Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

W Głuchołazach (mam nadzieję że dobrze napisałem nazwę miasta) odbudowana most. Tym razem jest dużo silniejszy i solidniejszy aby ewentualna następna powódź go nie zniszczyła

Sukces rządu Donalda Tuska

Wniosek o ekstradycje Zbigniewa Ziobry wysłany do Amerykanów. Może to potrfać od kilku miesięcy do nawet kilku lat

A mi to zwisa

Po tym jak rzucają pisowcy błotem Morawieckiego i jego ludzi ciężko mi sobie wyobrazić aby mogliby oni wrócić do PiSu

Kurski twierdził że Morawiecki jest agentem Tuska i Niemiec. No i jak oni by to wytłumaczyli swoim wyborcom…

Tzn ja wiem że oni mają wyborców za idiotów. Ale między innymi dlatego obie konfederacje rosnął w siłę bo ludzie to widzą

A Mateuszowi Morawieckiemu też dobrze życzę. Wolę go poza PiSem

Trump nie wie jak wybrnąć z wojny z Iranem

Zdaniem Antoniego Dudka rozłam PiS jest najbardziej na rękę Koalicji Obywatelskiej oraz obu Konfederacjom

Z powodu tzw metody Donta

Ciekawa rozmowa na temat sytuacji wewnątrz PiSu i stowarzyszenia Mateusza Morawieckiego

Zełenski przybył dziś do USA na rozmowę na Trumpem

Wrze po ataku we Wrocławiu. Dwóch typów zaatakowało parę młodych Ukraińców. Zaczęło się w sklepie po wepchnięciu się do kolejki. Skończyło na parkingu. Napastnicy już zatrzymani. Mieli już wcześniej konflikty z prawem
Agresja w stosunku do Ukraińców mieszkających w Polsce narasta

Rosną ceny paliw

Ważą się losy Morawieckiego. Władze PiS mogą zdecydować o wykluczeniu do z partii. Co ciekawe jego stowarzyszenie gdyby wystartowało w wyborach już dziś mogłoby liczyć na 7% poparcia

Ukraina atakuje centra logistyczne rosyjskiego Amazona. Ogromne pożary i straty finansowe

Trump ma się spotkać z premierem Izraela w tym tygodniu

Trump kazał przerwać naloty na Iran. Oficjalnie ponieważ dał Iranowi szansę na negocjacje. Nieoficjalnie dlatego że brakuje pocisków, traci w sondażach oraz obawia się eskalacji

TK uznał że Polska nie może akceptować aktów małżeństw jednopłciowych zawartych za granicą

Daniel Obajtek był w grupie Mateusza Morawieckiego ale przeszedł na stronę Jarosława Kaczyńskiego. Wiem że to już kilka dni temu

Podobnie jak agresja ukraińskich suk,o czym media niemal zgfodnie milczą…Na szczęście nie wszystkie…

Nie wiem do której kwestii twój komentarz bo Devil się rozpisał :confused:

Własnie sie okazało że…nie ma o czym mówić.
Media dokładnie wyczyściły doniesienia o ukraińskich nastolatkach…Nie ma tego nawet na 4-5 stronach wyszukiwania!!!
Nic nie było ,prawda? :enraged_face:
To fantastyczna metoda…Teraz by coś wykazać lub na coś sie powołać,muszę sie wszystkiego uczyć na pamięć…A komu by się chciało. :enraged_face:

Ukraińcy w Polsce nie mają pokory. Zachowują się jakby byli u siebie.
Osobiście jestem za wydalaniem młodych mężczyzn z Ukrainy do domu. Front wzywa

Władze PiS po naradzie nie wyrzucili Morawieckiego i jego posłów. Zamiast tego sprawą ma się zająć rzecznik dyscypliny co przeciągnie całą tą szopkę

Trump z Zełenskim gadali o produkcji pocisków Patriot

Trump grozi zniszczeniem ważnego obiektu nuklearnego w Iranie jeśli nie będzie porozumienia

Silne trzęsienie ziemi w Japonii

Podobno nikt nie chce oficjalnego wzięcia odpowiedzialności za rozłam w partii

Bo idą wybory. Osłabiony PiS to silna konfa

To też racja

Ciekawe przemówienie Morawieckiego. On się już nie bawi w te gierki i postanowił utworzyć nową partie rozwój plus

I tutaj ciąg dalszy

PiS się sypie. Uważam że frakcja Morawieckiego to najmniejsze zło. Wolę ich niż faszystów z konfy i Brauna

Też uważam Morawieckiego za najmniejsze zło ale ile on % głosów dostanie to ja nie wiem

Szczególnie Braun jest otwarcie antyunijny a Konfa jest za referendum o ile się nie mylę