Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Do pilnowania torów to bezrobotnych zatrudnić…

A z tym szkoleniem to nie przesadzajmy.

Bo taki polski ochotnik to najwyżej od kolegi zza Buga to sie moze nauczyć jak wytrzymać bez porannego prysznica i nie upić sie pierwszym starałem bez zakąski.

1 polubienie

Ja też. Bo jak zwykle oberwie sie nie tym co powinno.

2 polubienia

Hi hi, trafil swoj na swego…

1 polubienie

Atak Rosjan na Tarnopol. 26 ofiar śmiertelnych

Polski dyplomata w Rosji zaatakowany słownie i czynnie na ulicy w Petersburgu. Pomogła ochrona

2 polubienia

Akcja “horyzont” się rozpoczyna. 10 tysięcy żołnierzy ma pilnować torów kolejowych oraz innej infrastruktury krytycznej

Ciąg dalszy afery “willa plus”

Do tej pory odzyskane 3,5 mln zł

Trump chciałby oddać cały Donbas Rosji oraz zmniejszyć ilość wojska ukraińskiego o połowę

Na szczęście Ukrainę wspierają Niemcy, Francja, Holandia, Włochy, Hiszpania, Dania, Szwecja, Norwegia, Finlandia a nawet kraje bałtyckie i być może będzie wspierać ich Turcja

Turcy nie pozwolą Rosji urosnąć przesadnie w siłę. Powinni dozbrajać Ukraińców

Donbas będzie trzeba oddać

1 polubienie

Na szczęście Ukraińcy produkują już w dużej mierze sami broń jak drony czy rakiety.

Do tego wsparcie Europy oraz Turcji

Trump jest dziwnie prorosyjski. Na szczęście jest prezydentem a nie królem

Dużo krzyku o nic i marnowanie siły, ktora moze byc potrzebna gdzies indziej. Ale na poczatek to dobrze, bo przecież nie wypuścisz 10 tysiecy narwanców z WOT, nie do konca przeszkolonych z bronią i ostra amunicji, bo sie sami miedzy sobą wybiją.

A w ogóle to wczoraj jeden mądry powiedział, ze szkolić trzeba całe spoleczenstwo. I tu sie zgadzam. Od ponad 30 lat mieszkam w kraju gdzie poziom alarmu antyterrorystycznegoo oscyluje między najwyższym a poza skalą.

A i to jest mało. Bo jednak zamachy terrorystyczne sie zdarzają. Ale ile by ich było bez tego “obserwuj, zglaszaj”?

1 polubienie

Najnowszy sondaż. Wzrost KO i słabnący PiS

Po tym co ostatnio wygaduje prezes?

I jak się zachowuje jego prezydencki pupilek?

To się dziwisz?

1 polubienie

Nasz gasnicowy napisal haniebny list. Do kogo, to dzis jest napisane w mediach.

1 polubienie

Czarzasty zakazał posłom chlania w pracy i będzie pilnował rzetelnego rozliczania kilometrówek. Jeśli tak ma wyglądać komuna, to ja chyba też zostanę komunistą! :slight_smile:

2 polubienia

No to mamy przyjazn amerykanska… :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: czyli interesy robione na cudzej krwi i stawianie naszego kraju w zagrozeniu :confused:

1 polubienie

USA pokazały 28 punktowy plan pokojowy dla Ukrainy. Nakazuje między innymi oddanie Donbasu, redukcję wojska i rezygnację z NATO

Dziś o 20 orędzie marszałka Czarzastego

2 polubienia

Trump chce sprzedać resztę swiata Putinowi?

2 polubienia

Na szczęście jest Skandynawia i Turcja. Broni się zawsze lepiej niż atakuje. Poza tym Trump jest prezydentem a nie królem. Może to ciąg dalszy gry psychologicznej

Nie chce mi się wierzyć że Amerykanie taki numer wykrecą. Rosjanie w dalszym ciągu są zagrożeniem dla Litwy, Łotwy i Estonii

Nie wierzę też że Amerykanie ufają Putlerowi. Już nie mówiąc o tym że Rosjanie cały czas się zbroją a Polska jest nie przygotowana. No i Amerykanie chcą obalić Nicolasa Maduro a przynajmniej grożą tym Rosji

Nie wykluczam że Turcy zaangażują się w te wojnę

Niby Amerykanie chcieliby jak najszybciej współpracować gospodarczo tak z Rosją jak i z Ukrainą. Ale nie wierzę że aż tak im się spieszy biorąc pod uwagę że Chińczycy powrocili do sprzedaży im pierwiastków ziem rzadkich

Wydaje mi się że to tak samo poważnie można traktować jak to że Trump zakończy wojnę w 24 bądź 48 godzin

Kongres i Senat mogą mieć tak samo jak w kwestii taryf/ceł jakieś wąty

Niemcy i Francja też będą wspierać Ukrainę

Ogólnie jak się przyglądam Trumpowi to jest to strasznie nieprzewidywalna osoba. Raz mówi X a raz Y. Strasznie się mota raz w jedną raz w drugą stronę. I to we wszystkim. Nie tylko w kwestii Ukrainy

PiS i Konfa współpracują z AfD. A mi to już zwisa

A czego się spodziewać po tym oredziu? Bo nie wiem czy marnować czasu