Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Jakiego poparcia bo chyba nie całego narodu?

Masakra. Oby to był wadliwy sondaż. Z drugiej strony wolę PiS niż Brauna

Jutro Radosław Sikorski spotka się ze swoim odpowiednikiem z Ukrainy. Rozmowy o wojnie i historii

Ukraina planuje w przyszłości zastąpienie żywych żołnierzy humanoidalnymi robotami. Pierwsze testy już trwają

Jest śledztwo w sprawie prosektorium w szpitalu południowym w Warszawie. Chodzi o sikanie na zwłoki, zarabianie na wydawniu kart zgonu i zmuszanie rodzin zmarłych by korzystali z ustawionej firmy pogrzebowej

Nawrocki podpisał 5 ustaw i zawetował 2: o prawach ucznia i zanieczyszczaniu morza przez statki

Rosja dokonała zmasowanego ataku na Kijów. Kilkanaście ofiar śmiertelnych i pożary bloków

Węgry cofnęły status uchodźcy Zbigniewowi Ziobrze oraz Marcinowi Romanowskiemu (mam nadzieję że nie pomyliłem tego drugiego z kimś innym)

Nadal nie wiem po co uciekają skoro Nawrocki i tak ich ułaskawi

Czarnek stwierdził że “ukraińskie flagi w Polsce są nielegalne”

Co jak co ale polskie Migi powinny zostać Ukrainie dostarczone

Ułaskawić ich może dopiero po wyroku, po ucieczce jest duże prawdopodobieństwo, że sąd zgodzi się na areszt do samego zakończenia procesu, a to może potrwać. Pewnych spraw nawet pisiacki trybunał konstytucyjny nie może zmienić.

Gdyby ten idiota nie wysyłał rakiet na niewinnych ludzi, to byłoby zabawne…

O tym że kościół trzeba rozpartyjnić

Kościół to mafia

Rosja planuje prowokację w krajach bałtyckich w tym Polsce. Tusk uspokaja że jesteśmy gotowi. Celem może być infrastruktura krytyczna

Polacy najbardziej ufają Nawrockiemu, Kosiniakowi-Kamyszowi i Sikorskiemu

Sikorski rozmawiał dziś że swoim ukraińskim odpowiednikiem. Jest wola historycznego dialogu i konsultacji ekspertów

Polska przygotowuje się do szczytu NATO w Turcji z udziałem USA w dniach 7 i 8 lipca

Sejm przyjął przepisy o zakazie używania telefonów w szkołach od września

Rosja zniszczyła zoo w Kijowie

Rosja to stan umysłu

Widocznie zwierzęta też zostały uznane za cel wojskowy

Kiedy zakażą pułapek offsajdowych?

Może powinienem to umieścić w innym temacie :smiley:

Dzień niepodległości w USA. 250 lat ma kraj odkryty przez Hiszpanów, postawiony na kościach indian i zroszony krwią niewolników

Na miejscu Ukraińców wolałbym uczyć się niemieckiego niż polskiego

Podobno 13 kolonii (pierwszych Stanów) miały małe szanse na wywalczenie sobie niepodległości od Wielkiej Brytanii. A jednak się udało

Trump zarobił, inwestorzy stracili…

Iran to cwany lis. Kiedy USA świętowały niepodległość w Teheranie zaczęły się kilkudniowe uroczystości pogrzebowe. Bo dopiero teraz 4 miesiące po zabiciu ajatollaha przez jankesów postanowiono go pożegnać. Może być tam nawet 20 milionów żałobników. Krzyczano “śmierć Ameryce”. Reżim jest silny