Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

USA uderzyły w 70 celów w Syrii

1 polubienie

To juz paranoja. Cos mi sie wydaje, ze to nie srutin rozpeta III swiatowa. Choc okazje pewnie bedzie chciał wykorzystać.
Byla taka ruska piosenka o pomaranczowym swiecie?

Swiat wg Trumpa choć też pomaranczowy, bardziej przypomina Mechaniczna pomarancze…

1 polubienie

Australia dostarczyła swoje 49 Abramsów na Ukrainę. Nawet takie państwa ją wspierają

1 polubienie

A czy Ty wiesz @Rodriguez co to mechaniczna pometancza? Ksiazka i film?

1 polubienie

Nie mam pojęcia co to

90 mld euro pożyczki dla Ukrainy

W Miami od piątku trwają rozmowy Rosji, Ukrainy i USA o pokoju

USA przejęła kolejny wenezuelski tankowiec

1 polubienie

Trump znów chce Grenlandii

1 polubienie

…a po co mu dwie :thinking:

3 polubienia

Od przybytku glowa nie boli.

2 polubienia

USA przechodzą na stronę Putina.

1 polubienie

Nowosc jak kartofle na obiad.
Przecież na Syberii tyle terenow golfowuch? A rodznka się mnoży ?troche glupio jest byc przegrywem? Jako Polskka.

1 polubienie

Teraz to wstyd być Amerykaninem :grinning_face_with_smiling_eyes:

https://www.pap.pl/aktualnosci/usa-prezydent-potrzebujemy-grenlandii-ze-wzgledu-na-bezpieczenstwo-narodowe

1 polubienie

Wiesz za co ojciec zabil syna? Nie za to, ze gral, ale chciał się odegrac. Trump stosuje w skali makro metode metnej wody czy zanecania? Jeśli łowiles wedka ryby? W metnej wodzie i odpowiednio zanecone to uklejka za ogon zlapiesz?

2 polubienia

Trump wciąż chce Grenlandi

Na Śląsku zginęło 2 górników w kopalni z powodu wycieku metanu

Jutro pierwsza wolna ustawowo wigilia

Nawrocki odesłał do TK ustawę o piratach drogowych

1 polubienie

Witold Jurasz stwierdził że Kongres nie pozwolił Trumpowi opuścić póki co Europy wojskowo

Zobaczymy jak się sytuacja potoczy dalej

Dowództwo NATO sledzi sanie św.Mikolaja. …

Żadnej dziś polskiej polityki. Tylko fałszywe życzenia. Dobrze że nie wszędzie obchodzą święta. Świat jest duży. W takim Iranie dużo kar śmierci ostatnio wykonano

2 polubienia

Ja od polityki, niekoniecznie polskiej? Mam swoje pomysly . Trumpowi wydaje sie, ze bedzie zyl wiecznie? System bywa taki, że da sie urządzić wlasny pogrrzeb, ale bez gwarancji na zmartchywstanie.
Nawet jak sobie piramide postawisz.

1 polubienie

Przed meczem w Ukrainie najpierw gra się hymn Ukrainy, potem jest minuta ciszy, a pierwsze kopnięcie w meczu wykonuje albo weteran, albo dzieci kogoś, kto zginął na wojnie. Niedawno mieliśmy taką sytuację, że mecz zaczynała dwójka małych dzieci, chłopiec i dziewczynka, których tata poległ na wojnie.

1 polubienie