Bzdury.Przynajmniej jeśli chodzi o Anglię.Jest ich trochę ale to głównie studenci łączący naukę z praca.I nic się w tym specjalnie nie zmienia.
Krymu tez raczej nie odzyskaja…
Podobno Donbas ma być jakąś Strefą zdemilitaryzowaną czy jakoś tak
Ja mam nadzieję że Ukraińcy dalej się będą bronić a ostatecznie dogadają się w ten sposób że obie strony konfliktu nie będą bombardować inwestycji Zachodu tak aby jak najszybciej zaczęły się rozwijać gospodarczo oba kraje
Putin chce całego Donbasu dla siebie
Wiem. Mam nadzieję że dogadają się jak napisałem powyżej
Osłabienie militarne Rosji dalej jest w interesie Stanów Zjednoczonych które boją się o Litwę, Łotwę i Estonie
Ludzieeeee!!!
Bo można stracić resztki cierpliwości ![]()
Kiedy Wy wreszcie zrozumiecie że Putin niczego nie odda.Niczego co raz było wzięte.Uczcie się historii do licha!!!Putin jest jak Stalin i nie ma tutaj żadnych różnic!
Wszelkie te dyskusje to walka Trumpa o pokój czyli o powrót do handlowania.W jego języku,do robienia interesów.On zaakceptuje wszystko i prawdopodobnie bez wyjątku,co przyniesie powrót do pokoju.A czy Ukraina na tym straci czy nie, nie interesuje go wcale.Interesuje go tylko taki wąski korytarz który Ukraina zaakceptuje.
I to wszystko w temacie, od samego początku.
W Hispanii mlodych Wlochow , moze faktycznie w duzych osrodkach akademi kich i troche z Erasmusa.
Ale pizzerie i knajpki z wloska kuchnia to glownie Italia - tacy w srednim wieku plus rodzinka.
Taka włoska dzielnice to widziałem w NY.W Anglii raczej nie.A przynajmniej trudno to nazwać dzielnica…
W Niemczech jest trochę młodych Włochów, ale oni raczej chcą zarobić i wrócić do Włoch lub zamieszkać gdzie indziej - jakoś nie potrafią się zaaklimatyzować ![]()
To nie sa dzielnice. Te knajpki sa tozrzuvone po mniescie, tam dzie jakis lokal byl oplacalny to sie lokuja. Podbnie inn zagraniczni inwestorzy.
Zresztą Hiszpanie sa tak przywiazani do swojej paszy, ze wlasciwie Wlochom się udało, Cinczykom, bo tanio?
No i w grupach urbanizacji wykupywanych niegdys masowo przez narody polnocno zachodnie sa angielskie, niemieckie czy ogolnie nordyckie.
Zwykle skle przy tym. Ale to trudzno nazwac dzielnicami.
Nawet Chinczycy juz zrezygnowali z mieszkania w konkretnych miejscach. A te arabsko murzynskie to się zamieniaja w slumsy.
Co jakis czas jakas stefe czyszcza, ale przyroda pustki nie lubi - to klony tego powstaja gdzie indziej. Ale tam knajp nie ma, za to bufety narkotykowe.
Odrebnym problemem sa siedliska cyganskie.
Przy Madrycie czy Sewilli to panstewka w panstwie.
Ale to Hiszpanie, więc w przeciwienstwie do tych, ktoryc daloby sie deportowac? Tych sie toleruje.
Ktoś się orientuję jak tam postępy w Mar-a-Lago?
Raczej podstępy. Trump.dziennikarxy wystawił za drzwi.
Żadne postępy. Zero konkretów. Putin może dalej zabijać
Ten kretyn znów się popisał ![]()
Za WP:
" - Rosja jest gotowa pomóc - odparł amerykański przywódca. - Prezydent Putin jest naprawdę wspaniałomyślny. Zależy mu na tym, aby Ukraina osiągnęła sukces / rozwijała się / wzmacniała (czasownik “succeed” można w tym kontekście tłumaczyć na wiele sposobów - przyp. red.). Rosja może np. dostarczać do Ukrainy energię po bardzo niskich cenach - dodał.
Gdy Trump wypowiadał te słowa, nawet prezydent Ukrainy nie wytrzymał i gorzko się uśmiechnął. Dyplomatycznie, bo gdyby okoliczności były mniej publiczne, zapewne przykryłby twarz dłońmi."
I to właśnie jest najgorsze. Trump to naiwny dzieciak
Gwarancje bezpieczeństwa dla Ukrainy miałyby wynieść 15 lat. Główny ciężar spoczął by na Europie. USA jedynie by je koordynowała
Putin będzie żył za 15 lat? ![]()
Ponad połowa Polaków popiera wyniesienie z pałacu prezydenckiego historycznego okrągłego stołu do muzeum
Bułgaria wchodzi do strefy euro
Walerij Zasłużony chce wrócić do Kijowa i pokonać Zełenskiego w wyborach
Juz 6 dzień górnicy z PG Silesia strajkują pod ziemią. Domagają się osłon takich samych jak państwowych kopalniach i gwarancji pracy w innych kopalniach po zamknięciu ich zakładu. Domagają się rozmowy z ministrem aktywów. Ten obiecuje analizy ale zaznacza że ta kopalnia jest prywatna…
nie, on mysli kategoriami biznesu a nie polityki. Z tego, co widze to na nim nie robi kompletnie wrazenia, ze tam gina kazdego dnia ludzie. Liczy sie tylko robienie interesu a sadyzm pituna go nie obchodzi.
Ławrow oskarża Ukrainę o atak dronów na rezydencję Putina w Rosji. Ukraina zaprzecza
Podobno oskarża po to aby mieć usprawiedliwienie do ataku na Budynki przywódcze w Kijowie takie jak Dumę itp