Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Prawica bardzo chwali tę dziewczynkę

Od 3 dni samoloty NATO w tym polskie myśliwce przechwytują ruskie maszyny nad Bałtykiem

Wielkie zmiany w rządzie Ukrainy. Nowy premier i burza po odwołaniu ministra obrony

Kaczyński dał 7 dni ultimatum tym posłom PiS którzy należą do stowarzyszeń. Morawiecki się postawił co może poskutkować odejściem z PiS wielu posłów

Rosja zaatakowała Kijów

Iran i USA znów na wojnie. Tym razem nie o atom a cieśninę Ormuz. Wzajemne ataki trwają

W finale mundialu zmierzą się Hiszpania z Argentyną

Konstantiniwka broni się już co najmniej 8 miesięcy ale już w dużej mierze jest zajęta przez Rosjan. Rosjanie oczyszczają to miasto z resztek Ukraińców

Ciekawe jak będą bronić dalszą drogę na Kramatorsk. Chasiv Jar też długo bronili Ukraińcy

Nawrocki zawetował ustawę o statusie osoby najbliższej

Nawrocki podpisał ustawę o jawności zarobków lekarzy

Dobrze że chociaż reformę szpitalnictwa popiera

Część z pisowców widzi premiera w Mateuszu Morawieckim a nie w Czarnku

Mateusz Morawiecki i jego 40 ludzi robią test Jarosławowi Kaczyńskiemu

Oficjalnie chcą pozostać w PiSie ale Jarosław Kaczyński nie ustępuje

Cła za pożary??
Jest coraz gorzej :unamused_face:

Zełeński podobno zgadza się na dalsze ekshumacje na Wołyniu a co za tym idzie starają się deeskalować konflikt polsko-ukraiński

Żełeński w samej Ukrainie ma pod górę, traci popularność.

A to chyba od dawna mu spada poparcie o ile wiem. Także nic nowego

I dlatego chciał sobie podnieść słupki oraz zapewnić poparcie w armii nazwaniem jednostki im. UPA. Niestety dla niego, ale nie wszyscy Ukraińcy uznają Banderę za bohatera. Nie chce mi się rozpisywać za bardzo w tym temacie bo i po co?

Jak chcesz. Dla mnie osobiście ciekawy temat

A wiesz co z benaskiem? Dawno go tu nie widziałem :confused:

Nowy premier w Wielkiej Brytanii. Bernam jest katolikiem

Chce działać bardziej lokalnie niż centralnie. Ma 3 lata rządów bo tyle zostało do wyborów

Chce przywrócić nadzieję. Oby mu się to udało chociaż wątpię skoro Keir Starmer nie był w stanie tego zrobić

Prezydent Węgier odchodzi. Był to człowiek Viktora Orbana a Peter Magyar jest premierem

Peter Magyar wprowadza ponownie trójpodział władzy i odpolitycznia media

Spór wewnętrzny w PiS. Morawiecki się stawia i inwestuje we własne stowarzyszenie. Jarek apeluje o jedność

Coraz więcej aktów agresji przeciwko Ukraińcom w Polsce

UK ma nowego premiera. To były burmistrz Manchesteru

Hamas ma nowego lidera. To zwolennik zacieśnienia współpracy z Iranem

Iran i USA wymieniają ciosu. Mówi się już o powrocie do pełnoskalowej wojny. W irańskim ataku na bazę USA w Jordanii zginęło 2 amerykańskich żołnierzy

Ranking zaufania do polityków od miejsca 1: Nawrocki, Kosiniak-Kamysz, Sikorski, Bosak

Lewica poddaje ustawę o osobie najbliższej. Twierdzi że to nie ma dalej sensu przy takim prezydencie

Nie żyje Daniel Siad - naganiacz Epsteina. Dziwne co?

Kurna. Prawie jak w Rosji…
Może sumienie go ruszyło

A nie wypadł z okna w piwnicy?