Co sądzicie o wojnie w izraelsko-palestyńskiej?

Tak myślisz? zrealizuj więc transport, oddaj im swoje pieniądze itd.

Bez przesady… Mamy XXI wiek… Tiry, pociągi… Porównaj sobie wielkość państwa Izrael i Wzgórz Golan do Polski …

Myślę, że terytorium Izraela wraz z włączeniem Wzgórz Golan to by wyszło pod względem terytorialnym mniej niż najmniejsze polskie województwo, ale mogę się mylić :thinking:

To podaj mi 1 powód by mieli pomagać. Jeden sensowny.

Ale kto i co pomagać ? Turcy Żydom ?

Nie koniecznie musieliby Oni pomagać, ale zawsze by zarobili a to już coś :wink: Ale nie koniecznie od nich musieliby kupować żywność :wink:

To była luźna rozkimna :wink:

Chyba, że miałeś na myśli kogoś innego i coś innego ?

pisałeś że mogli by pomagać.

1 polubienie

Nazwij to po imieniu syjonizm

2 polubienia

Mogliby, ale nie koniecznie Oni, a “pomagać” to de facto chodziło po prostu o najzwyczajniejszy w świecie handel :wink:

Ale co żebrak może dać w wymianie handlowej?

1 polubienie

Nazwę 500+

Jaki znowu żebrak ? Turcja ? Jak dla mnie Turcja to żaden żebrak… Izrael już prędzej, ale nawet z Izraelem Turcy muszą się liczyć, i może i nawet Strefa Gazy nigdy nie zniknie, ale Wzgórza Golan jest równie ważna, a może nawet ważniejsza od Strefy Gazy, a Druzów tam żyjących jest mało, a sam Izrael jest malutkim państewkiem :wink:

To dłużnik a nie żebrak

1 polubienie

Turcja daje nam kebab… Produkowany w Polsce…

2 polubienia

To nazywasz kebabem? Psow, kotow i innej wolnobiegajacej zwierzyny juz nie ma :smiley_cat:

1 polubienie

tak to zwą. Robi się to z plastrów mięsa najgorszego jakie może być nakładanych na palik. A teraz pytanie dla autora pytania proszę słonko o ciszę… Jaki smak ma kebab?

1 polubienie

Ale mówisz o Izraelu ? Przecież chyba nie o Turcji ?

zajekebabisty haha :man_shrugging:

A mięso?

1 polubienie

Aż takim smakoszem to ja nie jestem, ale wszędzie robi się inne kebaby :wink: Co restauracja to inny kebab :see_no_evil:

Oj jagniecina i doprawiona srodziemiomorska odmiana majeranku
Jak to zwał tak nazywał

2 polubienia

I to problem
.Jagnięcina to prawdziwy kebab. W Polsce może jedna sieć takie robi. Większość to podróbki ale… to chodzi o to że Jagnięcina nie pachnie ładnie

1 polubienie