Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Trump od samego wejścia prawił Viktorowi Orbanowi komplementy i zaakceptował ich kontynuację kupowania surowców od Rosji

Niektórzy politycy w Polsce twierdzą że przez wiatraki kury nie znoszą jaj a krowy nie dają mleka XD

Ponoć 2000 kolumbijczyków walczy na Ukrainie za Ukrainę

Mam nadzieję że Watykan i nowy Papież Leon XIV wspierają poszukiwanie ochotników z całego świata a zwłaszcza z Ameryki Łacińskiej

Nie.

1 polubienie

Myślisz? Ja tam nie wiem ale mam jednakowoż taką nadzieję

Papież może nie a Watykan może po cichu tak

Watykan i cicho?

1 polubienie

Nie wiem. Może sami Amerykanie ich rekrutują

https://youtu.be/dLYs_QAZTkc?si=YaZZLmpk_2XDVvJf

Większość najemników walczyła jednak dla Rosji

Izrael atakuje Liban. Ma się tam odradzać hezbollah

Konflikt Tusk - Nawrocki dotyczący nominacji oficerskich i dostępu do informacji wywiadowczych

Potężny atak Rosji na elektrownie w Ukrainie

Do USA przybył tymczasowy prezydent Syrii. Cel to walka z Isis i zbliżenie do zachodu

2 polubienia

Netanjahu musi prowadzić wojnę, bo inaczej czekają go procesy sądowe.

1 polubienie

Nie. Jak ktos jest “zbiorowym” samobojca? A Ty chcesz zyc? To co zrobisz?

1 polubienie

W Woroneżu w Rosji brakowało prądu dzięki atakom Ukraińców

Pokrowsk wciąż się broni. Putin potrzebuje jakiegoś zwycięstwa propagandowego od ponad półtora roku

Netanjahu działa na niekorzyść państwa Izrael

Podobno Nawrocki ułaskawi Ziobrę

1 polubienie

To zdaje się zakończy jego karierę? Nawrockiego.

1 polubienie

Ukraińcy ponoć odrzucili minimalnie Rosjan w Pokrowsku. Oby tak dalej. Tutaj więcej info

https://youtu.be/E9l-q2nUuWo?si=qu50Tp9jLUIZWocB

Ciekawy kanał na YouTube

800 amerykańskich żołnierzy z Rumunii wraca do Kentucky. Była to rotacyjna obecność

I jakiś amerykański generał czy tam polityk stwierdził że Amerykanie nie zaryzykują 3 wojny światowej z Rosją. Oby nasi politycy wreszcie wyciągnęli wnioski że przygotowujemy się na samotną wojnę

Ciekawy? Tam sie ludzie zabijają? Giną unikalne gatunki życia a Ukraina ? To jest żyzna ziemia.

Prochy Putina? Też przyjmie

1 polubienie

Marcin Romanowski już od prawie roku jest na Węgrzech i zachęca Ziobre by też poprosił o azyl

Poza tym nic ciekawego dzisiaj