Co się dzieje w polityce - część 5

Ale to akurat robota bandy Clintonów,jeśli już szukać winnego…No i sama poprawność polityczna pochodzi zdecydowanie z lewej strony.
To całe wmawianie mi że ma być tak a nie inaczej,po czym nastepują upiorne kłamstwa,choćby nt. tzw. multi kulti.
Tak.To także i mnie byłoby wyczerpało ale…Ja nie mam zamiaru żyć czyimiś chorobami.
Mój wypad za Atlantyk,niech pozostanie tymczasowym na to, dowodem.

Ostatni kwiatek z tej grządki?
Karla Sofía Gascón, akktualnie aktorka, przedtem aktor.
Osoba po zmianie plci, choc nieprzesadnie sie z tym kryła - i film Emilia Perez. Filmu nie widzialam choc sam pomysl okreslenia go kryminalnym musicalem z elementami tragikomedii moze doprowadzic do lekkiich mdlosci.
Dzielo to ma/mialo ponoc szanse na kilkanascie Oscarów , wiadomo, jako produkcja europejska na glowna nagrode nie.
Ale wystarczylo parę wpisow wkurzonej Karli, gdzie nazwala ruch BLM oszustwem robiacym wiecej szkody niz pożytku, G.Floyda okreslila jako ćpuna i przestepce, koleżankę z planu Selene Gomez “roniaca łzy ( po naszemu bylyby to krokodyle, falszywe) panienką z dobrego domu” po jej wpisie jak jej zal deportowanych Latynosów z USA.
Islam nazwala trucizna ludzkosci a same Oskary festiwalem afrokoreanskim. Bylo tego więcej.
No cóż niepokornym cielęciem się okazała w uglaskanym swiatku filmowym?
Mi tam sie stworzenie z niewyparzonym jezorem podoba…
Piszę stworzenie, bo sama mam problem jak to językowo zakwalifikowac? Bo pewne slowa nalezaloby przedefiniowac lub stworzyc nowe?
Co do filmu
To masz link do opisu filmu

Nie wiem, może być nawet zabawny “czarny kryminal” (w sensie Chandlera) z calkiem niezla muzyka?

2 polubienia

Dobra…Dzisiaj juz troche odpadam a mam jeszcze płyte do odsłuchania.Ale kryminalny musical z elementami tragikomedii…Kto to do licha,napisał???
Szczyty kabotyństwa,ze słownikiem w ręku…
Za definicje islamu,piję jej/jego zdrowie ale o festiwalu afrokoreańskim,jak zyję,nie słyszałem :rofl:

1 polubienie

Tak okreslila rozdanie Oscarów, ale ostatnio to i do Palm tudzież Niedzwiedzi tez by to pasowalo…
Dobrze, że w San Sebastian ciągle lubią Woody Allena…

2 polubienia

W czerwcu,sprowadzam dziela wszystkie,jakie zdołałem zgromadzić,Woody’ego.Wczoraj kupiłem regał :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Ja Wam powiem, że te rokowania co się trampek w tym wykazuje to tylko przygrywka, przycichnięcie i ten psychol nie odpuści.

1 polubienie

Michał Kućmierowski wychodzi z aresztu ale będzie pod kontrolą policji w Londynie

Nawet nie pamiętam kim on jest

1 polubienie

AI sztuczna inteligencja może zmienić całe nasze życie ale musi ona być też dla nas bezpieczna i w Paryżu na ten temat dyskutują

Zlodziejem podobno.
Zamienili mu areszt na areszt domowy.
Oby go za kilka tygodni po swiecie nie szukali…

2 polubienia

Prawa robotyki ?
Jak oprogramujesz tak będzie.
Krótki przegląd, w sumie niewiele wnoszacydo podstawowego problemu?
Sprowadzajacego sie do pies merda ogonem czy ogon psem?

1 polubienie

Czyli jestes na etapie kolekcjonerstwa “dokupuje kolejny mebel i czekam az ludzie wynajda antygrawitacje, zeby zagospodarowac sufit”?

3 polubienia

To ten, co wprowadził system zarządzania przy pomocy poleceń na karteczkach…

1 polubienie

Takich scisle tajne, przed pr,eczytaniem spalic?

2 polubienia

Ruskie armię wzmacniają o ponad 100tys. osób

1 polubienie

Ciekawe kiedy Putinowi sie “mieso armatnie” wyczerpie?
Bo cos eksperyment koreanski nie wypalił?
Chlopcy od Kima w zderzeniu z realnym ruskim komunizmem i prawdziwa wojną?
Ciekawe co bylo gorsze dla ich skosnookiego mocodawcy? Że zobaczyli spoleczenstwo, co prawda też “opętane”, ale jednak indywidualistów? Czy to, że wojna to nie parada wojskowa, a kto przezyje i wróci? To już ferment zasieje?.

3 polubienia

Dziś był artykuł, że łapią ludzi i każą podpisywać papier na kontraktowego albo od razu wyślą do walki. Jednemu wariatowi się zachciało mordować i tak morduje :frowning:

2 polubienia

Ciekawe jak im to wyjdzie w czasie wojny

Szef Pentagonu Pitt Hegseth powiedział że powrót do granic sprzed 2014 roku jest niemożliwy. Tak samo wejście Ukrainy do NATO

Powiedział też że Europa musi wziąć większą odpowiedzialność za bezpieczeństwo

Powiedział też że nie ma planów wycofania wojsk amerykańskich z Europy póki trwa wojna ale zaraz po jej zakończeniu relokują część z nich

1 polubienie

Szkoda ludzi.
Nawet jak ta cholerna wojna sie skonczy i część przeżyje? To wrócą albo z szokiem postraumatycznym, albo zdemoralizowani. Najgorzej jak jedno i drugie. 100 lat komuny juz zrobilo swoje, dokładając te elementy? Atomowki nie trzeba będzie, żeby swiat mial klopoty z przetrwaniem jak to paszporty dostanie.

2 polubienia

Myślę że nie po to walczą żeby migrować tylko żeby normalny kraj zbudować. Najważniejsze że inwestycje już napływają do Ukrainy a po zakończeniu tej wojny to dopiero napłynie