Z oczywistych względów,już tam nie nocujemy ale tak zgorzkniałe typy albo tak długo nie żyją,albo się ich po prostu UNIKA!
Piszę o tym co widziałem i odczułem.W Tatrach nie byłem od 1994 roku i nie zamierzam tam zaglądać.Tzn. do Zakopanego…
Trwa rozmowa Kraśki z ambasadorem USA w pl
Zełenski wyraził chęć spotkania z Nawrockim
A Sasin od razu zaszczul w trakcie rozmowy w TVnie prezentujac swa gibka, odchudzona postac..
A pomimo to, ze w zwyczaju dyplomatycznym jest, ze nowo wybrany orezydent najpierw odwiedza sasiadow, ten wyrwal po wskaziwki do Trumpa a potem zrobil sobie wycieczke rodzinna do Watykanu.
Teraz sie bedzie wykrecal ile die da, bonie oszukujmy sie - w dyplomacji wiedza z kim rozmawiają.
Wałęsa jest moze niedouczonym elektrykiem, ale i swiatowym symbolem. Takim sie gadanie glupot wybacza. Na ogół.
A Budyń i teraz Snus?
jak sie poblicznie chwali USa w srodku tego rozgardiaszu, to i na zaproszenie viezko liczyc.
Ale to keestia prestiżu. Polityka to nie tylko rauty i wspolne fotki. Na szczescie.
No ale jeszcze Sasin poparl pomysl nie jechania do Zelenskiego mowiac, ze jak przyjedzie to mu korona z glowy nie spadnie. Ladnie jatrza? (bo nie on jeden robi fochy)
Braun ma już prawie 10% poparcia
Co się dzieje z tym narodem?!
Od dziś w Australii dzieciakom do 16 lat nie wolno używać mediów społecznościowych
Lubi jednookich bandytów.
Stworza swoje fora. Przy dzisiejszych mozliwosciach? Dzieciaki sa sptytne i maja starsze rodzeństwo. Jedyne, to faktycznie wyrzucenie socjalmediow ze srodowiska dzieci i dorastajacej młodzieży może byc pozyteczne, bo zmusi do bardziej samodzielnego myslenia.
Musk i Trump maja nastepnego " wroga"
Bo Chiny juz dosc dawno maja wlasna pralnie mozgów i cenzuruja pozostałe.
Trump chce zmian i wgladu do danych przyjezdnych
I.do tego marzy mu sie C5
Oj co mu ten Putin pokazal na Alasce?
Ja widziałem sondaż z poparcie 9,6%
Pewnie odbiera głosy PiSowi
Naród tak właśnie REAGUJE na wszystko co narzuca nam głośno lub po cichu,unia.Identycznie było we Francji czy w Niemczech.Czy raczej jest…W Anglii,nawet teraz,po brexicie Nigel Farage zyskuje szczytowe poparcie…
W dodatku media bezczelnie i notorycznie kłamią.
A jeśli o nas mowa…Był mały szczyt w Londynie nt. Ukrainy?Ano był…Bez nas….Teraz pewnie peowscy klakierzy powiedzą że to mało istotne i że można było olać….
Jak w ogóle można się dziwić???
No ma…I co z tego?Na wszelkich “brownów”najczęściej głosują kibice w kapciach,domowi bohaterowie,tudzież ich przeciwieństwa czyli wszyscy ci co szukają zadymy.Jedni i drudzy są jako elektorat,mało co warci bo przede wszystkim niestabilni.
Proces nienawiści wobec Tuska,kwitnie i trwa od ponad dekady.Podejrzewam że jest nieodwracalny.Nie wiem co by miało się stać aby to powstrzymać…Z pewnością postawa wobec roszczeniowej Ukrainy,maksymalne uszczelnienie granic i przede wszystkim zatrzymanie tego ohydnego”łaszenia sie” wobec ue.Nasz rząd jest w Warszawie i NIGDZIE INDZIEJ!
Trump jest nieprzewidywalny i cholera wie co sie wydarzy choćby jutro…Jednak gdyby nie to…Kto wie czy w tym szaleństwie nie ma metody.
Wydaje się to podłe by układać sie ze zbrodniarzem ale skoro nie da sie go pokonać bez globalnego konfliktu? Od ponad roku wskazuję na to właśnie…Zasrana Europa niebawem się udławi od swoich kłamstw i obłudy i tu już bez podziału na tzw. opcje polityczne,tylko ewidentny idiota będzie powtarzał bełkot o nieistniejącej jedności i nadymał się w swej zakłamanej pysze stojącego po cnotliwej stronie.Czyli Ukraińskiej.
Zupełnie jakby ten obecny świat bardzo ale to bardzo podobał się decydentom.No bo jeśli nikt,podkreślam NIKT oprócz nieprzewidywalnego Trumpa,nie szuka rozwiązań?
No to o co chodzi?O kasę,odpowie niemal każdy z automatu…I zapewne znowu będzie miał rację.
Mogę uwierzyć we wszystko.Nawet w garbate aniołki ale NIGDY nie uwierzę że światem trzęsą ludzie którzy nie potrafią liczyć.Tym bardziej że chodzi raczej o stosunkowo prostą matematykę.
Choć raz ten dureń powiedział coś rozsądnego.
Tak. Inne kraje, w tym europejskie, już zapowiedziały rychłe wprowadzenie podobnego modelu. Nie każde społeczeństwo zgodzi się bez walki na tak drastyczne obostrzenia. To zakrawa na ograniczenie obywatelskich swobód. Tylko czekać, aż młodzież na barykady wejdzie.
Taka sytuacja blisko naszej granicy
Pewnie byl problem kogo zaprosic do Londynu? Protokolorarnie prezydenta? Wiec moze lepiej, ze Polski nie bylo? ![]()
A to już problem debilnego polskiego piekła które musi swój cuchnący tyłek wypinać nawet na arenie miedzynarodowej…
Tu sie z Tobą całkowicie nie zgadzam, od zakończenia drugiej wojny światowej Europa była podzielona wbrew woli ludności, to politycy ustalili głupie podziały i przez dziesięciloecia siłą je utrzymywali. Po upadku ZSRR pojawiła się szansa na zakończenie zbrojeń i rozwój dla ludzi. W pierwszej chwili rosja dołączyła do zmian, niestety putin zastąpił Jelcyna i zaszczepił ruskim megalomanię opartą na powrocie do totalitaryzmu. Teraz mamy powrót do czasów ZSRR tylko Polska jest po drugiej stronie.