Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

No to PiS się rozpadł. A przynajmniej wszystko na to wskazuje

Nie dobrze. Zyska na tym Braun i konfa. Wolę Morawieckiego niż Brauna. Morawiecki reprezentuje to lepsze bardziej centrowe PiS

Też tak uważam

Tutaj ciekawe komentarze polityków na temat rozłamu w PiSie

Płoną lasy w Hiszpanii oraz we Francji

Karol Nawrocki podpisał ustawę kagańcową

Chociaż coś podpisuje

Podpisał też ustawę o kontroli rynku AI

Najpierw Lewica się rozpadła. Teraz PiS. Ciekawe co wyjdzie z przyszło rocznych wyborów

Morawiecki jest centrowym politykiem

Szczególnie jak policja za jego rządów pałowała kobiety. Morawiecki to zwykła konformistyczna menda, pójdzie tam gdzie widzi zysk.

Ponoć rozpad PiSu nie będzie sprzyjał PiSowi w wyborach dzięki temu że mamy tzw metodę Donta

Słyszałem o tym nie raz ale nie pamiętam na czym ona polega

Karol Nawrocki zawetował ustawę o podatkach dla koncernów paliwowych

Czy jakiejś tam

Poczekajmy do jesieni. Jak Morawiecki nie przekroczy 10% w sondażach, myślę, że on i jego poplecznicy z podkulonymi ogonami wrócą do swego pana.

Na razie w sondażach rozwój plus miało 6,2%

Ale Mateusz Morawiecki jest ponoć bardzo pracowity

Nie mówię, że mu jeszcze nie wzrośnie. I lepiej dla aktualnej władzy, żeby wzrosło. Ale jak słupki oklapną, to Morawiecki będzie całował jarozbawa po rękach by ten znów go przytulił.

We wrześniu wybory do rosyjskiej dumy i do tego czasu cicha mobilizacja a potem będzie już otwarta mobilizacja w Rosji

Ochotnicy się już skończyli w Rosji

Wiem.

W Berlinie w czasie parady równości libańczyk wjechał autem dostawczym w ludzi. 1 ofiara śmiertelna, wielu rannych. Trwa obława

Prezydent skierował do TK ustawę o zyskach firm paliwowych. Miała ona pomóc w obniżeniu cen paliw wywołanych wojną na bliskim wschodzie

Od 3 dni w Rumunii pojawiają się rosyjskie drony i są zestrzeliwane przez f-16