No przecież ta niemiecka łajza znów kombinuje, by rozwalać wszelkie ustalenia i włazić Putinowi tam, gdzie Putin sobie życzy.
Znam to. Zobaczymy, co z tego wyniknie, bo niewielu jest takich, co orędują z tym palantem. Nie lubię, generalnie Litwinów, ale oni są bardzo uparci.
Ruskie w Ukrainie odcinali miasta od żywności, wody i leków… Kaliningrad to też miasto
Ale ma port i lornisko, bez ostrzału, ze swobodnym dostepem. Ukraińcy tego nie mieli. Powstancy w Warszawie tez nie.
Obwod Kaliningradzki jest o mnie wiecej 1/3 wiekszy od wojewodztwa opolskiego.
“łajza”? bardzo delikatne określenie; ja go nazywam bardziej drastycznie.
Pytałam też o niemieckie i francuskie media, ale chyba nikt nie wie co tam piszą i co wie społeczeństwo o poczynaniach władzy.
Może @ciekawie coś powie na temat gazet i stosunku francuskeigo społeczeństwa do tego co się dzieje
poczekajmy
No i dobrze. Niech niewinni ludzie nie cierpią przez zawiść innych.
Kogo uważasz za niewinnych? rosjan z Kaliningradu???
No tak. A są oni czemus winni??
W Hiszpanii Niemców to tylko lubia jak dojczojro wydają.
Jak znam zachodni przepływ info to każda wiadomosc znajdzie swoje miejsce. A nastroje spoleczne zaleza od tego kto i ktora nogą wstanie.
Generalnie nastroje w Hiszpanii są bojowe, Putinowi nie popuszczac.
Temu winni, że popierają to, co dzieje się w Ukrainie. Popierają zabijanie dzieci, między innymi. I nie mów mi, że o tym nie wiedzą…, bo wiedzą dobrze…
Nikt nie popiera zabijania jakichkolwiek dzieci. Po prostu są osoby ktorzy wierza w zabijanie dzieci a są ktore nie wierza. To chyba roznica.
Jak nie będą mieli co kuszać to uwierzą szybciej niż Ci się wydaje.
Nie. Dla mnie to cos wlasnie jak zemsta na niewinnych ludziach. I nie ma wytlumaczenia ze na Ukrainie cierpią bardziej to w Rosji chociaz tak moga…
Tu nie ma żadnego wierzenia, te dzieci, naprawdę zostały zabite przez ruskich sołdatów. I będzie więcej. Ukrainki są gwałcone. Reszty wymieniać mi się nie chce. Rosjanie w większości swojej, a więc i w większości w obłastii kaliningradzkiej to popierają. Wpieprzają teraz kartofle z cebulą, ale popierają. Im bomby na łby nie lecą. Ale woleli by zjeść coś więcej, niż te kartofle i to ich boli. Sprawił to Putin swoją wojną, a oni go uwielbiają i popierają, a więc, siłą rzeczy popierają zbrodnie w Ukrainie. Nie obraź się, ale ty, naprawdę nic o ruskich nie wiesz.
Do Ukraińców też możemy mieć pretensje, ale zastawmy to na czas, kiedy bestialsko przestanie być niszczony ich kraj.
Zrozum Foczek, że oni są częścią państwa, które napadło na inne, niewinne państwo. Na agresora nałożono sankcje. I tych sankcji trzeba przestrzegać. Po to te sankcje nałożono, by agresor się opamiętał i by zobaczył, jak z nimi źle.
Hitlera też popierało 90% Niemców.
To co. Gdybym ja byl rosjaninem tu i teraz i pisal z terenow Rosji to napisalabys mi teraz “wybacz ale jestes czescia panstwa agresora i musisz poniesc konsekwencje” ? XD masakra… xd