Co sądzić o tym?

3 polubienia

Że głupota jest nieuleczalna.
A nie chce mi sie szukac, ile Niemcy zainwestowali w Krolewcu w ciagu ostatnich 30 lat?

2 polubienia

I się całkowicie wycofali. Scholz też nie uzyskał oparcia w swym apelu. A Litwa nie ustąpiła.

3 polubienia

Faktycznie moze byc to niebezpieczne, obsluga silosow atomowych może wytrzeźwieć (jak wodki nie dowiozą) i jeszcze przeczytaja instrukcję obslugi i w coś trafia? A na kacu moga wschód z zachodem pomylic???

4 polubienia

Wycofali… i co z tego? Jak można było w ogóle podać taki pomysł? Naciski na Litwę? UE? o zniesienie sankcji?

3 polubienia

Dobrze, że wycofali, ale co dalej będzie, cholera wie? Ten Scholz, to niezły krętacz, jak widać.

4 polubienia

Znów Germania wchodzi w dupsko Putina? Krok w tył?
Faktycznie trochę tego nie przemyśleli. Kaliningrad to Rosja. Mówimy więc o szlaku Rosja - Rosja

3 polubienia

Sliskie takie …

2 polubienia

Jak wszyscy to wzyscy, babcia tez …
Moze Orbana by sprzedac za Krym? Tylko czy Putin po nauczce z Krolewcem to kupi?

1 polubienie

A sama rosja o tym zapomniała wywołując wojnę?

3 polubienia

Tu nie chodzi o Orbana, ale o Niemcy. To zupełnie inna liga. W zasadzie Niemcy i Francja to elita EU. Kto powinien dawać przykład, jak nie oni? A jaki dają? Że Francja jest sprzedajna, to wiedziałam. O Niemcach jakoś nigdy dobrego zdania nie miałam, a teraz??? Czy gazety niemieckie o tym piszą? Zwykli ludzie wiedzą? Czy tak jak ataki na kobiety podczas Sylwestra - są tabu? O zakulisowych rozmowach Macrona i Scholza (bez Włocha) w Ukrainie prasa zachodnia pisała?

1 polubienie

Kaliningrad to moze Rosja, ale Krolewiec to Europa :wink:

O partyzantce na Białorusi słyszałam, ale o rosyjskiej dopiero tutaj:

2 polubienia

Patrząc na precedens z zakazem kupowania gazu za ruble, spodziewam się że znaleziony zostanie pokrętny i niekorzystny dla krajów Unii sposób na obejście blokady. I w ten sposób sankcje będą dalej działać, tym bardziej że nikt nie będzie tego sprawdzał… :wink:

Ja to juz nie wiem kto tam jest uwazany za Rosjanina.
Nawet ktos mowiacy i myślący po rosyjsku i z takimż paszportem nie musi byc zwolennikiem Putina i systemu
Carowie tez mieli z tym poważne problemy, a na finiszu stworzyli przeciez Ochranę, dzialajaca i skuteczna jak KGB, potomka i nie zdziwilabym sie gdyby nie korzystajacego z archiwów poprzedniczki. Bo metod na pewno

1 polubienie

Poczekaj jak przyjdą mrozy -10 zobaczysz jak PIS zrobi laskę putinowi.

2 polubienia

Tu nie wiadomo? Putin może i “ludzkie panisko”, ale da najwyżej garsc rubli i daczę na Syberii :stuck_out_tongue_winking_eye: w postaci ziemianki.

1 polubienie

Wiem co zrobi Pis i Polacy. Na dziś na wojnie zyskują tyko Polskie kopalnie. A własciwie nie kopalnie a mafia węglowa.

2 polubienia

Nie tylko węglowa. Mafie zyskają w ogóle.
Ta z szefem z Żoliborza moze najmniej, bo jak się ludziom robi pusto w brzuszku i kieszeni to winia tych, ktorych najbardziej widac. Lalki nie lalkarza.

2 polubienia

Kaliningrad, to jest bardzo słaby punkt Rosji w tej wojnie, nie wykorzystanie tego, to byłby cholerny błąd.

4 polubienia