Dariuszowi Mateckiemu prokuratura dała 6 zarzutów
Ten współpracował z Ziobro
A Ziobro jest na Węgrzech i spotkał się z Viktorem Orbanem
Dariuszowi Mateckiemu prokuratura dała 6 zarzutów
Ten współpracował z Ziobro
A Ziobro jest na Węgrzech i spotkał się z Viktorem Orbanem
Trump stwierdził że spotkanie z Xi Jinpingiem było dobre
Na razie mamy zawieszenie w wojnie handlowej
Oboje nie chcą już podobno wyniszczające wojny handlowej
Chiny wznowią eksport pierwiastków ziem rzadkich. Będą walczyć z zalewaniem fentanylem USA. I Chińczycy będą importować amerykańskom soje. W zamian za to USA zmniejszy cła z 57% na 47%
Orbam to cwaniak, jak mu teraz gospodarka oparta na tanim imoprcie posypie, to po nim.
A z tym Sudanem? Plemiona pasterskie, rasisci na etapie kamienia gladzonego wyposazeni w internet i nowoczesna broń. A calosc podlana jeszcze jakimś sosem religijnym zmiksowanym z silnymi wpływami patologii wagnerowcow. Do tego plemiona rolnicze, ktorym krowy wroga plony zjadaly.
To zderzenie dwoch modeli socjalnych to problem calej Afryki.
W jednych miejscach przebiegavto łagodniej w innych jak widać…
W Rio de Janeiro ponad 130 osób zginęło w walkach między policją a kartelami
Czyli autokorekta dobrze mi pokazała ![]()
Zdecydowanie ![]()
Juz mu chcialam litosciwie poprawic, zeby @Nunu uzywania na diablecej skorce nie miala. Ale jak autokorekta? Vis major…
To znaczy co tam sie tak naprawde dzialo to nie dojdziesz. Favele to panstwo w panstwie.
Zozganizowane w gangsterskie strefy wplywow dzielenia biedy i transferu dóbr nielegalnych.
Do tego od lat istnieja mnie lub bardziej prawicowe bojowki, które od czasu do czasu na tych terenach sobie urzadzaja safari. Bo tez miewaja swoje interesy.
Tu pies z kulawa nogą by sie tym nie zainteresowal gdyby nie decyzja burmistrza Río (z partii Bolsonaro), ktory uznał , ,e miejska kostnica to nie przedsiebiorstwo pogrzebowe i nieodebrane zwloki kazal jak leci wywiezc do lasu. I sie zrobilo larum.
Swoja drogą to obłęd jakiś na tym swiecie.
Już nie trzeba horrorow oglądać. Dzis na hiszpanskiej TV byl program co z tym Río?
Przygotowany chyba przez Portugalczykow.
3 razy w tym tygodniu nasi piloci przechwytywali ruskie samoloty rozpoznawcze nad Bałtykiem
A Szwedzi? Ile razy?
Gry wojenne?
Marcin Romanowski już dawno jest na Węgrzech. A Ziobro też jest na Węgrzech bo może usłyszeć 26 zarzutów i to poważniejszych
I tak by go Karol Nawrocki ułaskawił
Podobno przeciwnik Viktora Orbana ma nad nim przewagę o jakieś 10%. Mają Orbana już dosyć
Pentagon zatwierdził tomahawki dla Ukrainy. Ostateczna decyzja należy do Trumpa
Wydaje mi się że Trump tego nie zaakceptuje. Póki Rosjanie nie napadną na NATO. Ale mogę się mylić
Zaakceptuje. Ale potem stworzy "poduszkę " czasową w ich dostarczeniu.
Ciekawa jestem co sie kryje za rozejmem ekonomicznym z Chinami. Bo kolejne dozbrojenie Ukrainy, nawet na papierze to, jesli Chiny nie zaprotestują?
Świadczyłoby o tym, że Putin ze swoja bandą oszołomów konczy powoli kadencję. Czas na nowego cara?
Podobno amerykańskie wojsko wycofuje się z Rumunii
odchudzają bazę lotnicza, co nie zaczy, ze jankesów nie zastąpią inne sily NATO.
Rumunia musi być chroniona szczególnie ze względu na ujście Dunaju.
a kto to będzie robił to sprawa wtórna. USA czy NATO?
Taka ladna byla przyjazn. Taka amerykanska. I nawet ich ambasador zapewnial, jacy jestesmy bezpieczni. Az sie okazalo, ze w Iraku to nasi glowy nadstawiali a przyjaciele niekoniecznie musza sie odwdzieczyc… Szkoda, ze tam tyle ludzi, zolnierzy i cywilow ginie, bo ten w kolorze dyni (slowo niecenzuralne #$^%$^#^) nie chce sprzedac broni …
Poczytajcie sobie newsa o tej modelce, co ladunek wybuchowy wysylala, a na granicy przeoczono, ze go przewozi. Mam nadzieje, ze to jednak sciema i ze ktos u nas w kraju nad czyms panuje.
Nie wiem?
Podaj zrodlo z ta modelką, bo ja wiem jaka atmosfera panuje na lotniskach i kiedy lepiej udawac glupka, zwlaszcza, ze kostka masla w przeswietleniu daje ten sam efekt co plastik C4. A owszem na poczatku pazdziernika jakas kobitka chciala byc dowcipna i zapytala czy może wniesc na poklad material wybuchowy.
Musi wygladala na taka co sie grochowki najadla, a gazy wydzielane porem to glownie latwopalny metan? ![]()
Na szczescie czasy, kiedy nozycnki do paznokci zabierali, a potem przy posilku byly.metalowe sztucce (czyli szalenstwo po 11 wrzesnia) sie skończyło, ale atmosfera bywa nerwowa.
na wp chyba pisali. Ona mecedesem w oponie powerbanka wiozla a te glowna zawartosc jakos przy sobie chyba. W tym butelke litrowa z jakims plynem wywbuchowym, ktory mogl zniszczyc rurociag.