Miejmy nadzieje, że lewica u nas pozostanie zawsze słaba, tak jak to już jest od dłuższego czasu.
Kaczyński, wątpię czy zdenerwowany. Orban i tak chodził własnymi drogami, niekoniecznie sprzyjającymi Kaczyńskiemu.
Myślę, że Le Pen nie wygra, bo ktoś w końcu zdradzi tajemnicę, że ona zładła upieczonego w mikrofalówce szczura. Tak samo jak i AfD, którzy od zawsze używali mydeł niekoniecznie nieorganicznego pochodzenia…
A co do wygranej w Bułgarii eurosceptycznego kolesia to ponoć nie jest aż taki prorosyjski co Viktor Orban. I prawdopodobnie nie będzie blokował wsparcia dla Ukrainy
Poza tym w Bułgarii często upadły w ostatnim czasie rządy. Ja się nie znam ale możliwe że i ten upadnie przedwcześnie. Chociaż nie wiem od czego to zależy
Ukraińcy to doceniają na pewno, kiedy więcej kasy ze sprzedaży ropy wpłynie do matrioszki Włodimira, który od razu wydaje pieniążki na utrzymanie tej efektywnej wojny wobec Ukrainy. Ironia, parodia, a może jakaś komedia.
Trump idzie na rękę Iranowi, odwołuje ostrzał, przedłuża zawieszanie broni i czeka na sygnał od Iranu w sprawie negocjacji. Nieoficjalnie nie miał wyjścia gdyż Amerykanom brakuje rakiet
Rusza rurociąg “przyjaźń”
Jest zgoda na 90 mld euro dla Ukrainy. Wcześniej blokował to Orban
Iran ostrzelał 3 statki w cieśninie Ormuz
Coraz częściej mówi się o słabnącej pozycji Kaczyńskiego w PiS gdyż nie wywalił Morawieckiego