Chinczycy jesli chodzi o przygotowanie militarne to nie Korea Polnocna. Krajem tam rzadzi armia.
A o uzbrojeniu to niewiele wiemy?
Na pewno mniej od ruskiego KGB/GRU i CIA?
Jeszcze trzeba z tej sklejki cos zrobic. A straszenie, ze “naszym” firmom? Kapitalizm to kapitalizm, gdzie sa te nasze firmy?
Takie straszenie czarnym ludem…
Ofiary wpisane w system, zreszta kto powiedzial, ze musi to byc wojna? W Rosji jak to pieklo sie skonczy będzie duzo panien i wdow na wydaniu…
Ciąg dalszy awantury Trump Zełeński. Podobno przy obecnym tempie Rosjanie zdobędą Obwód Doniecki w perspektywie 1-2 lat
A Ukraińcy są w stanie wytrzymać cały rok. Możliwości Rosji też się uszczuplają
I w tym jest cały ambaras. Rosja też ciągnie na oparach. Więc Trump ma dwie ofiary. Czego tu nie rozumieć?
Z tymi rosyjskimi oparami to trzeba uwazac, tak wielkie kraje rozpadaja sie dlugo i zdarza sie, ze nawet ogon nie wie, ze glowy juz nie ma.
Poza tym do Rosji to.jest konkurencja, zeby sie dorwac i ma blizej - Chinczycy.
A z nimi Vance nie popyskuje zza pleców Trumpa.
Psy to oi z braku innej wkladki miesnej na zupe przerabiają.
Mnie zastanawia czemu Trumpowi aż tak bardzo zależy na jak najszybszym rozejmie skoro Ukraińcy są w stanie wytrzymać cały rok jeszcze.
Wiadomo że chcą odciągnąć Rosję od Chin. Ale jeszcze mają czas
Niegłupie pytanie.
Brytyjski premier powiedział że taka sytuacja w jakiej jesteśmy zdarza się raz na pokolenie
Europejczycy chcą wspierać Ukraine a nawet Turcy… Wbrew inicjacją Trumpa
Mamy szczyt w Londynie
Wybory prezydenckie 18 maja a więc okonek miała rację
Moim zdaniem dla zwykłego PR’u. Potem będzie - „patrzcie, mówiłem że skończę wojnę. Należy mi się pokojowa Nagroda Nobla.” A to, czy ten rozejm będzie sprawiedliwy, Trump ma w głębokim poważaniu.
Całkiem możliwe że tak właśnie jest
Może też chce aby to Europejczycy wraz z Turkami wzięli na siebie większy ciężar dostarczania broni Ukrainie
Metan jest głównym składnikiem gazu ziemnego. I jest aż 86 razy gorszy od CO2. Ale podobno rozkłada się do CO2 szybko. Tyle że w procesie wydobywania oraz transportu część z tego metanu trafia do atmosfery
A w szkole Cię tego nie uczyli. Bo ja to wiedziałem już w podstawówce.
A pewnie marzy mu sie ten Nobel. Na innego raczej szans nie ma.
Ciekawe czy da sie to kupic na ruskim targu?
Oscara łatwiej. Albo Złotą Malinę?
Ponoć to wręcz jego obsesja
Nie wiem możliwe
No czterech sie zalapalo
Theodore Roosevelt (1906) – za mediację w zakończeniu wojny rosyjsko-japońskiej.
Woodrow Wilson*(1919) – za wkład w utworzenie Ligi Narodów po I wojnie światowej.
Jimmy Carter (2002) – za wysiłki na rzecz pokojowego rozwiązywania konfliktów międzynarodowych, promowanie demokracji i praw człowieka.
Barack Obama(2009) – za starania na rzecz wzmocnienia międzynarodowej dyplomacji i współpracy między narodami.*
Zadna z tych nicjatyw długo nie pożyła…