Na ile oceniacie jej zdolności?
Na razie mogę sądzić tyle, że najprawdopodobniej nadchodzi. Jak się zacznie, będę miał możliwość sądzić więcej.
czort jeden wie.
kiedy i jak? jednym z podstawowych dzialan wojennych jest zaskoczenie.
Jest nadzieja na postęp ale przydałoby się myśliwce.
Mysle ze ciezko im będzie rosjanie sie przygotowali choć jak uczy historia… najmocniejsze miejsca moga sie okazac najsłabsze. Ale życzę zeby im sie udalo. Ruscy do domu.
Przecież nie siedzę w sztabie,nie widzę frontu…Myślę że o ile sowieci nie zorganizują uprzedzającej kontry [do czego chyba nie są zdolni] powinno sie Ukraińcom powieść.
Na ile?
Jedyne co mogę bez większego ryzyka prorokować to odzyskanie circa,polowy utraconych od ponad roku ziem,mniej więcej do lata…
Może szybciej.
Zeby ruskie nie zastosowali taktyki spalonej ziemi i zmasowanych ataków rakietowych na miasta.
Na ile jeszcze maja na to srodki? Rosja to niestety duzy kraj.
A szalency nim rządzą.
Już się raczej zaczęła. Chociaż minimalnie ale zawsze
Dostaną brytyjskie pociski Storm Shadow także pozytywnie
Jeszcze trzeba pilotow przeszkolic, chyba, ze wlasnie to robia w najglebszej tajemnicy?
A to troche trwa. Nawet jak będą to juz zawodowcy, to przestawienie nawykow takie latwe nie jest. To nie Top Gun z pieknisiem Cruize.
Oficjalnie USA zgode wyrazily. A czy wczesniej juz pilotow nie szkolono? To troche trwa a i spoleczenstwo trzeba bylo przygotwac na eskalacje. Bo taka zabawa Bidena i G7 w “dobrych wujkow”?
Na Moskwę!
Wiesz co? Moskwa jest przereklamowana.
Putin jest z Sankt Petersburga i osaczony szczur wraca zwykle na znany teren.