Co sądzicie o wojnie w izraelsko-palestyńskiej?

W sumie to nie wiem czy pan Leszek Sykulski jest zadowolony, ale podejrzewam, że jest, bo ja na pewno jestem …

Na plewy biorą.
Czysta propaganda

Ja tam nie wiem jak to dokładnie działa, no ale wiem bo widziałem osobiście, że są bardzo skuteczne :wink:

A do tego Erdogan rozmawiał bodajże z Rumunami, że jak przyjdzie odpowiedni moment, to pomogą im Turcy zająć Naddniestrze w Mołdawii

Wątpię, bo geografia w wojnie w Górskim Karabachu sprzyjała Ormianom, a jednak Armenia tamtą wojnę zdecydowanie przegrała, a wiem, że technologię do tych dronów dostarczyli Turkom swego czasu sami Brytyjczycy, a teraz Turcy je unowocześniają skoro Katar zainwestował pieniądze w badania nad unowocześnieniem tureckich dronów…

Kolego helikoper posluguje sie sila nosna wirnika. Zwykle helikoptrey naja jeszcze stabilizator
Dron to sa zwykle cztery, czasem wiecej, sterowane komputerowo wiatraki. Wzmocnienie sily nośnej

1 polubienie

Obejrzyj filmik jaki wstawiłem bo to nie są standardowe drony :wink:

Co rozumiesz przez standard?

1 polubienie

Każdy myśląc o dronach ma na myśli to co Ty napisałaś przed chwilą, ale obejrz ten filmik, bo tam pokazują filmik, jak to wygląda i wtedy zrozumiesz co nie co na temat tureckich dronów Bayraktar TB2 o których mowa :wink:

Kolego, zasada dzialania jest ta sama
Technologia? Nie wkladaj korkociagu do zmywarki

A obejrzałaś w końcu ten film ? Bo wydaje mi się, że nie :wink: Serio! Jak go nie obejrzysz to nie będziesz miała wyobrażenia na temat tego rodzaju dronów :wink:

Amerykanie mają też tego typu drony, ale nieco inaczej wyglądają, i Amerykanie najprawdopodobniej byli w tym pierwsi :wink:

Kolego, do czego ta sterta zlomu ma sluzyc?
Ma niezla sile nosna, stabilizatory i udzwig

1 polubienie

Do niszczenia obiektów naziemnych wszelkiego rodzaju :wink: One nawet czołgi niszczą i dlatego między innymi Jacek Bartosiak mówił, że era czołgów po malutku dobiega końca, a na pewno nie jest to zdecydowanie najnowocześniejszy sprzęt, który będzie decydował sam z siebie o przyszłości pola walki :wink:

Jedna atomowka problem rozwiąże :stuck_out_tongue_winking_eye::eyes::cat:

1 polubienie

Jak Jacek Bartosiak rozmawiał ze swoimi odpowiednikami tureckimi to Oni powiedzieli mu, że Oni się nie przejmują bronią jądrową Rosji, bo z jakiegoś powodu uważają Oni, że jest “Ona” nie do użycia, no ale Rosja i Turcja siebie nawzajem potrzebują :wink:

Amerykanie też mieli swoje bezzałogowe samoloty (nie wiem czym się różniły od tych tureckich dronów, żeby nie nazywać ich dronami, no ale wtedy chyba drony były dopiero co w powijakach …) i zabijali Amerykanie nimi różne cele między innymi w Pakistanie, ale nie tylko …

Hardware i software
Kupa zlomu bez oprogramowania

1 polubienie

To zależy czy bez oprogramowania, ale przede wszystkim dla nas pewnie zależy od rozwoju sytuacji politycznej :thinking:

Te, Ty nie masz innych zainteresowań, tylko te bzdety? :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Jakie znowu bzdety :wink: ? A to jest dla mnie odskocznia podczas picia piwa haha :smiley:

A jakie zainteresowania propnujesz zapytam przewrotnie haha :smiley: ?

Wiem, że do kwestii historycznych dawno nie wracałem haha :smiley: :man_shrugging: