Jakiego poparcia bo chyba nie całego narodu?
Masakra. Oby to był wadliwy sondaż. Z drugiej strony wolę PiS niż Brauna
Jutro Radosław Sikorski spotka się ze swoim odpowiednikiem z Ukrainy. Rozmowy o wojnie i historii
Ukraina planuje w przyszłości zastąpienie żywych żołnierzy humanoidalnymi robotami. Pierwsze testy już trwają
Jest śledztwo w sprawie prosektorium w szpitalu południowym w Warszawie. Chodzi o sikanie na zwłoki, zarabianie na wydawniu kart zgonu i zmuszanie rodzin zmarłych by korzystali z ustawionej firmy pogrzebowej
Nawrocki podpisał 5 ustaw i zawetował 2: o prawach ucznia i zanieczyszczaniu morza przez statki
Rosja dokonała zmasowanego ataku na Kijów. Kilkanaście ofiar śmiertelnych i pożary bloków
Węgry cofnęły status uchodźcy Zbigniewowi Ziobrze oraz Marcinowi Romanowskiemu (mam nadzieję że nie pomyliłem tego drugiego z kimś innym)
Nadal nie wiem po co uciekają skoro Nawrocki i tak ich ułaskawi
Czarnek stwierdził że “ukraińskie flagi w Polsce są nielegalne”
Co jak co ale polskie Migi powinny zostać Ukrainie dostarczone
Ułaskawić ich może dopiero po wyroku, po ucieczce jest duże prawdopodobieństwo, że sąd zgodzi się na areszt do samego zakończenia procesu, a to może potrwać. Pewnych spraw nawet pisiacki trybunał konstytucyjny nie może zmienić.
Kościół to mafia
Rosja planuje prowokację w krajach bałtyckich w tym Polsce. Tusk uspokaja że jesteśmy gotowi. Celem może być infrastruktura krytyczna
Polacy najbardziej ufają Nawrockiemu, Kosiniakowi-Kamyszowi i Sikorskiemu
Sikorski rozmawiał dziś że swoim ukraińskim odpowiednikiem. Jest wola historycznego dialogu i konsultacji ekspertów
Polska przygotowuje się do szczytu NATO w Turcji z udziałem USA w dniach 7 i 8 lipca
Sejm przyjął przepisy o zakazie używania telefonów w szkołach od września
Rosja zniszczyła zoo w Kijowie
Rosja to stan umysłu
Widocznie zwierzęta też zostały uznane za cel wojskowy
Kiedy zakażą pułapek offsajdowych?
Może powinienem to umieścić w innym temacie ![]()
Dzień niepodległości w USA. 250 lat ma kraj odkryty przez Hiszpanów, postawiony na kościach indian i zroszony krwią niewolników
Podobno 13 kolonii (pierwszych Stanów) miały małe szanse na wywalczenie sobie niepodległości od Wielkiej Brytanii. A jednak się udało
Trump zarobił, inwestorzy stracili…
Iran to cwany lis. Kiedy USA świętowały niepodległość w Teheranie zaczęły się kilkudniowe uroczystości pogrzebowe. Bo dopiero teraz 4 miesiące po zabiciu ajatollaha przez jankesów postanowiono go pożegnać. Może być tam nawet 20 milionów żałobników. Krzyczano “śmierć Ameryce”. Reżim jest silny