Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Ciekawe kiedy zostanie odsunięty i czy prawica stworzy koalicję w następnych wyborach

Afera dwóch wierz została umorzona przez prokurature

O ile dobrze pamiętam 40% Ukraińców (głównie Ukrainek z dziećmi) będą się musieli wyprowadzić z obecnych miejsc w których mieszkają w Polsce.

EDIT: I to raczej z mieszkań które otrzymali od miast czy wsi

Ktoś wie coś więcej na ten temat?

Oglądam właśnie Boguckiego w telewizji… To taki Jerzy Urban na usługach alfonsa :face_vomiting:

Urban pod względem inteligncji i elokwencji to dla Boguckiego Mount Everest.. Nie to, że jestem chwalcą Urbana, ja po prostu jestem do bólu obiektywny.

Urban mi się częściowo zrehabilitował po 89 roku waląc bez wyjątku od lewicy po prawicę, celnie punktując wszystkich na scenie politycznej, nawet pomimo swoich lewicowych poglądów. Nie zapomniałem mu jednak jego obrzydliwości z czasów PRLu.

Mam podobny stosunek do Urbana.

Ciekawy komentarz odnośnie tego co wciąga Karol Nawrocki. Nie żebym był do tego przekonany ale może coś jest na rzeczy

Od 20 lub 21 minuty o tym jak Ukraińcy będą wyrzucani ze miejsc pobytu

EDIT: Tusk też zaczął prowadzić antyukraińską politykę w ten sposób że wyrzuca najsłabszych Ukraińców. Wylatują z miejsc zbiorowego zakwaterowania

I jest to decyzja za którą głosowali wszyscy. Od konfederacji po lewicę

Nadal oglądam…

Bardzo dobry wywiad. Lubię Jacka Żakowskiego, to bardzo inteligentny i rozsądny człowiek. Nie zgadzam się ze wszystkimi jego poglądami, ale w tym wywiadzie prawie wszystko bym poparł.
Co do Nawrockiego: Snusy to torebki z nikotyną, ale nie tylko. Można różne dopalacze i narkotyki dostać w formie snusa.
Można używać ich z różnych powodów:

• żeby odstawić papierosy podczas rzucania nałogu
  • żeby zastąpić narkotyki podczas rzucania nałogu
  • żeby ukryć branie narkotyków.
    Ostatnia opcja jest właśnie groźna i Nawrocki powinien się wytłumaczyć i udowodnić że tu nie występuje.

W sprawie Ukraińców: Jest mi wstyd. Politycy i zwykli ludzie dali się wkręcić russkim i z przyjaciół stajemy się wrogami :slightly_frowning_face:

Amerykański sekretarz wojny Pete Hegseth zlikwidował obowiązkowe szczepienia i nikt się nie spodziewał, że w jednostce wojskowej wybuchnie epidemia grypy wskutek której jedna osoba zmarła. :face_with_raised_eyebrow:

Adrian myśli, że wszystko działa nadal jak za PiSu?

https://www.tokfm.pl/polityka/nie-zrobimy-kroku-wstecz-sobkowiak-czarnecka-mocno-o-relacjach-z-ukraina

Już wyjaśniam. Nwrocki jak skończył z boksem a był bardzo marnym bokserem (w 2003 widziałem jedną jego walkę w Gdyni i rozmawiałem z jego trenerem, którego dobrze znałem), to zaczął brać udział w treningach mma, które dopiero raczkowały. I od wtedy było to kryminogenne środowisko, chłopaki tam wspomagali się czym popadło. Nawrocki był jednym z takich.

U Trumpa stabilnie :rofl:

Jeszcze wcześniej był bramkarzem i alfonsem, to chyba jeszcze gorsze środowisko :laughing:

Bramkarzem to on był jeszcze jak boksował. Na dyskotekach ale kuplerem w Grandzie został później. To nie tylko jedyne jego poczynania. Była też dystrybucja narkotyków. Mieszkańcy Trójmiasta doskonale go znają, on tam dostał ok 11% w wyborach, głównie od środowiska kibolskiego, bo nawet ci ze sportów walki nie bardzo go lubią.

I nikomu nie dało to do myślenia, że jego sąsiedzi na niego nie głosowali :unamused_face:

Nie łącz umiejętności myślenia z jego wyborcami.

Nawrocki ma ponad 50% poparcia. Jaki naród taki prezydent