałcone. Reszty wymieniać mi się nie chce. Rosjanie w większości swojej, a więc i w większości w obłastii kaliningradzkiej to popierają. Wpieprzają teraz kartofle z cebulą, ale popierają. Im bomby na łby nie lecą. Ale woleli by zjeść coś więcej, niż te kartofle i to ich boli. Sprawił to Putin swoją wojną, a oni go uwielbiają i popierają, a więc, siłą rzeczy popierają zbrodnie w Ukrainie. Nie obraź się, ale ty, naprawdę nic o ruskich nie wiesz.

Do Ukraińców też możemy mieć pretensje, ale zastawmy to na czas, kiedy bestialsko przestanie być niszczony ich kraj.

6 polubień

Zrozum Foczek, że oni są częścią państwa, które napadło na inne, niewinne państwo. Na agresora nałożono sankcje. I tych sankcji trzeba przestrzegać. Po to te sankcje nałożono, by agresor się opamiętał i by zobaczył, jak z nimi źle.

3 polubienia

Hitlera też popierało 90% Niemców.

5 polubień

To co. Gdybym ja byl rosjaninem tu i teraz i pisal z terenow Rosji to napisalabys mi teraz “wybacz ale jestes czescia panstwa agresora i musisz poniesc konsekwencje” ? XD masakra… xd

1 polubienie