Europa to teraz dla Trumpa szkodnik. Bedzie robil wszystko, żeby wspolprace krajow europejskich rozbic.
Nawet te na pozionoe UE - europejskie kraje pozaunijne w tyn Wielka Btytanie po brexit. Ale GB zawsze byla "jedna noga pza organizacjami europejskimi, no i ma zaplecze w postaci Commonwealth - mam nadzieję, ze mu się to nie uda?
Ta nagła "przyjaźń " z Putinem jest aktem rozpaczy chyba?
Żeby go podkupic Chinczykom. A i po części Indiom i Brazylii, bo BRICS staje sie powaznym problemem. Z drugiej strony nacisk Mercosur?
A gospodarka amerykanska to jesli chodzi o zarzadzanie? Jest na przelomie XIX/XX wieku.
Wystarczy się przyjrzec systemom bankowemu i podatkowemu.
A dolar powoli przestaje byc dolarem.
Kryptowaluty? Są na razie w powijakach, a biorac pod uwage owczy pęd i spekulacyjny charakter tych walut?
Nie obiecywalabym sobie zbyt duzo.
Czy Tusk ma rację co do afery kryptowalutowej wiszącej “w powietrzu” w koncu ma wiecej wiedzy co tam sie wydobywa i gdzie?
Trump jest uwikłany w machinacje z russką mafią jeszcze z czasów gdy był tylko biznesmenem - rosjanie uchronili go przed piątym bankructwem. Współpracownicy, których sobie dobrał też są powiązani finansowo z rossją. Filarem jego poparcia są chrześcijańscy ortodoksi, którzy na globalnej polityce znają się jak ja na chińskiej poezji.
Dla Trumpa demokracja nie ma żadnej wartości, więc demokratyczna Europa jest dla niego tylko przeszkodą. Musimy przeczekać jego rządy i liczyć na jak najmniejsze straty wynikające z jego idiotycznych decyzji. Nadzieja jest taka, że za niecałe dwa lata może stracić senat i przy dużym szczęściu nawet urząd.
Co do afery kryptowalutowej, to wygląda na to, że nie była to intencja PiSu, żeby przejąć rynek kryptowalut, a było całkiem odwrotnie. To ludzie PiSu zostali wkręceni w układy z bossami mafii kryptowalutowej nawet wbrew własnej woli.
Mozliwe, bo pisowcow latwo na szybki i duze zydki “złowić”. Trub myslenia im sie wtedy wyłącza.
Co do zmiany prezydenta USA? Juz pisałam. W razie czego mamy Vance’a na karku. Nie wiadomo co gorsze?
Ciekawe jak uklada sie “wspolpraca” mafii ruskiej i latynoskiej? Ale sadzac po posunieciach Trumpa to chyba nieszczegolnie?
No i zabrac trumpowo playstation.
Kambodża z Tajlandią wracaja do nawalanki…
Na 4,5 tys. zł grzywny i tysiąc zł nawiązki na rzecz pokrzywdzonej został skazany były policjant za naruszenie nietykalności cielesnej pracownicy komendy w Białymstoku. Podczas służbowych uroczystości klepnął ją w pośladek. Właśnie zapadł prawomocny wyrok w tej głośnej sprawie. Co ciekawe, to ten sam funkcjonariusz, który sypał z helikoptera konfetti “na cześć” Jarosława Zielińskiego i zapowiadał taniec hawajski dla ówczesnego wiceministra.
To az trzeba w tylek klepnac pracownice, zeby miec szanse sypac confetti z helikoptera?
No cóż problem jest wszedzie - konia z rzędem kobiecie, ktora nie miala problemow ze zbyt lepkmii łapami nscho lub agresja słowną.
Ale fakt, ze w sluzbach mundurowych, gdzie podległość sluzbowa jest duza to nie wystarczy absztyfikantowi dac po pysku lub się odszczeknac.
A co w tym dziwnego?
Chaos,brak przekonania wobec prezydenta,obraz zgrzybiałego faceta żyjącego"imperialną"przeszłością która zmienia się w oczach…
Oni nawet jeśli tego nie rozumieją,to zawsze to podskórnie odczuwają.
Są takie mechanizmy.Żadna sfera nie jest od tego wolna
Te sondaze robione co dwa dni i z wybiorczymi grupami respondentów?
Jaby to zrobili na pokarpaciu? PiS forever.
A w okolicach Cieszyna?
Tam protestanci, czyli Nie-Polacy. Chyba, ze Małysz?
Trump wlasnie wupowiedzial wojne polityczna Unii.
Uzywajac w dużym stopniu retoryki Kremla.
Ida ciężkie czasy.
A co do rolnictwa? Kto bedzie te GMO i kurczaki myte w chlorku kupowac? Afryka mozulmanska, wieprzowiny przemyslowej nie kupi.
A jak widac Chińczycy jednak się wyżywią…
Hmm…Przepraszam że się wtrącę ale byłem w tych okolicach parę razy…Mamy tam,nazwijmy to,“odłam rodzinny”.I chatę jak metę
W takiej Brennej,jest…najcudowniejsza woda z jaką zetknąłem się w Polsce!!! Czysta,nie wymagająca czajników z filtrem…
Niestety w tej malowniczej wiosce są też chyba najbardziej wcoorviający pisowcy jakich spotkałem…Z tą poznańską rejestracją,czułem sie jak Wyatt Earp w Dodge City…Opisywałem to już.
W dodatku na śniadanie serwowali zamiast herbaty,truciznę o nazwie Saga
Nie lubię się powtarzać ale to,przypomnę.
Miejscowa gosposia która co rano rozkręcała na full TVPis myślała że tego nie słyszę…Ale usłyszałem:
-W góry się samochodem nie przyjeżdża!
Co nie przeszkadzało jej kasować a nawet wybudować spory parking…
Gdyby mnie córka za rękę nie chwyciła…Mogło być rozmaicie bo pod parasolem sceny jak z Rancza.Tylko na poważnie…
A ta gosposia to jakiego wyznania. Góralskiego? Bo z opisu przypomina mi wlascicielke pensjonatu, ktory wynajmowal calorocznie zaklad pracy mamy. Potrafila wiecznie narzekac, ze te misstowe, to cala wode do mycia zużyją, bo to sie w zimnej nie poteafi umyc? Porozwieszala makatki “zimna woda zdrowia doda” . To byla pierwsza polowa lat 70.
Dobrze, ze wyzywienie yilo w stlowce FWP, bo sadzac po wyglądzie owczarka przy budzie? Zul z tego co mu goscie przynosili. No i mial troche lzej bo miastowe doniosly do TOZ, ze pies na ciezkim lancuchu, a buda nieocieolona. . W koncu ogrodzili podworko i pies mial troche wybiegu.
Co do ideologii? No to zgodnie z owczesnymi gierkowskimi trendami… Wspanialy…
A i syn w *Hameryce" więc te kilkadziesiat dolarów zycie ubarwialo.
Pewnie, jesli zyje? To teraz zlote czasy wspomina?
Potem jeszcze bylam pare razy w tamtych okolicach, ale zdecydowanie zakopianskie klimaty nie moje.
To juz wole Nowy Targ.
No sle Wisla czy Brenna to Beskidy nie Tatry.
A na cbciwego, mohera, hipokryte to wszedzie trafisz.