Eee na ruskich to azotoksem po czułkach
Myślę, że Nato się w końcu wkurzy i dokona gładzącego ataku na duże wielkomiejskie połacie terenów rosyjskich. Stanie się to, kiedy bardzo żywa część Nato, ta przybałtycka od Finlandii przez Szwecję, itd, aż gdzieś do chyba Rumuni będzie zintegrowanym efektywnym wojskowym systemem kontrofensywnym. Oczywiście będzei potrzeba jakiegoś kraju natowskiego do poświęcenia…
Ciekawe którego…W tę integrację systemu jakoś trudno uwierzyć, zwłaszcza, jak armii nie będzie się rozwijać. Amerykanie mają więcej problemów nie tylko rosję. Strefa Gazy-Izrael, no i chiny trzeba trzymać w ryzach. Podołają sami?
Zwykle kraje najbliższe źródła konfliktu są zwykle żywo zainteresowane, dlatego zrobią wszystko dla swojej obrony. To, że niektóre kraje zbytnio polegają na partnerach mocarstwowych to może się to okazać ułudą.
Jestem zdecydowanie przeciw wszelkim wojnom.
I tu się z Tobą zgadzam!
Kolega nie odpowie.
A ostatnio zachwycal sie poczynaniami Putina.
Podobno 70% mieszkań w Gazie zostało już zrównanych z ziemią więc prawdopodobnie Strefa Gazy zostanie przez Izrael okrojona i miasto Gaza wchłonięty do Izraela…
Pewnie nie mieli miejsca na nowych osadników…
jak to się stało, że ten brzydki podły człowiek, który to rozpętał jeszcze żyje?
Tak się stało, bo ludzie nie umieją w odpowiednim czasie reagować na zło, myśląc a często i ględząc, że to czy tamto to nic wielkiego, że się przesadza lub im tak wygodnie.
Zwróć uwagę, że jak tu na naszym małym podwórku ktoś wariuje, to odezwie się przeciwko 2-3 a reszta siedzi cicho. Bywa tak, że jeszcze za wariatem ktoś się ujmie.
Nie wiadomo co zrobia z cala strefa.
Ale liczba ofiar jest przerazajaca.
Mnie to tylko zastanwia jak doszlo do zbudowania tego podziemnego miasta.
Nikt nic nie zauwazyl?
Kolego sadysto (ile razy mam pisac, ze nie mam czasu sluchac tego wodolejstwa?) - zalozenie, ze Putin prowadzi wojne, zeby ją wygrać?
Doskonale wie jakie zabezpieczenia sa w razie ataku nuklearnego. Gwiezdny pył…
On prowadzi wojny dla ich prowadzenia, sa podstawa jego wladzy, mentalnie tkwi gdzieś we wczesnym/dolnym paleolicie
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Paleolit
Z nienawiscia patrzac, ze przegapil udomowienie psa, nie mowiac o kotach.
Czyli liczy, ze jednak Putina w jakis sposob się wykrwawi a Ukraina kiedys za to dozbrajanie bedzie midiala zaplacic. A to łakomy kąsek dla Francji…
A tymczasem Putin?
Juz mu wlasne dwa nie wystarczą?
Zapewne chcą zaangażować Rosjan bardziej na Ukrainie niż w Afryce
Jedno z drugim idzie w parze
A nawet najwieksze mocarstwo prowadzac wojny na wielu frontach moze nie wytrzymac
Problem w tym, ze “korytarz Sahelu” jest juz zarazony “putinizmem” i bedzie te zarazę popierać.
Az wzdychają z głodu.