Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Znów wiadomości bardziej ze świata

Nad Bałtykiem przechwycono ruski samolot zwiadowczy. Zaś przy granicy z Białorusią znów latały balony przemytnicze

Już prawie 7% związków w Polsce to związki gdzie jeden z partnerów to imigrant. Za żony najczęściej bierzemy ukraińki

1 polubienie

Bys sie jezyka pouczyl to tez bys wzial.

1 polubienie

To jest socjologia moim zdaniem Ukrainki sa zaradne kobietki :star_struck:
To o czym piszesz? To bardziej skomplikowane..
Jesli Polak jest po jasnej stronie mocy i sie sprawdza? Zaakceptuje przeszłość? To sa bardzo stabilne związki. Nawet jak nie sa małżeństwem. Ukaincy bywaja przemocowi.
Polacy? Niekoniecznie. Choc tradycyjnie bywa- ja sie narobię, a tyy w obejsciu. I zupa nie jest za słona

2 polubienia

USA uderzyły w Isis w Nigerii

Zełenski spotka się z Trumpem w niedzielę w Miami

2 polubienia

A nie, wzial, bo policja radzi: - unikaj alkoholu i substancji odurzających - ograniczają czujność i zdolność oceny sytuacji.
Pamiętaj! Ostrożność nie oznacza braku otwartości, lecz dbanie o własne bezpieczeństwo.
@Devil to jest kandydat do odurzenia :pensive_face: …jeszcze mu ostatnia piersiowke ukradnie jakas nimfa.

1 polubienie

Nie będę unikał alkoholu

1 polubienie

kantaty Bacha uspokajaja a nie wpedzaja w nalog :pensive_face:

1 polubienie

Z tego filmiku wynika że jeżeli Amerykanie odmoiliby dostarczania czołgów na Ukrainę to Turcy mogliby je dostarczać. Nie mówię o Altayach tylko o Leopardach. Dlatego Amerykanie dostarczają broń bo przynajmniej na tym zarabiają bo płaci Zachodnia Europa

Zełenski jutro w Miami będzie gadał z Trumpem

Nawrocki na obchodach powstania wielkopolskiego

Zawieszenie broni między Tajlandią a Kambodżą

Rosja zaatakowała stolicę Ukrainy. 500 dronów i kilkadziesiąt rakiet. Uszkodzone elektrownie

1 polubienie

No to.Nawrocki ma w Wielkopolsce przechlapane… i nie tylko.tam.

1 polubienie

Panie, on sam se choinkę ściął i do domu wniósł. Z żołnierzami na siłowni ćwiczył. Swój chłop. A i snusa czasem zażyje co młodym się podoba

2 polubienia

Nie wiem. Jxk sie okaze, ze poza tym niewiele wiecej potrafi to malpi gaj die skonczy? Ja od soboty nie ogladam TV. Żadnej. Bo.jak nie polityka to reklamy zabawek, perfum i wmawianie, ze w ta pogode powinnam byc świątecznie szczesliwa? Zimno, leje, wiatr, lepka mgła. Tyle, ze choc dnia przybtwa.

2 polubienia

To jest właśnie najgorsze, takie oswajanie patologii. Przez to mamy ponad milion wyborców, którzy głosują na cokolwiek co im podnosi ego. Wychodował ich kaczyński ale teraz konfa i alfons ich przejęli.

4 polubienia

Ludy rdzenne z Rosji do walki w Ukrainie zmusza bieda m.in. Czukczow, Eskimosow… :frowning:

1 polubienie

Ciekawe czy dziś Zełenski i Trump zrobią deal

1 polubienie

Zelenski sprzeda Trumpowi Kamczatke. Wraz z nowymi, chińskimi lokatorami.

1 polubienie

Ok. godziny 19 czasu polskiego zacznie się ta rozmowa

2 polubienia

Ciekawe ile w tym prawdy

Ja to sie zastanawiam dlaczego normalne a tzw. wonyn gospodarczo swiecie wedrowki ludzi szukajacych innego, lepszgo??? swiata nazywa się ucieczką?
Czasem ludzie , czasem wywieje i dochodza do wniodku, że swiat jest ciekawy i wedruja dalej? Ale lokani “dcydenci” i wielu newsolapow, mogliby ztozumiec, że, czasy chlopa panszczyznianego przywiazanego do ziemi w zasadzie sie koncza w wielu miejsczach.

1 polubienie

Zaczęły się rozmowy Zełenski - Trump. Chwilę przed nimi Trump prawie 1,5h gadał z Putinem.

Myślę że Donbas będzie trzeba oddać Rosji

:pensive_face:

1 polubienie