Dziś posucha bo politycy mają długi weekend.
Za to na świecie sporo się dzieje. Zaczyna się nowy wyścig zbrojeń. Będą próby nuklearne
Dziś posucha bo politycy mają długi weekend.
Za to na świecie sporo się dzieje. Zaczyna się nowy wyścig zbrojeń. Będą próby nuklearne
Trwa marsz niepodległości z Nawrockim na czele. Na razie spokojnie
W USA przyjęto projektu budżetu mający zakończyć paraliż budżetówki
Tusk w Gdańsku był
Kaczyński krytykował Zachód Europy chociaż twierdził że jest zwolennikiem pozostania w UE
Wreszcie koniec shutdownu
Ja się nie zastanawiałem.Dla mnie może być nawet w Patagonii
100 dni prezydentury Nawrockiego
A prad dalej w tej samej cenie…
Chlopcy od prezesa okopuja sie w Budapeszcie. Ciekawe kiedy dolaczy do nich Obajtek?
Ziobro pyskuje, a Nawrocki kombinuje jak generalli-snusem zostać?
USA gromadzą ogromne siły w pobliżu Wenezueli. Oficjalnie walczą z narkobiznesem. Nieoficjalnie chodzi o obaleniem przywódcy Wenezueli
Maduro tak latwo sie nie podda.
Choc nie mozna wykluczyc, ze nie o narkotyki i jego samego chodzi, a najwieksze udokumentowane zloza ropy i gazu, ktory nie wymaga lupkowej metody wydobycia?
Chinczycy juz tam są.
A i Trump potrzebuje sukcesu, bo co ostatnio ruszy to jak małpa w kapieli…
Za chwilę trudny mecz Polska Holandia
Na mozg im padlo…
Mamusia z glana ich w dziecinstwie traktowala?
Mam chyba obejscie, zeby to na tvp1 obejrzec?
Z wylaczonym komentatorem…
Rosyjska dywersja w Polsce. W 2 miejscach próbowano wysadzić pociągi poprzez uszkodzenie torów kolejowych. Na tych trasach miała jeździć broń do Ukrainy. Służby pracują i straszą
Zamiast rzeczowo przedstawic jak temu przeciwdzialac to straszą?
Przeciez wojsko nie upilnuje wszystkiego, ale w malych spolecznosciach latwiej wychwycic kogos obcego czy nietypowa sytuacje.
Siegnac po smartfona, zadzwonic pod 112?
Choc w tej sytuacji przydalavy sie jakas osobna linia . Tak sie walczy z terroryzmem w wielu krajach.
Cos podejrzanego to zawiadamiaj…
nie sadze, żeby Putin zaatakowal NATO jak.Ukraine. ale punktowo szkody bedzie staral sie narobic.
Bo kolejne narady plus stroszenie generalskich piórek zda sie psu na budę.
A “patrioci” już wydali wyrok. To Ukraińcy agenci
Porąbało ich?
Fakt, że dla ludzi, którzy z trudem odróżniają g* od czekolady to rosyjski czy ukraiński? Różnica żadna.
Amerykanie powinni samolotami niewidzialnym dla radarów jak B-21 użyć żeby paralizować logistykę rosyjską w Rosji
List intencyjny podpisany przez Zełeńskiego. Chcą kupić 100 Rafale francuskich. A także od 100 do 150 szwedzkich gripenów
Ale prędko to nie nastąpi
Podobno Amerykanie zbierając siły w okolicy Wenezueli chcą pokazać Rosji że mogą przejąć wenezuelskie zasoby ropy naftowej i osłabić w ten sposób Rosję gospodarczo na zawsze
I próbują w ten sposób zmusić Rosjan do zakończenia wojny. Arabia Saudyjska by sobie poradziła bo łatwo wydobywają ropę naftową a Rosjanie mają trudniej
I dlatego Rosjanie dozbrajają Wenezuele. A brakuje im broni z powodu wojny na Ukrainie