Ciekawa analiza strategii ukraińskiej wobec Rosji …
A dodatkowo, Turcy rozważają pomoc Rumunom w oderwaniu Naddniestrza od Rosji …
Ciekawa analiza strategii ukraińskiej wobec Rosji …
A dodatkowo, Turcy rozważają pomoc Rumunom w oderwaniu Naddniestrza od Rosji …
Grają dwie nasze tenisistki w Rolland Garros. grają nasze siatkarki i siatkarze w Lidze Narodów, zaraz ME w piłce nożnej, a Ty jakieś duperele wałkujesz…
A Ciebie co ostatnio interesuje ?
Jak zwykle, sport. Przepiękna dziedzina życia.
Muzulmanie piramdy stawialli. Zanim neandertalczyk zanmieszkal w jaskini zagospodarowanej przez prezesa
A tak poza tym ?
Czyżby Izraelczycy skapnęli się, że ta ostatnia wojna była na rękę Benjaminowi Netanjahu, że go w końcu odsunęli od władzy ?
Wiem, że ciążyły na nim zarzuty korupcyjne, ale czy to wystarczyło ? Wątpię …
Izrael Ma ponoć nowego premiera pierwszy raz po 12 latach … Merkel w Niemczech też się ponoć już kończy bo już nawet nie zamierza wystartować w następnych wyborach …
W Rosji czy na Białorusi to wiadomo jak jest … Oby u nas jeszcze nie …
Ciekawi mnie bardzo czy byłoby możliwe, żeby Izraelczycy zasiedlili wzgórza Golan ? @benasek @okonek @okonek i @ inni
W sensie jakie są ograniczenia geograficzno-klimatyczne
Bo mało ludzi tam chyba póki co mieszka (głównie Druzowie), a z drugiej strony te Wzgórza Golan dla Izraela są jak Brama Smoleńska dla Polski…
Ziemia Obiecana?
Kurna, nasi w siatkę jada z ruskimi, jak z burą suką, a Ty z jakimś tam Izraelem. wyjeżdżasz…
Mamy XXI wiek i mamy Żydów i Palestyńczyków, a terenu jest mało, a poza tym terytorium Izraela zawsze zmieniało się dynamicznie, a nie tylko w XXI Ale też w czasach Starego Testamentu
Nie musiałeś odpowiadać od razu haha
Tradycyjnie to jest tez legenda o zydzie, wiecznym tułaczu
Co by nie mówić mamy XXI wiek i technologia się rozwija jak nigdy dotąd, także Izraelczycy mogliby stworzyć osiedla, miasta i cos a la miasteczka/wsie na Wzgórzach Golan, żeby stanowić tam większość i dobrze zagospodarować ten region, który ze względów bezpieczeństwa państwa Izrael jest kluczowe
Odpowiem ci tak. Nie mamy tu ani Palestyńczyków, ani żydów(o ile wiem) więc kto ma się wypowiadać? Nie powinno się opowiadać ( i nie wie sie) o głodzie jeśli się go nie zaznało. Nikt z nas nie poznał przyczyn tej wojny. Raz na szkoleniu pewien pan mówił nam o wysyłanych filtrach do wody (przemysłowych) thousand filters one bomb.
Wiem, że Turcja i Izrael pomimo różnych napięć politycznych współpracują ze sobą ekonomicznie, a Turcja ma to do siebie, że ma nadwyżki żywności produkowane u siebie, także nie wiem czy byłby to problem
A poza tym Izrael ma mało ternu pod rozbudowę (problem podobny do “probleum” Hitlera szukającego przestrzeni życiowej ), a Wwzgórza Golan mają to do siebie, że mało ludzi tam mieszka, a Izrael gdyby potrafił to by mógł tam rozbudowywać osiedla, miasta itd…
Ale muszą? Wywaliłeś jedzenie kiedyś do śmieci? A pomyślałeś że w rosji na wsiach głodują? Nie myl z miastami.
Co do zydow. Nie pytaj o wyznanie
Wychowana jestem, ze zydowskie swieta obchodzilo sie do chwili, kiedy trzeba bylo zniknac, bo sa rodzinne. Ale paczuszke slodyczy sie dostawalo
Wiesz o co mi słodziaku chodzi. Nie o wyznanie a o izraelickie podejście.
Przecież Izrael to małe państewko, a Wzgórza Golan są tuż tuż, także myślę, że nie byłoby problemu transportować żywność na te Wzgórza Golan