Co się dzieje w polityce - część 5

Chinczycy jesli chodzi o przygotowanie militarne to nie Korea Polnocna. Krajem tam rzadzi armia.
A o uzbrojeniu to niewiele wiemy?
Na pewno mniej od ruskiego KGB/GRU i CIA?

1 polubienie

Jeszcze trzeba z tej sklejki cos zrobic. A straszenie, ze “naszym” firmom? Kapitalizm to kapitalizm, gdzie sa te nasze firmy?
Takie straszenie czarnym ludem…

2 polubienia

Ofiary wpisane w system, zreszta kto powiedzial, ze musi to byc wojna? W Rosji jak to pieklo sie skonczy będzie duzo panien i wdow na wydaniu…

1 polubienie

Ciąg dalszy awantury Trump Zełeński. Podobno przy obecnym tempie Rosjanie zdobędą Obwód Doniecki w perspektywie 1-2 lat

A Ukraińcy są w stanie wytrzymać cały rok. Możliwości Rosji też się uszczuplają

1 polubienie

TRUMP OSTATNIA NADZIEJA DLA PUTINA

1 polubienie

I w tym jest cały ambaras. Rosja też ciągnie na oparach. Więc Trump ma dwie ofiary. Czego tu nie rozumieć?

1 polubienie

Z tymi rosyjskimi oparami to trzeba uwazac, tak wielkie kraje rozpadaja sie dlugo i zdarza sie, ze nawet ogon nie wie, ze glowy juz nie ma.
Poza tym do Rosji to.jest konkurencja, zeby sie dorwac i ma blizej - Chinczycy.
A z nimi Vance nie popyskuje zza pleców Trumpa.
Psy to oi z braku innej wkladki miesnej na zupe przerabiają.

1 polubienie

O wpływach rosyjskich w Polsce

Mnie zastanawia czemu Trumpowi aż tak bardzo zależy na jak najszybszym rozejmie skoro Ukraińcy są w stanie wytrzymać cały rok jeszcze.

Wiadomo że chcą odciągnąć Rosję od Chin. Ale jeszcze mają czas

1 polubienie

Niegłupie pytanie. :+1:

2 polubienia

Brytyjski premier powiedział że taka sytuacja w jakiej jesteśmy zdarza się raz na pokolenie

Europejczycy chcą wspierać Ukraine a nawet Turcy… Wbrew inicjacją Trumpa

Mamy szczyt w Londynie

Wybory prezydenckie 18 maja a więc okonek miała rację

Moim zdaniem dla zwykłego PR’u. Potem będzie - „patrzcie, mówiłem że skończę wojnę. Należy mi się pokojowa Nagroda Nobla.” A to, czy ten rozejm będzie sprawiedliwy, Trump ma w głębokim poważaniu.

3 polubienia

Całkiem możliwe że tak właśnie jest

Może też chce aby to Europejczycy wraz z Turkami wzięli na siebie większy ciężar dostarczania broni Ukrainie

Metan jest głównym składnikiem gazu ziemnego. I jest aż 86 razy gorszy od CO2. Ale podobno rozkłada się do CO2 szybko. Tyle że w procesie wydobywania oraz transportu część z tego metanu trafia do atmosfery

A w szkole Cię tego nie uczyli. Bo ja to wiedziałem już w podstawówce.

2 polubienia

A pewnie marzy mu sie ten Nobel. Na innego raczej szans nie ma.
Ciekawe czy da sie to kupic na ruskim targu?
Oscara łatwiej. Albo Złotą Malinę?

1 polubienie

Ponoć to wręcz jego obsesja

1 polubienie

Nie wiem możliwe

No czterech sie zalapalo
Theodore Roosevelt (1906) – za mediację w zakończeniu wojny rosyjsko-japońskiej.
Woodrow Wilson*(1919) – za wkład w utworzenie Ligi Narodów po I wojnie światowej.
Jimmy Carter (2002) – za wysiłki na rzecz pokojowego rozwiązywania konfliktów międzynarodowych, promowanie demokracji i praw człowieka.
Barack Obama(2009) – za starania na rzecz wzmocnienia międzynarodowej dyplomacji i współpracy między narodami.*
Zadna z tych nicjatyw długo nie pożyła…:wink:

1 polubienie