Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Mamy nową aferę. Tym razem chodzi o przywłaszczanie pieniędzy dla powodzian przez polityków KO i ich rodziny. Sprawę już od kwietnia mają badać służby

Ukraina wysłała 450 dronów w stronę Rosji

Spina między Ukrainą a Kosowem. Zełenski w czasie wizyty w Serbii powiedział że Ukraina nie uznaje Kosowa

Już jest mowa o porozumieniu między PiSem a obiema konfederacjami o to gdzie kto będzie startował aby wyszło na ich korzyść

Już się rysuje potencjalna nowa koalicja

No tą informacją, to okropnie mnie zdenerwowałeś.

Właśnie tego się obawiałem

W Łodzi będą serwisować śmigłowce Apacz. Umowa z USA podpisana

Odwołano posłankę KO która miała bezprawnie przywłaszczać pieniądze dla powodzian

Potężne trzęsienie ziemi w Kolumbii

Węgry mają nowego prezydenta. Fidesz bojkotuje

Zginęło 224 osób co najmniej

Nawet w UK są suszę. Hardcore bo mi się Wyspy kojarzą z ciągłym deszczem. Ciekaw jestem komentarza @collins02 w tej sprawie

Jak to możliwe że w UK są susze

Konfederacja chce likwidacji systemu kaucyjnego

Oni są walnięci

Podobno Serbia produkuje własną OPLke i są zainteresowani sprzedażą tego sprzętu wojskowego Ukrainie

Dziś w stoczni w Gdyni odbył się chrzest wielozadaniowej fregaty. Polska marynarka ma być silna i nowoczesna
Nie zabrakło uszczypliwości na linii Tusk - Nawrocki w kwestii Safe

Równie liczba ofiar trzęsienia ziemi w Kolumbii

Polska została potraktowana jak kraj 3 kategorii przez firmę SpaceX w temacie internetu Starlink. Interwencja ministra cyfryzacji

Narasta fala agresji w stosunku do Ukraińców mieszkających Polsce

W Katowicach odbył się protest przeciwko budowle tzw. sali modlitw muzułmanów. Ma to być też miejsce edukacji

Poszukiwany przez prokuraturę Marcin Romanowski odnalazł się w kontrolowanej przez Rosjan republice Mołdawii - Naddniestrzu

Toż to jawne prorosyjskie działanie. Podobnie jak ten koleś co uciekł na Białoruś

A mi to zwisa

Ciekawe o co poszło

Atak hakerski na platformę medyczną. Około 19 mln Polaków może być zagrożonych z powodu wycieku danych osobowych i medycznych. Służby pracują, minister cyfryzacji apeluje o szybkie zastrzeżenie peselu

Wczoraj wieczorem miało miejsce zaćmienie słońca

Polska analizuje możliwość przekazania Ukrainie kolejnych pocisków Patriot

Polskie służby zatrzymały Rosjanina który miał zabić obywatela Ukrainy z obywatelstwem USA w Warszawie

Zwodowano pierwszą nowoczesną fregatę

Szymon Hołownia chce wrócić do polityki jako lider Polski 2050. Szykuje się konflikt wewnętrzny w tej partii gdyż od kilku miesięcy ma już liderkę

Ukrainie udało się uszkodzić aż 4 rosyjskie okręty

Nie no…Możliwe to to jest i zdarza się co roku niemal…Ale to co dzieje się teraz…Tego nie było nigdy w ciągu ostatnich 19 lat…
Nie widziałem deszczu od prawie 4 miesięcy.Nie widziałem zielonej trawy od 3 miesięcy.Mniej więcej…
Niemniej w Szkocji…Co jakiś czas leje i nic się nie zmienia od lat…
Ten rok jest jednak koszmarny pod tym względem.
Jutro znowu 35 stopni…
Jedziemy do Brighton :innocent: To jedyne wyjście.

Ukraińcy nie dostali zaproszenia od polskich władz na jutrzejsze uroczystości święta wojska polskiego

W czasie ćwiczeń NATO dywizje amerykańskie przegrały z ukraińskimi jednostkami dronowymi

Celem zatrzymanego Rosjanina w Warszawie miał być ukraiński raper. Miał zginąć za rzekomy udział w spisku przeciwko Rosji

Znany youtuber Stuu zatrzymany za pedofilię

Rosja odrzuciła prośbę Ukrainy by nie atakować statków na morzu czarnym. Chodzi głównie o transport zboża

Iga Świątek wygrała trudniej w Toronto

Amerykanie przynajmniej testują swoją armię i zauważają że muszą ją zmienić. Te manewry były w Niemczech. To samo zresztą pokazała Amerykanom wojna z Iranem na Bliskim Wschodzie

W naszej armii podobno wszystko jest “idealnie”

Święto wojska polskiego

Trump chce ogłosić cieśninę Ormuz własnością USA

Niemieccy i amerykańscy żołnierze szli razem z polskimi w Wawie na defiladzie z okazji Święta Wojska Polskiego

Karol Nawrocki był w Warszawie i krytykował SAFE

Natomiast Donald Tusk był w Gdyni czy tam Gdańsku na defiladzie morskiej

Pożary lasów w Chorwacji i w Grecji

Ale niektórzy nadal nie wierzą w globalne ocieplenie klimatu