Terlikowski chyba o świeckim państwie. Chyba bo dopiero zaczynam oglądać
Terlikowski chyba o świeckim państwie. Chyba bo dopiero zaczynam oglądać
Pewnie zależy od tego czy Izrael na stałe zawiesi broń w walce z Hezbollachem w Libanie
Podobno Trump zakazał Izraelowi kontynuowanie wojny w Libanie. Stany Zjednoczone zaczynają być zdenerwowane na Netanjahu. A przynajmniej mam taką nadzieję
Trump powinien w końcu grać na interesy Ameryki a nie Izraela
Podobno Iran zgodził się pozbyć uranu w zamian za odmrożenie aktywów
Wydaje się że Iran mięknie
Nie wiem czy mięknie ale jeśli już to z powodu amerykańskiej blokady Ormuzu bo teraz nie tylko Iran blokuję te cieśninę ale też Amerykanie
W najnowszym sondażu wzrost poparcia dla PO bo 32% i spadek dla PiSu bo 18%
Wzrost poparcia także dla konfederacji o 2% a dla Brauna spadek o 2%
Chęć oddania głosu ogłosił 75, 5%
W kwestii Iranu, to USA i Anglia stworzyły ten problem:
Trumpa nie podejrzewam o znajomość historii, ale my jednak pamiętamy kto namieszał na Bliskim Wschodzie i doprowadził do ponad pół wieku wojen i nieszczęścia milionów ludzi.
Oby się to poparcie utrzymało
Jeśli zaczną wsadzać za afery RARS i NCBIR, to pisiaki zaczną uciekać i od Mateusza. Pozostaną tylko dwie konfy, ale nie podejrzewam żeby im urosło.
Spór Morawieckiego z Kaczyńskim dotyczący stowarzyszenia tego pierwszego. Będzie dywanik na Nowogrodzkiej i rozmowa
Trwa polityczny ping pong w sprawie cieśniny Ormuz. Pomarańczowy mówi o umowie i otwarciu. Iran zaprzecza, ponownie blokuje szlak i stawia warunki
TVN24 obchodzi 25 lecie
Ukraina coraz częściej i skuteczniej atakuje rafinerie i gazoporty w Rosji. Rosja traci też radary i wyrzutnie
Wczoraj Nawrocki udzielił długiego i ciekawego wywiadu w Kanale Zero. Pojawił się znów snus
Przedluzyli o 30dni zawieszenie sankcju na rope ..czyja? Ten pomaranczowy to naprawde nie pomaga w tym, zeby ta wojna obok nas sie zakonczyla szybciej. ![]()
A co było w nim ciekawego? O czym rozmawiali?
O wszystkim. Trybunale, krypto walutowych, Węgrach i bieżącej polityce
Student prawa z Poznania Kacper Nowicki nową gwiazdą lewicy po tym jak zaorał Patryka Jakiego w czasie spotkania otwartego. Od tego czasu ten młody człowiek nie schodzi z czołówek mediów liberalnych
Ciekawe na ile przegrana Viktora Orbana pomoże polskiej lewicy w najbliższych wyborach w Polsce
Kaczyński był tą przegraną bardzo zdenerwowany i opowiadał o upieczeniu przez Petera Magyara szczenia w bodajże mikrofalówce
Wątpię że Marine Le Pen wygra najbliższe wybory. Tak samo AfD
W Libanie zginął francuski żołnierz z rąk hezbollahu
Strzelanina w Kijowie. Nie żyje 5 osób. Napastnik to Ukrainiec urodzony w Moskwie
Od 13:20 najnowszy sondaż
Iran znów zamknął cieśninę Ormuz
W Bułgarii wybory może dziś wybrać kandydat prorosyjski
Rocznica wybuchu powstania w gettcie warszawskim
Trwa spór w PiS. Maślarze vs harcerze
A orientujesz się kim są Harcerze a kim Maślarze. Bo że z PiSu to ja wiem.
Nie do końca się w tym orientuję. Do tego dochodzi stowarzyszenie rozwój plus Morawieckiego
Idzie się w tym pogubić
Harcerze to ludzie Morawieckiego. Bardziej liberalne skrzydło PiS.
Maślarze to ludzie Czarnka. Bardziej radykalni