Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Jak to towarzysze komuniści będą 2 dni umierać :smile:

Watpie, ten chiński komunizm to bardzo osobliwy.
A towarzysze komunisci? Chyba bardzo mlody jestes i z komunistami nigdy nie piłeś?
:winking_face_with_tongue::joy:
Ten typ po prostu do kaca nie dopuszcza. Jeszcze po smierci robactwo ma uzywanie na resztkach “paliwa”.

1 polubienie

Człowiek to wszystko czyta i ogląda, martwi się a i tak nic nie może zrobić

Muszę się napić

:pensive_face:

3 polubienia

Pomaranczowy chce podobno wykrywawic Rosje, bo sie boi jej sojuszu z Chinami a gina zwykli ludzie w napasnietym kraju…akcyza ma pojsc w gore, wiec sobie zaplanuj czy oszczedzac czy magazynowac.

1 polubienie

Spokojnie, żyje i ma się dobrze, tylko obecnie ma komputer w naprawie a z telefonu nie chce mu się pisać. :slight_smile:

2 polubienia

Nie mogłeś znaleźć kogoś choć trochę wiarygodnego? Przecież to ciężka propagandystka, jej łączenie faktów i wnioski z nich płynące są tak przekręcone, że nie da się słuchać tych wywodów.

2 polubienia

I to mówi Rosjanin.

1 polubienie

Fakt, tego sie na trzezwo nie da…
Niestety kreta z palacu tak latwo odwolac die nie da, bo uznierac 2/3 głosów Zgromadzenia Narodowego?
No vhyba, ze jakis wewnętrzny konflikt w PiS?
Ale w cuda to ja nie wierzę. Prezes to sobie życia od kotow za obietnicę kociamiska+ pożyczy i bedzie trwal na posterunku…

1 polubienie

Zainwestowac w produkcję. Snus obiecal, ze energia stanieje…

1 polubienie

No niestety kolega ma problem z cyberbezpieczensywem umyslowym w kwestiach YT :joy::joy::joy:

Trzęsienie ziemi na Ukrainie. Najbliższy współpracownik Zelenskiego - Jermak podał się do dymisji w związku z aferą korupcyjną w energetyce

Trump zamyka granicę dla afgańczyków i będzie wielki przegląd złożonych dotąd wniosków o wizę i azyl. To Pokłosie zamachu na 2 gwardzistów w Waszyngtonie. 1 nie żyje. Drogi walczy o życie. Sprawcą jest afgańczyk

Zatrzymano w Polsce 5 osób podejrzanych o szpiegostwo i dywersję

Nawrocki podpisał ustawę podwyższającą podatek dla banków. Zawetował ustawę o wyborach za granicą i podatku dochodowym

1 polubienie

Orban przebywa w Moskwie. Rozmowy o energetyce i “pokoju” na Ukrainie

Inflacja w Polsce wciąż spada. Już niecałe 3%

2 polubienia

Nie wiem. Nie traktuje jej jako guru mentora ale chodziło mi o sam początek filmu bo sam do końca nie oglądałem

A chodziło mi o to że jest nadzieja że Ukraińcy będą dalej walczyć w celu przeorana ruskiej machiny wojennej i nie oddadzą nic bez walki. I że Amerykanie będą dalej wspierać Ukraine

Czyli bez zmiam
Wladza korumpuje.
USA jak zwykle budzi się po szkodzie.
A Snus? Pewnie chce zamrozic stan obecny jesli chodzi o wybory za granicą, bo król weta ma coraz gorsze notowania, z zewnatrz widac lepiej?
Uslug pocztowych sie czepia?zaesze moxna zorganizować przesylki kurierskie tam gdzie poczta szwankuje. A.przeliczyc w konsulatach.
Przeciez nikt nie będzie głosował elektronicznie?
I przepraszam, ale ja go nie wybieralam…
W d*** się snusowi przewrocilo?
Co do podatku? Hmmm, fundacji trzeba bronic, bo jak sie wezma za rydzyjkowe czy wille+?
Lub kase pidowskich “dorobkiewiczów” upchnieta w fundacjach, zeby ominac płacenie podatków właśnie?
No i wlasna trzeba chronic. Wszak wzbogacila die ostatnio o jedno mieszkanie…
Szkodnik i tyle.

1 polubienie

Orban sie uaktywnil. Kiedys jego przodkowie takie interesy robili we Wiedniu. Z Habsburgami.
Deal im wtedy za bardzo nie wyszedł.

1 polubienie

Obejrzałem prawie całe. Ogólnie unikam jej materiałów, bo jest według mnie słabą “dziennikarką”, za to jest też słabą propagandystką :rofl: jej teorie są grubymi nićmi szyte i zaczyna skręcać w kierunku teorii spiskowych.

1 polubienie

Aż tak bardzo się jej nie przyglądałem :slight_smile:

Kto to “snus”? Karol Nawrocki?

Banki w przyszłym roku zapłacą większy podatek aby utrzymać wydatki na wojsko.

30% podatek

Karol Nawrocki się nie sprzeciwiał i twierdził że był za nie podnoszeniem podatków dla zwykłych rodaków a banki go nie obchodzą