Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Zastanawiające jest to, że wtedy lekarza nie wezwano.

Polska kupi od Szwecji łodzie podwodne

USA i Iran znów wstrzymują ogień by negocjować na temat cieśniny Ormuz

Zełenski zapowiedział stworzenie panteonu narodowego gdzie zostaną uczczeni wszyscy bohaterowie Ukrainy z różnych epok. Twierdził też że nikt nie będzie Ukrainie wybierał bohaterów i pisał historii

To powinien być bardzo krótki panteon o ile będzie zgodny z prawdą w co mocno wątpię.

Wie ktoś jak zmienić flagę?

Bingoli się spytaj bo ja nie wiem.

Ok zmienił byś mi flagę na ukraińską? @Bingola

Wchodzimy na Profil => Ustawienia
następnie na zakładkę Profil

zjeżdżamy na dół strony i mamy National Flag

Ale pamiętaj by to była flaga niebiesko żółta a nie czerwono czarna

Nie będziesz mu wybierał bohaterów!! :laughing:

No tak. Chwała Ukrainie

PiS się podobno kończy. Nie do końca mnie to cieszy bo to oznacza wzrost znaczenia Brauna

PiS się nie kończy. Oni są niedoszacowani. Zobaczysz za 1,5 roku. Jeśli Tusk i KO nie przestaną się zajmować wyłącznie kwestiami bezpieczeństwa to przegrają grubo

PiS powinien się skończyć już dawno, jedynie to że zabetonowali sobie niektóre instytucje ich uratowało. PiS upadnie jak zaczną sypać się wyroki w ich sprawach i nie chodzi o Ziobrów i inne kreatury, a o szeregowych funkcjonariuszy, którym przedstawiono zarzuty albo już mają sprawy sądowe. Gdy ponad tysiąc ludzi usłyszy wyroki, to będzie koniec tej mafii.

PiS w ogóle nie powinien był powstać. PiC wystarczyło. Ale powstanie mafii Kaczyńskiego bardzo mocno umożliwił Tusk w poprzednich kadencjach swoją polityką.

Tu jest dylemat działania zgodnie z prawem czy szybko i skutecznie?
Moim zdaniem bezprawne działania PiSu należy poprawić wyłącznie zgodnymi z prawem działaniami… a to musi potrwać.

Prokuratura w sprawie afer PiSu działa w tempie ślimaczym. Nie zdążą do wyborów

Niestety, dla zbyt wielu jest to niezrozumiałe.

Bo wielu prokuratorów to ziobrowe szeryfy i sypią piach w tryby :unamused_face:

Prezesem TK to też tłusty pisior

I to jest ten ból.